سازمان شهرداری ها و دهیاری ها در حالی از ارائه درخواست واردات اتوبوس برای تجهیز ناوگان اتوبوسرانی شهرداری ها خبر داده که مدیر عامل ایران خودرو دیزل با اشاره به ظرفیت تولید بیش از نیاز داخل اتوبوس سازان داخلی، این اقدام را برخلاف رهنمودهای مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری در ضرورت حمایت از تولید داخل دانست.
هاشم یکه زارع مدیرعامل ایران خودرو دیزل، در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: به نمایندگی از تمام اتوبوس سازان داخلی اعلام می کنم که آمادگی داریم تمام نیاز داخلی را به هر میزان لازم و حتی بیش از آن تولید کنیم.
وی با اشاره به این که ایران خودرو دیزل ظرفیت تولید ماهانه۵۰۰ دستگاه و سالانه پنج تا شش هزار دستگاه اتوبوس را دارد، تصریح کرد: همچنین با توجه به فعالیت شرکت های داخلی عقاب، رانیران، شهاب خودرو، پیشرو یدک، آکیا خودرو، زامیاد، زرین خودرو و دیگر شرکتها در حوزه تولید اتوبوس، ظرفیت تولید این محصول در داخل کشور سالانه بیش از۱۰ هزار دستگاه است.
او ادامه داد: وجود چنین ظرفیت تولیدی در حالی است که در سال جاری به دلیل عدم ارائه سفارش از سوی مراجع ذیربط، تنها حدود۲۰ درصد ظرفیت تولید اتوبوس سازی کشور فعال بوده است.
یکه زارع با بیان این که اتوبوس سازان داخلی متعهد می شوند که اتوبوس های مورد نظر سازمان های داخلی را با هر کیفیت و مشخصات فنی مورد نظر و البته ۱۰درصد ارزان تر از اتوبوس های خارجی تولید کنند، تصریح کرد: همچنین متعهد می شویم در صورت دریافت سفارش، محصولات مورد نیاز را حداکثر یک ماه دیرتر از زمانی که برای واردات اتوبوس خارجی صرف می شود، تولید و تحویل دهیم.
وی ادامه داد: در شرایطی که درصد بالایی از ظرفیت اتوبوس سازان به دلیل عدم دریافت سفارش از سازمان های داخلی بلااستفاده مانده است، واردات اتوبوس خارجی اقدامی برخلاف مصالح کشور و رهنمودهای مقام معظم رهبری و رئیس محترم جمهوری در خصوص ضرورت حمایت از تولید داخل به ویژه در حوزه اشتغال است.
مدیرعامل ایران خودرو دیزل با بیان این که حدود نصف ارزش افزوده تولید اتوبوس در ساخت بدنه آن است، اظهار کرد: در حال حاضر ییش از ۹۵ درصد بدنه اتوبوس در داخل کشور تولید شده و درصد بالای اشتغالزایی را به دنبال دارد. ارائه سفارش خرید اتوبوس از سوی سازمان های ذیربط به شرکتهای داخلی، علاوه بر فعال کردن ظرفیت خالی مانده در این صنعت، فعال شدن دیگر صنایع مرتبط از جمله شیشه سازی، تولید ورق، صندلی و غیره را به دنبال دارد.
به گزارش ایسنا، معاون پشتیبانی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور اعلام کرده که برای تجهیز ناوگان اتوبوسرانی شهرداری های سراسر کشور، نیازمند واردات دو هزار دستگاه اتوبوس از خارج کشور هستیم که این درخواست چندی پیش در قالب نامه ای به معاون اول رییس جمهور اعلام شد.
محسن مسلم خانی اظهار کرده است که ظرفیت تولید خودروسازان داخلی محدود است و پاسخگوی نیازهای شهرداری های کشور نیست و سازمان شهرداری ها چاره ای جز واردات اتوبوس ندارد.
سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…