گروهی از دانشمندان سوئیسی با استفاده از فناوری نانو پارچه فناورانه ای را توسعه داده اند که هر ۸ گرم آن از ابریشم، پشم، طلای عیار ۲۴ و یک ماده نوآورانه ساخته شده است.
به گزارش مهر، محققان «پروژه فیبر طلا» در لابراتورهای فدرال علوم مواد و فناوری در سوئیس با ابداع گران ترین پارچه دنیا توانستند صنایع نساجی را فتح کنند.
این پروژه، تکامل تلاشهای گذشته این دانشمندان در روکش کردن الیاف پلی استری با اتمهای نقره است. در حقیقت نقره به پارچه ها یک خاصیت ضدباکتریایی و الکتریکی می دهد و به همین دلیل پارچه های پلی استری با روکش نقره می توانند در صنایع الکترونیک (برای مثال توسعه حسگرها) کاربرد داشته باشند. اکنون این دانشمندان نشان دادند که طلانیز می تواند به همان روش نقره رفتار کند.
این محققان برای دستیابی به این پارچه با استفاده از فناوریهای نانو، یک شمش کوچک ۲۴ عیار را در سرعت بسیار بالایی با یونهای آرگون بمباران کردند.
در پی این برخوردها، اتمهای طلااز شمش خارج شدند و همانند باران بر روی یک رشته پلی استری فرود آمدند. هرچند تمام این فرایند در داخل دستگاهی به بزرگی یک یخچال رخ داد، اما امکان اجرای آن در مقیاس صنعتی نیز وجود دارد به طوری که شرکای این پروژه موفق شدند یک کیلومتر رشته پوشیده با اتمهای طلارا تولید و از آن در پارچه بافی استفاده کنند.
براساس گزارش Nanowerk LLC، از این پارچه که بسیار سخت و مقاوم و همزمان بسیار انعطاف پذیر است کراواتی ساخته شده است که از کریسمس با قیمت ۸ هزار دلار وارد بازار می شود. روکش طلای این کراوات محتوی ۸ گرم طلابه قطر تنها ۱ نانو متر است.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…