مدیرکل فرهنگی وزارت علوم با بیان اینکه یکسانسازی لباس دانشجویان از ابتدا در دستور کار وزارت علوم نبود، گفت: بسترسازی فرهنگی در حوزه پوشش دانشجویان در اولویت وزارت علوم قرار دارد.
جلیل دارا مدیرکل فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتگو با خبرنگار حوزه دانشگاه خبرگزاری فارس، اظهار داشت: از اواخر سال ۸۴ طرحی با عنوان “عفاف و حجاب ” در دستور کار وزارت علوم قرار گرفت که برای عملیاتی شدن آن برنامههای مختلفی تا کنون اجرا شده است.
وی افزود: مهمترین نکته این است که تلاش کردیم برای اجرای طرح “عفاف و حجاب “، رویکرد ایجابی داشته باشیم و رویکرد سلبی را کنار بگذاریم که در همین زمینه بخشی از برنامهها در راستای آگاهیبخشی به دانشجویان بود.
مدیرکل فرهنگی وزارت علوم گفت: در همین زمینه نمونههایی برای پوشش دانشجویان و همچنین لباس فرم پرسنل دانشگاهها طراحی و ارائه شده است که در آن تنوع مدل، معیارهای عرفی و شرعی لازم در نظر گرفته شده است.
دارا با بیان اینکه چیزی به عنوان یکسانسازی لباس دانشجویان از ابتدا در دستور کار وزارت علوم نبوده است، خاطرنشان کرد: این طرح ظاهراً از سوی یکی دیگر از نهادها مطرح شده بود که البته به نتیجه مشخصی هم نرسید.
وی اضافه کرد: در راستای دفاع از هویت ایرانی-اسلامی دانشجویان و با توجه به اهتمام جدی جهت ایجاد فضای سالم فرهنگی در محیط دانشگاهها و تشویق جوانان به حضور در عرصه اندیشه و خلاقیت و نوآوری از چند سال گذشته، اجرای طرح “ارائه مدلهای لباس دانشجویی مطابق با هنر ایرانی-اسلامی ” در دانشگاهها را در دستور کار قرار گرفته بود.
مدیرکل فرهنگی وزارت علوم با تاکید بر اینکه برنامه اصلی وزارت علوم در این خصوص توجه به رویکرد ایجابی است، تصریح کرد: هدف این است که با اجرای این برنامهها، دانشجویان در خصوص فرهنگ “حجاب و عفاف ” آگاه شده و خودشان بتوانند در این زمینه طرحهای مناسب را ارائه دهند که در آن هم جذابیتهای موردنظر جوانان حفظ شود و هم معیارهای فرهنگی و اسلامی در محیطهای علمی کشور پررنگ باشد.
دارا تقویت مشاوره در حوزه عفاف و حجاب را یکی دیگر از برنامههای مهم دانست و خاطرنشان کرد: در این خصوص تلاش شد از طرح اساتید مشاوره فرهنگی استفاده شود که طی آن اساتید، ضمن گفتگو و تبادلنظر فردی با دانشجویان به ریشهیابی مشکلات این حوزه میپرداختند که این طرح اکنون نیز در برخی دانشگاههای کشور اجرا میشود.
دارا با بیان اینکه اجرای مقررات و ضوابط مشخص در حوزههای آموزشی، پژوهشی و حتی ظاهر و نوع پوشش دانشجویان در دانشگاههای خارج از کشور نیز رایج است، یادآور شد: در این زمینه لازم است که به جای طرحهای سلبی، به بسترسازی فرهنگی توجه بیشتری مبذول شود تا دانشجویان با علاقه و تمایل ضوابط موجود را رعایت کنند.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…