آقای یاسر محبوبی، مدیرعامل شرکت وندا بافت، یکی از پیشگامان در تولید گلیم و فرشهای ۱۲۰۰ شانه، در حاشیه نمایشگاه فرش قازی آنتپ حضور داشتند و فرصتی فراهم شد تا با ایشان به مصاحبه بنشینیم. شرکت وندا بافت با تولید فرشهای آکریلیک و گلیمهای بیسیاف (BCF) توانسته است جایگاه ویژهای در بازار کسب کند. در این گفتگو، آقای محبوبی به موضوعات مختلفی از جمله چالشها و فرصتهای موجود در بازار فرش و گلیم، اهمیت صادرات، و نقش نمایشگاهها در توسعه این صنعت پرداختند.
شرکت وندا بافت شامل گلیم و فرشهای ۱۲۰۰ شانه است. فرشهای ما در زمینه آکریلیک هستند و گلیمهای ما از جنس بیسیاف (BCF) هستند. برای ورود به بازارهای جدید، در اولین نمایشگاهی که شرکت کردیم، خدا را شکر، استارت خوبی داشتیم. امیدواریم که روزهای پایانی نمایشگاه نیز موفقیتآمیز باشد.
تعداد زیاد نمایشگاهها ممکن است باعث از بین رفتن تمرکز مشتریان شود و همه شرکتها نمیتوانند در همه نمایشگاهها شرکت کنند. بهطور مثال، برگزاری دو نمایشگاه در ترکیه و نزدیکی زمانی آنها به نمایشگاه دبی، میتواند مشتریان را سردرگم کند. هر شرکتی معمولاً سالانه دو یا سه نمایشگاه شرکت میکند که این تعداد زیاد نمایشگاهها برای بازار مناسب نیست. جامعه هدف ما بیشتر کشورهای مسلمان هستند که فرش را بهعنوان یک محصول اساسی استفاده میکنند، مانند عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای همسایه.
در این نمایشگاه تعداد بازدیدکنندگان اروپایی و آمریکایی کم بود، اگرچه از بلژیک بازدیدکنندگانی داشتیم. این کمبود ممکن است به دلیل عدم شرکت برخی شرکتهای بزرگ در نمایشگاه باشد. بازار داخلی ایران اشباع شده و توان مالی برای فرشهای ۱۲۰۰ شانه کم است، بنابراین باید به صادرات توجه کنیم، چه به کشورهای همسایه و چه به کشورهای آسیای میانه. در غیر این صورت، موفقیتی نخواهیم داشت.
اگر بتوانیم دوران رکود بازار داخلی ایران را با دوران رونق بازارهای خارجی هماهنگ کنیم، میتوانیم سفارشهای سالانه را پر کنیم و دستگاههای بیشتری اضافه کنیم. این نیازمند شرکت در نمایشگاهها و استارت این کار است. هر کشوری سلیقههای خاص خود را دارد و ما باید به این تنوع توجه کنیم. شرکتهای ترکیه در نمایشگاههای خود تعدد رنگ، پالت و نقشههای متنوعی دارند که بسیار گستردهتر از ماست. دوران تکیه بر یک نقش خاص گذشته است و ما باید تنوع در رنگ، نقش و طرحهای مختلف را در کار خود اضافه کنیم. برخی شرکتها بر یک نقش خاص تکیه کردهاند و سالها همان را بافتهاند، اما این رویکرد دیگر جایگاهی ندارد.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…