Categories: اخبار نساجی

وابستگی اقتصاد ایران به تجارت خارجی کمتر از همه کشورهای منطقه است

 

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه سهم تجارت خارجی به تولید ناخالص داخلی ایران حدود ۱۸ درصد است ، گفت: ایران در میان کشورهای منطقه و بیشتر کشورها ، کمترین وابستگی را به تجارت خارجی دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مجتبی خسروتاج در مصاحبه با رادیو اقتصاد، اظهارداشت: صادرات غیرنفتی یا منهای نفت خام در ۹ ماه سال جاری به حدود ۳۵ میلیارد دلار رسیده است که با سه میلیارد دلار افزایش می تواند با واردات ۳۸ میلیارد دلاری برابری کند.

وی تأکید کرد: عمده واردات ما با منابع ارزی صادرات غیرنفتی قابل تأمین است و ظرفیت های خوبی در این زمینه داریم ، بنابراین افت قیمت نفت خیلی نمی تواند اقتصاد ما را با چالش مواجه کند.

خسروتاج افزود: اگر قیمت نفت کاهش نمی یافت، ارزش صادرات پتروشیمی و میعانات گازی هم بالاتر می رفت و به تراز تجاری می رسیدیم اما ارزش صادراتی این اقلام نیز کاهش یافته است.

وی گفت: بیشتر کارشناسان اقتصاد جهانی اعتقاد دارند که جمهوری اسلامی ایران در بیشتر بخش های اقتصادی سرمایه گذاری های خوبی کرده است و به راحتی می توانیم بخش مهمی از نیازهای داخلی را تأمین کنیم که یکی از این بخش ها همان کشاورزی است و این ویژگی ها در محیط های زندگی ما نیز قابل مشاهده است.

معاون توسعه بازرگانی داخلی وزیر صنعت معدن و تجارت افزود: ظرفیت اقتصاد ترانزیتی و گردشگری ایران بسیار بالاست و خوشبختانه از منابع انسانی توانمند و پرمزیتی برخورداریم و این طور هم نیست که همه تجارت جهانی به طور ۱۰۰ درصد زیر سلطه غربی ها باشد و ما می توانیم به تراز تجاری یا برابری واردات و صادرات برسیم و البته باید برای عبور از اقتصاد نفت زده و تکیه به صادرات مواد خام، برنامه ریزی جدی داشته باشیم.

خسروتاج گفت: این روند می تواند ما را به اقتصاد مقاومتی هم برساند و باید بخش های خصوصی هم در این عرصه با هوشیاری و توانمندی بیشتری عمل کنند.

وی افزود: بهترین انتخاب برای اقتصاد ایران؛ حذف فروش مواد خام است و باید به سمت صادرات محصولات دارای ارزش افزوده بالا حرکت کنیم.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: ما خیلی دلمان را به لغو تحریم ها خوش نکرده ایم چون تحریم ها همواره از اول پیروزی انقلاب اسلامی ایران بوده هر چند فراز و نشیب داشته است و البته از تحریم ها نیز استقبال نمی کنیم اما باید به توانمندی بومی و داخلی خود تکیه کنیم و اگر تحریم ها هم لغو شد باید به خوبی برای توسعه و پیشرفت اقتصاد کشور با رویکرد توانمندسازی اقتصاد ملی و عبور از صادرات مواد خام برنامه ریزی کنیم.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

تفکر طراحی رویکردی برای خلق محصولات کاربرمحور و نوآورانه

تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول یا طراحان محصول)…

1 ساعت ago

نقش طراح محصول در تجربه کاربر و توسعه محصول

 دکتر امیررضا باودر طراح محصول، مسئول تجربه‌ی کاربرِ یک محصول بوده و معمولاً اهداف کسب‌…

1 روز ago

تحول در تولید نخ BCF توسط شرکت Oerlikon Neumag

شرکت Oerlikon Neumag در حال متحول کردن تولید نخ BCF با کارخانه نوآورانه BCF خود…

1 روز ago

موانع و راهکارهای توسعه صادرات در صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

آقای مهدی نوروزپور: در سال‌های اخیر، صادرات محصولات نساجی ایران با چالش‌ها و فرصت‌های متعددی…

2 روز ago

نمایشگاه اصفهان فرصتی برای نشست های ارزشمند و بین المللی (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان جایگاه برگزاری برتر با نشست‌های ارزشمند آقای رضا مشیری رئیس هیئت مدیره و…

2 روز ago

بهبود صنعت نساجی ایران: درس‌هایی از ترکیه و راهکارهای پیشنهادی (ویدیو)

مهران مختاری: دکترای نساجی و تجربه ۳۷ ساله در صنعت من، مهران مختاری، با مدرک…

3 روز ago