Categories: اخبار نساجی

هیات‌های اقتصادی آلمان، هلند و اسپانیا در راه ایران

 

    بعد از ورود هیات سرمایه گذاران فرانسوی به ایران، حالا خبر می رسد که هیات‌های اقتصادی و سرمایه گذاری از کشورهای آلمان، هلند و اسپانیا نیز برای سفر به ایران ابزار تمایل کرده اند.

به گزارش ایسنا،حضور هیات بیش از ۱۰۰ نفره سرمایه‌گذاری فرانسوی در ایران را می‌توان نقطه عطفی در روابط ایران و اروپا در چند سال اخیر دانست.

هیاتی که نمایندگان شرکت های بزرگ فرانسه نیز در آن حضور داشتند و اگرچه به گفته وزیر بازرگانی فرانسه هدف این هدف عقد قرارداد با طرف‌های ایرانی نبود اما فی نفسه حضور این تعداد نماینده از شرکتهای خارجی در ایران می تواند شروع خوبی برای آب شدن یخ های روابط ایران و اروپا باشد.

در چند وقت اخیر نیز سفرای برخی کشورهای اروپایی از جمله سوئد و هلند در دیدارهای خود با مقامات ارشد کشور نسبت به بهبود روابط اقتصادی ایران و اروپا ابراز خوش‌بینی کرده‌اند.

در همین حال یک مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا عنوان کرد که هیات‌های اقتصادی و سرمایه گذاری دیگری از کشورهای آلمان، هلند و اسپانیا نیز برای سفر به ایران ابزار تمایل کرده‌اند.

وی تاکید کرد که این بار حضور فعالان اقتصادی اروپایی در ایران مانند گذشته تنها به دیدارهای تشریفاتی و برگزاری شوهای تبلیغاتی محدود نخواهد شد و قطعا ما به سمت بهبود روابط اقتصادی با اروپا گام بر می داریم.

آمارهای گمرک ایران حاکی از آن است که تشدید تحریم‌ها در چند سال گذشته آسیب زیادی به روابط تجاری ایران و اروپا وارد کرده است. در ۹ ماهه امسال صادرات ایران به اروپا با افت ۱۹.۱۶ درصدی به ۹۴۹ میلیون دلار رسید.

به نظر می رسد تحریم خرید محصولات پتروشیمی ایران از سوی اروپایی ها اصلی ترین دلیل کاهش صادرات کشورمان به این منطقه باشد. در این مدت روسیه بزرگترین بازار صادراتی ایران در اروپا بود.

از سوی دیگر در ۹ ماهه امسال سوئیس بزرگترین صادرکننده کالا به ایران در بین کشورهای اروپایی بود. این در حالی است که واردات ایران از اروپا در همین مدت با کاهش ۳۳.۷۸ درصدی بالغ بر هفت میلیارد و ۵۲۶ میلیون دلار شد.

اصلی ترین دلیل کاهش واردات ایران از اروپا را می توان مشکلات ناشی از تحریم از جمله مشکلات مربوط به نقل و انتقالات پول از طریق سیستم بانکی و قطع سوئیفت و همچنین مشکلات به وجود آمده برای حمل کالا از طریق کشتیرانی دانست.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago