هنرمندان ایرانی فرش می‌بافند خارجی‌ها به نام خود می‌زنند

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، با انتقاد از ثبت نشدن نام تمام فرش‌های ایرانی به عنوان صنایع‌دستی اصیل ایرانی، گفت: به دلیل بی توجهی‌های صورت گرفته در ثبت نام فرش ایرانی، هنرمندان ایرانی فرش می‌بافتند اما خارجی‌ها به نام خود می‌زنند.

علیرضا سلیمی درگفت ‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری خانه ملت، با انتقاد از ثبت نشدن نام تمام فرش‌های ایرانی به عنوان صنایع‌دستی اصیل ایرانی، گفت: تا زمانی که این صنعت هنری را ثبت نکنیم، نمی‌توانیم ازحقوق خود در بازار جهانی دفاع کنیم.

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی، فرش را جلوگاه هنر ایرانی خواند وتصریح کرد: با حمایت از هنرمندان روستایی در حوزه بافت قالی و فرش شاهد افزایش فرصت‌های اشتغال در روستاها و معکوس شدن جریان مهاجرت از شهرها به روستاها هستیم.

وی ادامه داد: مهاجرت روستاییان به شهرها نتیجه بی‌مهری دولت به ظرفیت‌های روستایی است زیرا اگر فرصت‌های اشتغال در عرصه‌های مختلف صنعتی و فرهنگی در روستاها به نحو قابل توجهی گسترش یابد، شاخص اقتصاد روستایی نیز در کشور به طور حتم افزایش می یابد.

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس نهم، تصریح کرد: فرش ایرانی به علت نقوش و کیفیت منحصر به فردش در بازارهای جهان مشتریان بسیاری دارد، ولی متاسفانه نبود آرم مناسب موجب شده است که بسیاری از کشورها فرش ایرانی را بنام خود ثبت کنند.

سلیمی افزود: صنعت فرش دستبافت، یک مقوله فرهنگی و اقتصادی به شمار می‌آید که مهم‌ترین آن ایجاد فرصت‌های شغلی و تولید ثروت است، بنابراین نباید با بی‌تدبیری با دست خودمان این هنر ناب را نابود کنیم.

وی با اشاره به اینکه صنعت فرش به جولانگاه دلالان این عرصه تبدیل شده است، افزود: دلالان با سوءاستفاده از بی توجهی دولت درحمایت از فرش بافان، دسترنج قالی بافان را با بهای ناچیز خریداری می‌کند و در شهر با بهای بالا به فروش می‌رسانند.

سلیمی، تصریح کرد: فرش دستباف متاسفانه در کشور متولی خاصی ندارد و جای تعجب دارد که صنعت فرش علاوه بر اینکه ریشه در فرهنگ ما داشته و می‌تواند درآمد قابل توجهی داشته باشد اما با بی‌توجهی رها شده است.

عضوکمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از تعطیلی کارگاه‌های تولید فرش دستباف، گفت: صنعت فرش دستباف به عنوان یکی از صنایع روستایی به سرمایه گذاری بهینه نیاز دارد تا بتواند با تولید ثروت در توسعه صنعتی کشور پیشرو باشد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

26 دقیقه ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

1 ساعت ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

3 روز ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

6 روز ago

قاچاق و واردات بی رویه پوشاک، صنعت نساجی کشور را تهدید می‌کند

مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی پلیمر، ‌نساجی و پوشاک زنجان افزود: امروز که…

1 هفته ago

۶ هزار میلیارد ریال تجهیزات جدید برای کارخانه نساجی بروجرد خریداری شد

نساجی بروجرد؛ توسعه ۱۶۶ درصدی و نیاز به حمایت بیشتر برای حفظ برند ملی فاطمه…

1 هفته ago