بازار سکه در ماههای اخیر رونقی بیهمتا دارد اما کوچه «تکیه دولت» در خیابان ۱۵ خرداد، به دلیل کم توجهی به موضوع تولید، بیرونق بوده و به مرور از کارگران طلاساز که این حرفه را رها میکنند، خالی میشود.
کوچه «تکیه دولت» که در سالهای گذشته همواره از حضور پررنگ کارگران طلاساز بروبیایی داشت، در سالهای اخیر از رونق افتاده و کارگران صنف طلا یکی پس از دیگری این کوچه را ترک کرده و به خیل بیکاران پنهان ملحق میشوند. رئیس انجمن صنفی کارگران طلاساز استان تهران در گفتوگو با ایرنا گفت: زمانی در کوچه تکیه دولت، هر مغازه طلاسازی روزانه نزدیک به سه هزار گرم طلا میساخت اما این میزان روزانه به کمتر از ۵۰۰ گرم رسیده است.
احمد حبیبی افزود: کارگران این صنف فقط به این امید به کار مشغول هستنند که شاید رونق دوباره به بازار تولید برگردد و دورانی که حتی شبها از فرط کار زیاد نمیتوانستیم به خانه برویم احیا شود.
وی با انتقاد از بیتوجهی به موضوع تولید در حرفه طلاسازی و از واردات بیرویه مصنوعات طلایی از دیگر کشورها اظهار کرد: واردات به میزان متعادل هیچ مشکلی ندارد اما زمانی که واردات به اندازهای افزایش یابد که تولیدکننده داخلی را با بیکاری مواجه کند مشکلساز و حتی خانمانبرانداز میشود.
براساس گزارشهای اتحادیه طلاسازان، ۷۰ تا ۷۶ هزار واحد صنفی مرتبط با طلا در کشور وجود دارد که تعداد کارگران آنها در هر واحد از هفت تا ۱۰ نفر به یک نفر کاهش یافته و در برخی از واحدها با حذف کارگر مواجه شده است.
حبیبی از جمله کسانی است که موافق کاهش عیار طلا در کشور است و اظهار کرد: با کاهش عیار طلا قیمت آن کاهش مییابد و در نتیجه مردم گرایش بیشتری به خرید میکنند. وی افزود: در بسیاری از کشورها برای اینکه توان مردم در خرید مصنوعات طلا افزایش یابد، عیار طلا را کاهش دادهاند تا خریداران این نوع محصولات افزایش یابند.
شکی نیست هرچه میزان خریدار در این صنف افزایش یابد تولید در این صنف رونق بیشتری مییابد.
رئیس انجمن صنفی سازندگان طلا با بیان اینکه هماکنون کارهای کشور ترکیه و ایتالیا در ایران بسیار است که با توجه به طراحی قابل قبول، مشتریان بسیاری را به خود جذب کرده است، اظهار کرد: هماکنون در بسیاری از کشورها، از فناوریهای نوین در ساخت طلا استفاده میشود اما کارگران ایران به لحاظ بیتوجهی به امر تولید از روشهای سنتی که سلامت کارگران را به خطر میاندازند استفاده میکنند.
حبیبی با اشاره به وامهای زودبازده که از سوی بانکها به برخی از بنگاههای اقتصادی پرداخت میشود، گفت: وامهای زودبازده به هیچ یک از تولیدکنندگان صنف طلا پرداخت
نشد.
همچنین با وجود قولهایی که برای دادن سهام عدالت به کارگران طلاساز داده شده بود، هنوز از سهام عدالت خبری نیست.
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…
مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی پلیمر، نساجی و پوشاک زنجان افزود: امروز که…
نساجی بروجرد؛ توسعه ۱۶۶ درصدی و نیاز به حمایت بیشتر برای حفظ برند ملی فاطمه…
فرآیندهای تحت خلاء در چهار حوزه کلی در صنعت نساجی کاربرد دارند. این حوزهها عبارتند…
صنعت منسوجات خانگی و خوشخواب که تامینکننده مواد اولیه و فناوری تولید برای تولیدکنندگان داخلی…