مدیر عامل شرکت بازرگانی از قطعی شدن واردات ۳.۶ میلیون تن گندم خبر داد و گفت: انبارهای کشور مملو از ۱۲ قلم کالای اساسی است و از این جهت به تیم مذاکره کننده ایران میگویم با خیال راحت مذاکره کنند.
عباس قبادی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در خصوص ذخایر کالاهای اساسی گفت: ۱۲ قلم کالای اساسی که از جمله میتوان به گندم، جو، ذرت، کنجاله، گوشت قرمز، مرغ، برنج، شکر، کره و شیر خشک اشاره کرد در شرایط بسیار مناسبی قرار دارد و در بسیاری از این ۱۲ قلم مخازن ما از ذخایر پر است.
وی با تأکید بر اینکه معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی در ریاست جمهوری همکاری خوبی با این شرکت دارد، گفت: انتظار داریم بانک مرکزی هم تعامل بیشتری با شرکت بازرگانی دولتی در خصوص تأمین ذخایر کالاهای اساسی داشته باشد.
قبادی در پاسخ به این سؤال که از ۷ میلیون تن واردات گندم چه میزان تاکنون وارد شده است، اظهار داشت: تاکنون ۳.۶ میلیون تن گندم خریداری کردهایم که ۲ میلیون تن آن وارد کشور شده است و این خریدها تا رسیدن به سقف ۷ میلیون در صورت تأمین ارز توسط بانک مرکزی و تأمین ریال توسط معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ادامه خواهد داشت.
معاون وزیر صنعت در پاسخ به این سؤال که مشکلات تأمین نهادههای دامی و نهادههای مورد نیاز مرغداریها حل شده است یا خیر؟ گفت: تأمین نهادههای دامی در شرایط مناسبی قرار دارد و در خصوص کنجاله و ذرت ذخایر شرکت بازرگانی دولتی ایران بالغ بر ۳ ماه است.
وی افزود: ذخایر گوشت مرغ نیز فراتر از ۵ هزار تن رسیده است و این ذخایر به صورت گردشی ادامه دارد و پیشبینی ما این است که تا ماه مبارک رمضان سال آینده هم در تأمین مرغ مشکلی نخواهیم داشت.
وی همچنین گفت: ذخایر گوشت قرمز نیز بیش از ۱۵۰۰ تن است که عمدتاً از محل تولید داخلی خریداری شده است.
معاون وزیر صنعت با تأکید بر اینکه، شرایط خوبی در ذخایر کالاهای اساسی حاکم است گفت: پر بودن انبارها از ذخایر کالاهای اساسی پشتوانه مناسبی برای حضور در مذاکرات است چرا که اگر وضعیت ذخایر کالاهای اساسی خوب باشد، مذاکره کنندگان میتوانند قویتر و محکمتر در مذاکرات حاضر شوند و این نوید را به مقامات سیاسی کشور میدهیم که به لحاظ تأمین کالا هیچ مشکلی در کشور وجود ندارد.
قبادی گفت: تعیین قیمت ۱۰۵۰ تومان برای خرید تضمینی گندم مناسب است و امیدواریم که در سال زراعی آینده خرید تضمینی گندم را به حد قابل قبولی برسانیم.
وی در خصوص تغییر قیمت نان گفت: دولت مصمم است تا قیمت نان تا پایان سال هیچ گونه افزایشی نداشته باشد، اما باید برای یارانهای که در حال حاضر به گندم اختصاص مییابد تدبیر مناسب شود.
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: قیمت تمام شده هر کیلوگرم گندم برای شرکت ما بالغ بر ۹۰۰ تومان است اما به قیمت ۴۶۵ تومان به کارخانجات آرد تحویل داده میشود لذا باید در بودجه سال آینده برای این موضوع فکر لازم را بکنیم تا مشکلی در این خصوص نداشته باشیم هر چند که آقای نوبخت در این زمینه همکاری خوبی با شرکت بازرگانی دولتی ایران دارد.
وی در واکنش به این سؤال که مردم انتظار ارزانی در کالاهای اساسی و به ویژه مواد پروتئینی دارند، اما قیمت مرغ در میانگین ۶۸۰۰ تومان مانده است گفت: به نظر ما با توجه به افزایش قیمت نهادهها در بازار قیمت مرغ منطقی است، چرا که قیمت تمام شده آن در حدود ۶۵۰۰ تومان است.
وی افزود: وقتی همه کالاهای اساسی به جز گندم از ارز مبادلهای استفاده میکنند، باعث شفافیت در بازار شده و برخی رانتها را از بین میبرد.
در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…