مروج حسینی: واردات از طریق بورس کالا می‌تواند مانع ورود محصولات بی‌کیفیت شود

 

 

رییس انجمن صنعت نساجی با گلایه از واردات محصولات بی‌کیفیت گفت: امکان عرضه ۱۲۰ هزار تن پنبه وارداتی در بورس کالا وجود دارد و واردات از طریق بورس کالا جلوی ورود محصولات بی کیفیت را می گیرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ کارشناسان حوزه کشاورزی معتقدند با توجه به ساختار سنتی بازار محصولات کشاورزی و آشنا نبودن عمده فعالان این بخش با نحوه معاملات و مزایای بورس کالای ایران، یکی از راهکارهای رونق بورس کشاورزی آغاز عرضه محصولات وارداتی کشاورزی در بورس است؛ به طوری که واردکنندگان ابتدا محصولات را روی تابلوی معاملات بورس کالا ببرند تا علاوه بر واقعی تر شدن آمارهای بخش کشاورزی، قیمت کالاهای وارداتی نیز در مکانی قانونمند و شفاف کشف شود.

در همین راستا رییس انجمن نساجی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به واردات پنبه نامرغوب به کشور معتقد است بورس کالا می تواند از واردات محصولات بی کیفیت به کشور جلوگیری کند.

محمد مروج حسینی با بیان اینکه تامین مواد اولیه یکی از معضلات اصلی صنعت نساجی به شمار می رود گفت: برای مثال صنعت نساجی سالانه به ۱۸۰ هزار تن پنبه نیاز دارد که کل برداشت پنبه در کشور حدود ۶۰ هزار تن است و ۱۲۰ هزار تن آن باید از طریق واردات تامین شود.

رییس انجمن صنعت نساجی با اشاره به اینکه عمده پنبه وارد شده از هند و از نوع نامرغوب است تصریح کرد: متاسفانه در برخی موارد ما به جای دریافت پول نفت از هند پارچه و پنبه وارد می کنیم که همین امر دلیلی شده تا هند کالای نامرغوب خود را روانه ایران کند.

وی افزود: این موضوع را بارها با مسوولان در میان گذاشته ایم تا پنبه نامرغوب وارد کشور نشود که تاکنون راه به جایی نبرده ایم.

رییس انجمن صنعت نساجی در پاسخ به این پرسش که برای جلوگیری از واردات پنبه بی کیفیت به کشور امکان عرضه اولیه این محصول در بورس کالای ایران وجود ندارد گفت: اعتقاد ما این است که صنایع مختلف باید از ظرفیت های بورس کالا در تعادل بازار داخلی و حتی صادرات و واردات استفاده کنند که در خصوص واردات پنبه نیز با توجه به بررسی استاندارد و کیفیت کالاهای عرضه شده در بورس، این موضوع می تواند گزینه مناسبی برای جلوگیری از واردات کالاهای بی کیفیت از جمله پنبه باشد.

وی به عرضه محدود پنبه در ماه های گذشته در بورس کالا اشاره کرد و افزود: نباید توقع داشت محصولات تازه وارد در معاملات بورس به سرعت با افزایش حجم معاملات رو به رو شوند چرا که آشنایی فعالان بازار هر محصولی با بورس و مزیت های آن چندین ماه زمان می برد که در خصوص پنبه نیز اگر عرضه های وارداتی آغاز شود و استمرار داشته باشد ظرف چند ماه رونق می گیرد.

به گفته مروج حسینی اگر امکانی فراهم شود تا به صورت دوره ای نشست های سه جانبه میان تولیدکنندگان، مصرف کنندگان و بورس کالای ایران برگزار شود که در این جلسات کارشناسان بورس با شناسایی مشکلات صنایع، زمینه را برای دسترسی آسان تر واحدهای تولیدی به محصولات و همچنین کشف عادلانه قیمت ها فراهم کنند، عمده معضلات صنایع حاضر در بورس برطرف می شود؛ البته اجرای این کار مستلزم اعطای اختیاراتی از سوی دولت به بورس کالاست که امیدواریم با حمایت دولت این امر محقق شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

کاهش ۱۲ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه اول ۲۰۲۴

براساس گزارش‌های منتشرشده، صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…

17 دقیقه ago

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

6 ساعت ago

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

3 روز ago

برنامه ریزی کامل سرویس و نگهداری پیشگیرانه ماشین آلات ریسندگی – کاردینگ

مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…

5 روز ago

نساجی زیر تیغ واردات

سید شجاع‌الدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…

1 هفته ago

رشد ۱۳ درصدی صنعت نساجی کشور

ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشت‌ماهه نخست…

1 هفته ago