واردات بی رویه نخ به کشور، تولیدات داخلی را متضرر کرده است

 

هفتصد و ششمین نشست هیأت‌مدیره انجمن صنایع نساجی ایران روز یکشنبه مورخ ۵ آبان در محل ساختمان شماره ۱ انجمن و با حضور اکثر اعضای هیأت‌مدیره برگزار شد و آقایان عباس فرقانی و هاشم زند میرالوند، مدیران گروه نساجی فرقانی، میهمانان این نشست بودند.

در ابتدای این نشست آقای فرقانی به معرفی اجمالی مجموعه مذکور پرداخت. این مجموعه‌ که از اعضای انجمن صنایع نساجی ایران است، تولیدکننده نخ پلی استر POY و FDY با ظرفیت ۱۳۸۰۰۰ تن در سال، انواع نخ ریسیده طبیعی و مصنوعی به صورت ساده و مخلوط با ظرفیت ۸۰۰۰ تن در سال، نخ پلی استر تکسچره، اینتر مینگل، تابدار (ساده و رنگی) با ظرفیت ۶۶۰۰۰ تن در سال، پارچه لباسی گردباف با ظرفیت ۲۰۰۰ تن در سال و انواع پارچه‌های پرده‌ای تخت باف، پیراهنی، شال و روسری با ظرفیت ۷ میلیون متر در سال می‌باشد.

وی در ادامه یکی از مشکلات حال حاضر صنایع ریسندگی پنبه‌ای را واردات بی‌رویه نخ پنبه‌ای به کشور به ویژه از هندوستان اظهار داشته و عنوان کرد که ثبت سفارش و واردات نخ پنبه‌ای از هند به ایران بسیار راحت بوده و با ارز مبادلاتی انجام می‌پذیرد و این امر موجب ورود نخ‌های هندی به کشور با قیمتی بسیار پایین شده که قدرت رقابت صنایع داخلی را کاهش داده است. نامبرده با تأکید بر اینکه شرایط فعلی در راستای حمایت از تولیدات داخلی نیست، خواستار همکاری انجمن در راستای افزایش تعرفه واردات این کالا گردید.

هیأت‌مدیره ضمن تأیید مطالب عنوان شده از سوی ایشان اظهار کردند که افزایش تعرفه واردات راهکار مناسبی برای حمایت از صنایع ریسندگی نخواهد بود چراکه در شرایط فعلی کل توان صنایع ریسندگی پاسخگوی نیاز بافندگان نبوده و افزایش تعرفه واردات نخ موجب تحمیل هزینه بیشتر به بخش بافندگی و پس از آن پوشاک می‌گردد که مجدداً راه را برای واردات بی رویه پارچه و پوشاک باز خواهد نمود.

هیأت‌مدیره ضمن برشمردن عوامل تأثیرگذار بر قیمت نخ‌های داخلی از جمله بهره‌های سنگین بانکی، هزینه تأمین مواد اولیه برای این صنعت را از جمله عوامل بسیار مهم بر روی توان رقابتی صنایع دانسته و اظهار داشتند که مواد اولیه باید با حداقل حقوق ورودی به کشور وارد شده و در اختیار صنعتگران قرار گیرد.

ایشان همچنین بر توان کشور در تولید الیاف پنبه تا میزان ۱۵۰ هزار تن در سال تأکید کرده و اعلام نمودند که پنبه می‌باید جزو کالاهای استراتژیک تعریف شده و دولت به کشاورزان از بابت کاشت این محصول یارانه بپردازد تا موجب ترغیب کشاورزان و افزایش کمیت و کیفیت تولید شود. به اعتقاد ایشان در حال حاضر پنبه ایران، با لحاظ کردن میزان ضایعات آن از تمامی کشورها گرانتر بوده و این امر با در نظر گرفتن شرایط مربوط به واردات این محصول از کشور ازبکستان با ارز آزاد و مشکلات تحریمی موجب شده تا هزینه تأمین مواد اولیه برای صنایع ریسندگی به مراتب بیشتر از رقبای هندی و ازبک گردد.

آقای هاشم زند میرالوند ضمن بیان مشکل واحدهای صنعتی در خصوص بازپرداخت تسهیلات اعطایی دریافت شده و همچنین تأمین مواد اولیه، خواستار پیگیری انجمن در این خصوص شدند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

موانع و راهکارهای توسعه صادرات در صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

آقای مهدی نوروزپور: در سال‌های اخیر، صادرات محصولات نساجی ایران با چالش‌ها و فرصت‌های متعددی…

4 ساعت ago

نمایشگاه اصفهان فرصتی برای نشست های ارزشمند و بین المللی (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان جایگاه برگزاری برتر با نشست‌های ارزشمند آقای رضا مشیری رئیس هیئت مدیره و…

6 ساعت ago

بهبود صنعت نساجی ایران: درس‌هایی از ترکیه و راهکارهای پیشنهادی (ویدیو)

مهران مختاری: دکترای نساجی و تجربه ۳۷ ساله در صنعت من، مهران مختاری، با مدرک…

1 روز ago

پیشرفت نمایشگاه اصفهان و افزایش شرکت‌کنندگان و نقاط قوت پس از تهران (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان: تجربه و پتانسیل رونق صنعت نساجی نمایشگاه امسال بسیار خوب بود و نسبت…

2 روز ago

پنجاه و نهمین مجمع عمومی انجمن صنایع نساجی ایران

از تأسیس تا پنجاه و نهمین مجمع عمومی انجمن صنایع نساجی ایران یکی از قدیمی…

3 روز ago

استراتژی جدید شرکت آراز در زمینه صادرات محصولات (ویدیو)

نوآوری و کیفیت در قطعات و تجهیزات نساجی با استراتژی جهانی جولا (گروه صنعتی بازرگانی…

3 روز ago