دانشمندان به تازگی پوششی برای منسوجات ساختهاند که میتواند خودش را ترمیم کند و در ضمن مواد شیمیایی مضر را خنثی کند. آنها معتقدند که روزی از این پوشش برای ساخت لباسهای محافظ انسان در مقابل مواد شیمیایی مضر استفاده خواهد شد.
همچنین در آینده این منسوجات در لباس سربازان و همچنین کشاورزان برای محافظت از مواد سمی به کار خواهد رفت. محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا این پارچه را ابداع کردهاند که به صورت لایه لایه و از مواد پلیالکترولیت، متشکل از پلیمرهای بار مثبت و منفی تشکیل شده است. این مواد پلیمری شبیه به پروتئینهای دندان ماهی مرکب است.
محققان این روکش الیافی را تحت شرایط محیطی در حلال ایمن، مانند آب، قرار دادند و از تجهیزات بسیار ساده و ارزانقیمت استفاده کردند. در نتیجه، چنانکه لباس با این نوع از مواد پاره شود، به سادگی میتوان با قرار دادن آن در رختشوئی کاملا آن را ترمیم کرد.
ملیک دمیرل، پروفسور علوم مهندسی و مکانیک، میگوید: «طراحان لباس معمولا از الیاف طبیعی مثل پشم یا ابریشم استفاده میکنند که گران هستند و اگر پاره شوند، معمولا قابل استفاده نیستند.
در این راستا ما به دنبال روشی بودیم تا بتوانیم الیافی خودترمیم درست کنیم که با استفاده از مواد معمولی ساخته شود و در نهایت موفق به ابداع این فناوری شدیم».
——————————————————
تحریریه مجله نساجی کهن
ارسال مقالات و ترجمه جهت انتشار در سایت : info@kohanjournal.com
جهت دریافت آخرین خبرها و به روز ترین نمایشگاه های نساجی و فرش ماشینی ایران و جهان در فرم زیر ثبت نام کنید
تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…
آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…