وزارت صنعت با قرارداد ترجیحی، فرش قرمز برای پوشاک ترکیه پهن کرد

 

 

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک با اشاره به اینکه در حال حاضر تولیدکنندگان صنعت نساجی با رکود روبه رو هستند، گفت: با کاهش تعرفه واردات پوشاک از کشور ترکیه عملا فرش قرمزی برای رقیب ترکی پهن کرده ایم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهدی یکتا امروز در نشست خبری به بیان توضیحاتی در مورد نمایشگاه تخصصی پوشاک ایران پرداخت و اظهارداشت: بیش از ۷۰ درصد بازار پوشاک ایران در اختیار کالاهای وارداتی قاچاق از کشورهای چین و ترکیه است به همین منظور در صددیم با برگزاری این نمایشگاه‌ تابویی که از جنس ایرانی در بی کیفیت بودن آنها مطرح است را از بین ببریم.

وی با انتقاد از برگزاری همزمان نمایشگاه پوشاک ترکیه در ایران ، افزود: دولت ترکیه در قالب جوایز صادارتی و معافیت‌های مالیاتی حمایت‌های مطلوبی را از تولیدکنندگان خود انجام می‌دهد اما تولید کنندگان  از حمایتی در داخل کشور برخوردار نیستند به همین دلیل برگزاری نمایشگاه همزمان ترکیه و ایران مناسب نیست.

وی با تأکید بر اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد پوشاک وارداتی از چین و ۳۰ تا ۴۰ درصد آن از ترکیه به کشور واردمی‌شود، اظهارداشت: کشورهای چین و ترکیه جوایز صادراتی ۱۸ درصدی پرداخت می‌کنند در حالی که در ایران این جایزه صادراتی تنها ۵ درصد بود که متأسفانه از همان روزهایی که صحبت از پرداخت آنها شد هنوز پرداخت نشده است.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک با بیان اینکه از همان روزهای نخست برگزاری همزمان نمایشگاه نساجی ایران و ترکیه اعتراضات خود را اعلام کردیم، تصریح کرد: در نهایت وزارت صنعت، معدن و تجارت موافقت کرده که ضمن ارائه تخفیفاتی به تولیدکنندگان داخلی حاضر در این نمایشگاه تبلیغات داخلی را هم به تولیدکنندگان ایرانی واگذار کند تا آنها بتوانند اقدامات مناسبی را برای تبلیغ محصولات خود انجام دهند.

یکتا با اشاره به اینکه بیش از یک سال است که تولیدکنندگان صنعت نساجی با رکود روبه رو هستند، گفت: در ماه‌های پایانی سال که تولیدکنندگان و فروشندگان انتظار نتیجه گرفتن و فروش مناسب را دارند اما انعقاد قرارداد ترجیحی ایران و ترکیه با کاهش تعرفه واردات پوشاک ترکیه آسیب های زیادی را به تولیدکنندگان داخلی وارد می کند. در مجموع باید بگویم با کاهش تعرفه واردات پوشاک از کشور ترکیه عملا فرش قرمزی برای رقیب ترکی پهن کرده ایم.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک، اضافه کرد: درچند سال گذشته صنعت پوشاک ایران به دلیل مواجهه با پدیده قاچاق با رشد چندانی روبه رو نبوده است این در حالی است که بازار پوشاک ایران ظرفیت ۷ الی ۸ میلیارد دلاری دارد.

وی با اشاره به راهکارهای مبارزه با قاچاق پوشاک گفت: ناامن‌ کردن محل عرضه کالای قاچاق یکی از این راهکارها است همچنین حمایت از کارخانه‌های صنعتی بزرگ و راه‌اندازی مجدد مشوق‌های صادراتی از جمله راهکارهایی است که می‌تواند قاچاق پوشاک را کاهش دهد.

یکتا در ادامه این نشست خبری با اعلام اینکه تولیدکننده داخلی برای افزایش صادرات باید در بازار داخلی از پس رقیب خود بربیاید، گفت: ظرفیت صادرات نساجی ایران می‌تواند تا ۳ میلیارد دلار افزایش بیابد به شرط اینکه بسترهای مناسب برای صادرات فراهم شود و همچنین نقل و انتقال پول تسهیل یابد.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک با بیان اینکه در سال ۸۹ حجم صادارت محصولات نساجی ۲۵۰ میلیون دلار بوده است، افزود: در سال های گذشته به دلیل اعمال تحریم های بین المللی حجم محصولات نساجی کشور کاهش یافته به نحوی که در سال گذشته فقط ۳۵ میلیون دلار صادارت انجام داده ایم.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

4 ساعت ago

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

3 روز ago

برنامه ریزی کامل سرویس و نگهداری پیشگیرانه ماشین آلات ریسندگی – کاردینگ

مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…

5 روز ago

نساجی زیر تیغ واردات

سید شجاع‌الدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…

1 هفته ago

رشد ۱۳ درصدی صنعت نساجی کشور

ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشت‌ماهه نخست…

1 هفته ago

نمایشگاه بین‌المللی نساجی یزد؛ پل ارتباطی تولیدکنندگان داخلی و بازار جهانی

دكتر محمد ميرجليلي: مدير نمایشگاه نساجی و پوشاک استان یزد و مدیرعامل شركت مهندسي تحقيقاتي…

2 هفته ago