Categories: اخبار نساجی

وعده‌ بهمنی محقق نشد

 

 

سهم ۶۵ درصدی بانکها در تامین نقدینگی صنایع

روز صنعت و معدن سال گذشته رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که سهم صنعت از تسهیلات بانکی به ۳۷ درصد رسیده است. خبری که بهمنی از آن به عنوان خبری خوش برای صنعتگران یاد کرد. اما با گذشت حدود یک سال از آن زمان وزارت صنعت، معدن و تجارت چندان از عملکرد بانک‌ها در قبال بخش صنعت راضی نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دهم تیر ماه سال قبل اعلام شد که سهم صنعت از تسهیلات بانکی از ۲۹ به ۳۷ درصد رسیده است. رئیس کل بانک مرکزی همچنین تاکید کرد که تحقق این سهم به صورت هفتگی پایش خواهد شد.

با این وجود معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در تازه‌ترین اظهارات خود با اشاره به اینکه در سال گذشته از نیاز ۹۵ هزار میلیارد تومانی بخش صنعت به تسهیلات بانکی تنها ۶۲ هزار میلیارد تومان تامین شده است، افزود: اگرچه سهم صنعت از تسهیلات بانکی از ۲۹ درصد در سال ۱۳۹۰ به ۳۲ درصد در سال ۱۳۹۱ رسید اما مبلغ تسهیلات با کاهش مواجه شد. شجاعی اگرچه نگفت که آیا همان سهم ۳۷ درصدی صنعت از تسهیلات بانکی محقق شده است یا خیر اما به طور کلی می‌توان نتیجه گرفت که در سال قبل در خوشبینانه‌ترین حالت بانک‌ها تنها ۶۵ درصد از نیاز واحدهای صنعت به تسهیلات بانکی را تامین کردند.

علیرضا شجاعی همچنین نیاز صنعت به نقدینگی را طی سال جاری ۱۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد کرده که به گفته وی از این مقدار باید حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از طریق تسهیلات بانکی تامین شود.

پیشتر محمد نهاوندیان، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران نیز گفته بود که تسهیلات بانکی در نظر گرفته شده برای بخش‌های صنعت و کشاورزی در سال ۱۳۹۱ کمتر از نصف سهمی بود که در شورای پول و اعتبار به تصویب رسید.

آرمان خالقی، عضو کارگروه حمایت از تولید هم عنوان کرده بود که به دلایلی مانند ناکافی بودن قوانین، نبود هماهنگی بین وزارتخانه‌ها و پاسخگو نبودن سیستم بانکی برنامه‌های تعریف شده برای بانک‌ها در زمینه حمایت از تولید عملیاتی نشده است.

ضعف عملکرد سیستم بانکی در قبال بخش تولید در حالی است که قرار بود طرح تحول بانکی با هدف به روز شدن بانک‌های کشور اجرا شود. این طرح با وجود وعده‌های داده شده در دولت‌های نهم و دهم اجرایی نشد.

در سال ۱۳۹۱ علاوه بر سهم ۳۷ درصدی صنعت از تسهیلات بانکی، سهم بخش‌های کشاورزی، مسکن، صادرات و بازرگانی نیز از تسهیلات بانکی به ترتیب ۲۰، ۲۵، ۱۰ و ۸ درصد تعیین شده بود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

6 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago