هماهنگ نبودن فرش ایرانی با نیاز روز دنیا/ تقدیر از معماری که شاعر فضاست

مراسم ششمین جایزه معماری داخلی ایران روز پنجشنبه ۱۱ مهرماه در سازمان مجامع ایرانی و بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار برگزار شد و در این مراسم از شهرام شیردل معمار معاصر ایران تقدیر شد.

در ابتدای این مراسم مستندی از “فرش ایران” به کارگردانی حبیب میری پخش شد و محمد جعفرنژاد یکی از تولیدکنندگان برتر فرش در استان قم گفت: متاسفانه فرش ایرانی طی سال‌های گذشته نتوانسته خود را با نیاز روز مدرنیته دنیا هماهنگ کند. اما همه طراحان فرش در تلاش هستند تا این کمبود را رفع کرده و بتوانند در سالهای آینده فرش ایرانی را به جایگاه واقعی خود برسانند و آن را از لحاظ کمیت و کیفیت ارتقا دهند.

وی ادامه داد: رساندن فرش ایران به جایگاه واقعی خود یک نیاز بزرگ برای ایران است که مسئولیت آن بر دوش صنعت فرش گذاشته شده است.

سپس بهرام دبیری نقاش و معمار معاصر در رابطه با بهرام شیردل گفت: شیردل جهانی از ایده است و برای هر معماری که حتی اندکی با او کار کرده باشد تا همیشه کارآمد بوده است.

وی بیان کرد: شیردل به عنوان معماری مدرن شناختی گسترده نسبت به معماری در سابقه کهن سرزمین خود دارد. او به عنوان شاعر فضا بنا را برای بوجود آمدن فضا نمی سازد بلکه بنا را یک فضا می داند؛ معماری او معماری فضا است. او دیوارها را نمی سازد که فضایی را بدست آورد بلکه برای بدست آوردن فضا بنا را ایجاد می کند.

در ادامه این مراسم بهرام شیردل نیز در بخش تقدیر خود گفت: ۳۸ سال است که معمارم و در این سالها با معماران بسیاری کار کرده ام. امروز تنها به عنوان یک دوست این مراسم تقدیر را پذیرفتم چراکه فراموش کرده‌ام ۳۸ سال از فعالیت من در عرصه معماری می گذرد اما هنوز یک برنامه ۳۰ ساله دیگر برای معماری دارم.

وی یادآور شد: امروز که ملت و دولت ما وارد قرن ۲۱ می شود و در دنیای قرن بیستم خود را تثبیت می کند، فکر می کنم و مطمئن هستم معماران ایران جایگاه خاصی در مطرح کردن معماری ایران در کشور خودمان و در جهان دارند و با این جایگاه می توانند معماری ایران را به کل دنیا ثابت کنند.

در این بخش از مراسم جایزه معماری داخلی ایرانی از شهرام شیردل معمار معاصر تقدیر شد. سپس در ادامه مراسم برگزیدگان ششمین جایزه معماری داخلی ایران معرفی و از آنها تقدیر شد.

منتخبین در بخش ساختمان های عمومی شرکت معماری “کانسپ”، مهندسین مشاور “پیبنارگ” و هومن بالازاده تقدیر شدند.

در بخش ساختمانهای مسکونی از کوروش رفیعی و منیژه رفیعی تقدیر شد. همچنین محمود مستندی و رضی میری در بخش هنر فرش ایرانی تقدیر شدند.

محمدمهدی فخیمی در بخش ساختمانهای اداری و تجاری، شرکت معماری “کانسپ” و گروه معماران “۰۲” به دلیل اجرای خوب و مناسب ساختمانهای اداری و تجاری انتخاب و تقدیر شدند.

همچنین جایزه مشترک ساختمانهای اداری و تجاری به شرکت معماری “کانسپ” و شرکت “رنادیزاین” تقدیم شد.

جایزه اول ساختمانهای اداری و تجاری نیز به صورت مشکرت به گروه اجرایی “یاسر کریمان” و دفتر طراحی “زما” اهدا شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

3 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

3 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

6 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

7 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

1 هفته ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

2 هفته ago