به طور متوسط سالانه حدود ۳میلیارد دلار پوشاک و کفش در ۱۰سال گذشته یا به عبارتی معادل ۲۵درصد کل واردات ایران از چین در سال ۹۳ به ایران قاچاق شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی میزان، به دنبال توافق هسته ای ایران با کشورهای ۱+۵، کشورها با درجات مختف توسعه یافتگی درصدد بازگشایی مجدد دروازه های روابط تجاری با ایران هستند.
در این میان برخی همکاری ها به شکل سرمایه گذاری های کلان در صنایع مختلف ایران است و در برخی دیگر ایجاد بازار در کشورهای طرفین است.
تحریم سال های اخیر نه تنها برای ایران روزهای پر چالش دوری از اقتصاد بین الملل را رقم زد، بلکه برای سایر کشورهای جهان که دستشان از فرصت های سرمایه گذاری ایران کوتاه مانده بود نیز بی دغدغه نگذشت چرا که در حال حاضر پیش از لغو تحریم ها به دنبال همکاری ها و امضای انواع توافقنامه های در حوزه های مختلف اقتصاد ایران هستند.
اگرچه وزرای کشورهای خارجی و مقامات داخلی در ایران بارها یادآور شده اند که قرار نیست ایران به بازار مصرفی سایر کشورها تبدیل شود، اما تضعیف زیرساخت ها و افزایش هزینه تولید با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و تشدید این ضعف با افزایش تحریم ایجاد بسترهای لازم برای بهره برداری از سرمایه گذاری های خصوصی را سخت تر از گذشته کرده است.
واردات ۳۳میلیارد تومانی از چین
مشکلات مذکور نباید ایران را به بازار مصرفی کالاهای خارجی به ویژه اجناس بنجل تبدیل کند. اتفاقی که در سال های اخیر برای ایران رخ داده به طوری بازار ایران، مأمن مطمئنی برای اجناس بی کیفیت چین شده است.
اطلاعات گمرک جمهوری اسلامی ایران درباره واردات از چین در سال گذشته نشان می دهد حدود ۳۳هزار میلیارد تومان صرف واردات انواع کالا از کشور چین شده است. به این ترتیب، چین در صادرات کالاهای قانونی به ایران بهدرآمد حدود ۱۲.۷میلیارد دلار دست پیدا کرده است.
براساس این آمار، در سال ۹۳ واردات ایران از چین حدود ۳۱درصد افزایش یافته چرا که در سال۹۲ ارز صرف شده برای واردات از چین بالغ بر ۹.۷میلیارد دلار است.
روند افزایشی ارزش دلار واردات تنها به سال گذشته خلاصه نمی شود چرا که در سال ۹۰ نیز واردات انواع کالاها از چین با رشد ۹.۵درصدی از ۷.۴میلیارد دلار به ۸.۱میلیارد دلار رسید.
این روند رو به رشد در سال ۹۲ نیز با نرخ ۱۶درصد ادامه داشت تا در سال ۹۲ ایران حدود ۹.۷میلیارد دلار برای واردات کالا از چین هزینه کند.
۳هزار میلیارد دلار واردات غیرقانونی
بررسی اطلاعات به دست آمده از گمرک جمهوری اسلامی ایران با گمرک چین نشان می دهد ارزش ریالی یا دلاری ثبت شده برای واردات چین در گمرک ایران کمتر از کشور مبدأ است. به عبارت دیگر، خروج کالاهای در گمرک چین ثبت شده، اما آثاری از آنها در گمرک ایران نیست.
نگاه اجمالی به واردات پوشاک و کفش از چین حاکی از آن است که جمع ارزش پولی واردات ثبت شده در گمرک چین حدود سه هزار میلیارد دلار بیشتر از رقمی است که در گمرک ایران ثبت شده است. در واقع این حجم پوشاک و کفش از مراجع غیرقانونی وارد کشور شده است.
جلوگیری از قاچاق با کد اقتصادی
علی اکبر ناصری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی میزان، گفت: معضل قاچاق سبب شده تا امروز شاهد افزایش فرار مالیاتی در کشور باشیم، برای مقابله با معضل قاچاق راهکارهای فراوانی وجود دارد که نخستین مورد آن دنبال کردن قاچاق از مبدا است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: راه دیگر جلوگیری از معضل قاچاق صدور کد اقتصادی برای هر شهروند است.
وی تصریح کرد: با صدور کد اقتصادی تمام فعالیت های اقتصادی هر شهروندی ثبت خواهد شد و از سوی دیگر پول نقد کمرنگ تر می شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود: با وزیر اقتصاد نشست های مشترکی به منظور حل این مشکلات و معضلات داشته ایم و امیدواریم در آینده معضل قاچاق با جدیت بیشتری دنبال شود.
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…