دانشمندان به تازگی پوششی برای منسوجات ساختهاند که میتواند خودش را ترمیم کند و در ضمن مواد شیمیایی مضر را خنثی کند. آنها معتقدند که روزی از این پوشش برای ساخت لباسهای محافظ انسان در مقابل مواد شیمیایی مضر استفاده خواهد شد.
همچنین در آینده این منسوجات در لباس سربازان و همچنین کشاورزان برای محافظت از مواد سمی به کار خواهد رفت. محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا این پارچه را ابداع کردهاند که به صورت لایه لایه و از مواد پلیالکترولیت، متشکل از پلیمرهای بار مثبت و منفی تشکیل شده است. این مواد پلیمری شبیه به پروتئینهای دندان ماهی مرکب است.
محققان این روکش الیافی را تحت شرایط محیطی در حلال ایمن، مانند آب، قرار دادند و از تجهیزات بسیار ساده و ارزانقیمت استفاده کردند. در نتیجه، چنانکه لباس با این نوع از مواد پاره شود، به سادگی میتوان با قرار دادن آن در رختشوئی کاملا آن را ترمیم کرد.
ملیک دمیرل، پروفسور علوم مهندسی و مکانیک، میگوید: «طراحان لباس معمولا از الیاف طبیعی مثل پشم یا ابریشم استفاده میکنند که گران هستند و اگر پاره شوند، معمولا قابل استفاده نیستند.
در این راستا ما به دنبال روشی بودیم تا بتوانیم الیافی خودترمیم درست کنیم که با استفاده از مواد معمولی ساخته شود و در نهایت موفق به ابداع این فناوری شدیم».
——————————————————
تحریریه مجله نساجی کهن
ارسال مقالات و ترجمه جهت انتشار در سایت : info@kohanjournal.com
جهت دریافت آخرین خبرها و به روز ترین نمایشگاه های نساجی و فرش ماشینی ایران و جهان در فرم زیر ثبت نام کنید
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…
مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی پلیمر، نساجی و پوشاک زنجان افزود: امروز که…
نساجی بروجرد؛ توسعه ۱۶۶ درصدی و نیاز به حمایت بیشتر برای حفظ برند ملی فاطمه…
فرآیندهای تحت خلاء در چهار حوزه کلی در صنعت نساجی کاربرد دارند. این حوزهها عبارتند…
صنعت منسوجات خانگی و خوشخواب که تامینکننده مواد اولیه و فناوری تولید برای تولیدکنندگان داخلی…