Categories: اخبار نساجی

واردات ۱۲ میلیارد دلار کالای اساسی طی ۱.۵ سال اخیر

 

    رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران گفت: ما در حدود ۱۲ میلیارد دلار در طول یک سال و نیم قبل کالای اساسی به کشور وارد کرده‌ایم.
مجیدرضا حریری در گفت‌وگو با ایسنا،درباره کاهش ۲۴ درصدی واردات در هشت ماهه امسال با بیان این‌که براساس برخی روایت‌ها میزان واردات تا ۲۸ درصد نیز کاهش یافته است گفت: واردات کالاهای ساخته شده ۴۰ درصد و واردات مواد اولیه بیش از ۳۰ درصد کاهش یافته است.

وی ادامه داد: براین اساس هم واردات و هم صادرات افت محسوسی داشته‌اند. درحوزه واردات محدودیت‌هایی که از اواسط سال قبل آغاز و به امسال هم کشیده شد مهمترین دلیل کاهش واردات بوده است.

حریری با بیان این‌که اولویت بندی کالاها، تاخیر در ثبت سفارش از سوی مرکز مبادلات ارزی و بلاتکلیفی واردکنندگان و تولیدکنندگان از جمله دلایل اصلی در کاهش واردات بوده است خاطرنشان کرد: در این روند واردکنندگان و تولیدکنندگان به دلیل ابهام در سیاست‌ها نتوانستند برای آینده برنامه‌ریزی کنند.

رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: همه منتظر این هستند که بدانند اتفاقات سیاسی به کجا می رسد و براساس آن برنامه ریزی‌های اقتصادی خود را انجام دهند.

وی با تاکید بر این‌که عمده واردات انجام شده در سال جاری برنج، گندم و روغن خام بوده است، گفت:‌ بنابراین عمده آمار واردات به کالاهای اساسی اختصاص داشته نه کالاهای سرمایه‌ای، واسطه‌ای یا مصرفی.

او با بیان این‌که ظرفیت تولید صنایع به شدت کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: قدرت خرید مردم نیز کاهش یافته و به محض افزایش تقاضا با افزایش شدید قیمت‌ها مواجه می‌شویم زیرا نیاز مردم نه از طریق واردات برطرف شده و نه از طریق تولید داخل.

وی با تاکید بر این‌که شواهد بیانگر رکود عمیق در بازار است بیان کرد: افت واردات نشان می‌دهد که قدرت خرید مردم به بیش از ۳۰ درصد کاهش یافته است.

حریری در ادامه با بیان این‌که کالاهای اساسی بیشترین آمار واردات را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: در سال گذشته واردات کالاهای اساسی نسبت به سال ۱۳۹۰ حدود ۱۰ برابر افزایش یافت و در سال جاری واردات گندم نسبت به دو سال قبل خود چهار یا پنج برابر بیشتر شده است. در بهار امسال و زمستان پارسال به شدت با افزایش واردات روغن خام، برنج و گندم مواجه بودیم.

وی در پایان با تاکید بر این‌که در طول سه سال گذشته واردات ماشین‌آلات و کالاهای واسطه‌ای به کشور به شدت کاهش پیدا کرده است، گفت: ماشین‌آلات یعنی سرمایه یک کشور و هر چه آمار واردات آن کاهش یابد نشان دهنده این است که صنعت ما کهنه‌تر می‌شود. تاکنون نیز انگیزه گرفتن ارز ارزان قیمت تنها دلیل واردات کالاهای اساسی بوده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

8 ساعت ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

8 ساعت ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

3 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

4 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

4 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

1 هفته ago