Categories: اخبار نساجی

وعده‌ بهمنی محقق نشد

 

 

سهم ۶۵ درصدی بانکها در تامین نقدینگی صنایع

روز صنعت و معدن سال گذشته رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که سهم صنعت از تسهیلات بانکی به ۳۷ درصد رسیده است. خبری که بهمنی از آن به عنوان خبری خوش برای صنعتگران یاد کرد. اما با گذشت حدود یک سال از آن زمان وزارت صنعت، معدن و تجارت چندان از عملکرد بانک‌ها در قبال بخش صنعت راضی نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دهم تیر ماه سال قبل اعلام شد که سهم صنعت از تسهیلات بانکی از ۲۹ به ۳۷ درصد رسیده است. رئیس کل بانک مرکزی همچنین تاکید کرد که تحقق این سهم به صورت هفتگی پایش خواهد شد.

با این وجود معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در تازه‌ترین اظهارات خود با اشاره به اینکه در سال گذشته از نیاز ۹۵ هزار میلیارد تومانی بخش صنعت به تسهیلات بانکی تنها ۶۲ هزار میلیارد تومان تامین شده است، افزود: اگرچه سهم صنعت از تسهیلات بانکی از ۲۹ درصد در سال ۱۳۹۰ به ۳۲ درصد در سال ۱۳۹۱ رسید اما مبلغ تسهیلات با کاهش مواجه شد. شجاعی اگرچه نگفت که آیا همان سهم ۳۷ درصدی صنعت از تسهیلات بانکی محقق شده است یا خیر اما به طور کلی می‌توان نتیجه گرفت که در سال قبل در خوشبینانه‌ترین حالت بانک‌ها تنها ۶۵ درصد از نیاز واحدهای صنعت به تسهیلات بانکی را تامین کردند.

علیرضا شجاعی همچنین نیاز صنعت به نقدینگی را طی سال جاری ۱۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد کرده که به گفته وی از این مقدار باید حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از طریق تسهیلات بانکی تامین شود.

پیشتر محمد نهاوندیان، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران نیز گفته بود که تسهیلات بانکی در نظر گرفته شده برای بخش‌های صنعت و کشاورزی در سال ۱۳۹۱ کمتر از نصف سهمی بود که در شورای پول و اعتبار به تصویب رسید.

آرمان خالقی، عضو کارگروه حمایت از تولید هم عنوان کرده بود که به دلایلی مانند ناکافی بودن قوانین، نبود هماهنگی بین وزارتخانه‌ها و پاسخگو نبودن سیستم بانکی برنامه‌های تعریف شده برای بانک‌ها در زمینه حمایت از تولید عملیاتی نشده است.

ضعف عملکرد سیستم بانکی در قبال بخش تولید در حالی است که قرار بود طرح تحول بانکی با هدف به روز شدن بانک‌های کشور اجرا شود. این طرح با وجود وعده‌های داده شده در دولت‌های نهم و دهم اجرایی نشد.

در سال ۱۳۹۱ علاوه بر سهم ۳۷ درصدی صنعت از تسهیلات بانکی، سهم بخش‌های کشاورزی، مسکن، صادرات و بازرگانی نیز از تسهیلات بانکی به ترتیب ۲۰، ۲۵، ۱۰ و ۸ درصد تعیین شده بود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

3 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

3 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

4 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

4 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

4 روز ago

تفکر طراحی رویکردی برای خلق محصولات کاربرمحور و نوآورانه

تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول یا طراحان محصول)…

5 روز ago