وزارت صنایع بدهی ۱۲ ساله صنعت نساجی را پرداخت کند

رئیس اتحادیه تولید‌کنندگان و صادر‌کنندگان صنایع نساجی و پوشاک ایران خواستار پرداخت ۵۰ درصد ارز وارداتی به سیستم بانکی کشور توسط واحد‌های تولید‌کننده محصولات نساجی در سالهای ۷۵ و ۷۶ به این تولید‌کنندگان شد.‏
به گزارش خبرنگار ان، محمود نبوی اظهار داشت: بر اساس دستورالعمل‌های صادره در سالهای ۷۵ و ۷۶ به دلیل عدم پرداخت ۵۰ درصد ارز وارداتی سیستم بانکی کشور از سوی دولت، وزارت صنایع متعهد شد این مبلغ را از محل بودجه خود به واحد‌های نساجی صادر‌کننده محصولات پرداخت نماید.
وی با بیان اینکه پرداخت مبلغ مورد نظر فقط به تعداد کمی از واحد‌های نساجی صورت گرفته است، افزود: سهم بخش صنعت از ۵۰ درصد ارز وارداتی در سالهای ۷۵ و ۷۶ حدود ۷۱ میلیون دلار است که ۱۵ میلیون دلار آن به صنایع نساجی اختصاص دارد.

وی تصریح کرد: رقم ۱۵ میلیون دلار به حدود ۴۰ واحد تولید‌کننده و صادر‌کننده محصولات نساجی تعلق دارد که تنها ۵۰۰ میلیون تومان آن پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه موضوع اخیر در پرداخت مطالبات صنایع نساجی در دیدار فعالان اقتصادی با رئیس جمهور در تیرماه مطرح شد تصریح کرد: در آن جلسه رئیس جمهور از وزرای صنایع و بازرگانی خواست تا این مشکل در هیات دولت بررسی و برطرف شود ولی تاکنون تصمیمی در این خصوص اتخاذ نشده است.
نبوی با اشاره به اینکه مشکل دریافت مطالبات باعث ورشکستگی برخی از واحد‌های تولید‌کننده صنعت نساجی شده است گفت: بر اساس مصوبات هیات دولت در سال ۸۰ باید ۲۰ درصد جوایز صادراتی به صادر‌کنندگان محصولات نساجی و پوشاک اختصاص یابد که این مصوبه از نیمه دوم مهر ۸۰ عملی شد و به این ترتیب برای یک دوره هفت ماهه جوایز صادراتی پرداخت نشد.
وی ادامه داد: این اتفاق دلسردی تولید‌کنندگان نساجی را به همراه داشته و واحد‌های تولیدی را به پر کردن خلاء نقدینگی خود از طریق وامهای بانکی یا حتی بازار آزاد مجبور کرده که این مسئله بدهی معوق واحد‌ها را باعث شده است.

وی خواستار پرداخت جوایز صادراتی نیمه اول سال ۸۰ به واحد‌های واجد شرایط شد و گفت: تولید‌کنندگان و صادر‌کنندگان پوشاک از وزارت صنایع می‌خواهند تا برای ممانعت از توقف فعالیت این واحد‌ها نسبت به پرداخت بدهی خود در قبال فعالان این بخش اقدام کند. ‏
منبع :خبرگزاری فارس

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شرکت آراز: معرفی محصولات هوشمند مانیتورینگ و کنترل کیفیت در صنعت بافندگی (ویدیو)

شرکت آراز علاوه بر فعالیت در حوزه ماشین‌های گردبافی، محصولات مانیتورینگ پیشرفته‌ای برای کنترل و…

19 ساعت ago

جامعه پژوهشی و رشته فرش: بررسی کیفیت و راهکارهای بهبود

وضعیت کنونی و چشم‌انداز فارغ‌التحصیلان رشته‌های صنایع دستی و فرش در ایران جامعه کنونی شاهد…

4 روز ago

نمایشگاه نساجی: فرصتی برای بهبود فروش و چالـش‌های واردات بی‌رویه (ویدیو)

نمایشگاه‌ نساجی همواره فرصتی بی‌نظیر برای ارائه محصولات جدید و ایجاد تعاملات سازنده میان تولیدکنندگان…

5 روز ago

حوله‌های مسافرتی: سبکی و کارایی در سفرهای شما

حوله‌های مسافرتی به عنوان یکی از لوازم ضروری سفر، نقش مهمی در افزایش راحتی و…

5 روز ago

درخواست دقت و ریزبینی در انتخاب مسئول حوزه صنایع دستی و فرش

سخنی کوتاه با رئیس جمهور؛ ضمن تبریک به رئیس جمهور جدید جناب آقای دکتر پزشکیان،…

5 روز ago

مزایای استفاده از حوله‌های ارگانیک و بامبو: حفظ سلامتی و محیط زیست

چرا باید از حوله‌های ارگانیک و بامبو استفاده کنیم؟ استفاده از حوله‌های ارگانیک و بامبو…

6 روز ago