محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور در خصوص آخرین وضعیت دو موزه منطقه و فرش آذرباییجان شرقی گفت: ما در آذربایجان به ویژه تبریز دو موزه مهم داریم. در حال حاضر کار مخزن موزه منطقهای به اتمام رسیده و تنها تجهیزات نهایی آن مانده است که از اعتبارات امسال خریداری شد.
وی ادامه داد: در این موزه آثار تاریخی بسیاری داریم که نیازمند مرمت و آزمایشگاه و نگهداری خوب است. ایجاد فضای آزمایشگاهی، کارگاه مرمت، سفت کاری، که از بخش مالی تامین میشود تا ۲ یا ۳ سال آینده تکمیل میشود.
طالبیان تصریح کرد: ما در تبریز موزه فرش داریم که خود معاملات فراوانی در زمینه فرش با کشور ترکیه و غیره انجام میدهد و به دنبال این هستیم که این موزه به عنوان بهترین موزه فرش این منطقه انتخاب شود. خوشبختانه فضای مختلفی برای پژوهش، مرمت، شست و شو و غیره در موزه فرش وجود دارد که در آن میتوان به نحو درست از فرشها نگهداری کنیم.
وی در ادامه گفت: ما بخش اعظم موزه را در سال جاری درست کرده و طی ۲سال آینده و شاید کمتر، آن را تکمیل میکنیم. این نکته را بگویم به علت نزدیکی موزه فرش به مسجد کبود، قرار است در طراحی تغییراتی بر روی آن انجام شود.
معاون میراث فرهنگی کشور در پایان گفت: با مشارکت شهرداری مجموعههایی با نام کمالالدین مسعود خُجندی و کمال بهزاد به عنوان مرکز فرهنگی بسیار مهمی در منطقه به وجود میآید. اخیرا تاجیکستان یک مشت خاک از کنار مقبره خجندی را به کشور خود برده و برای آن آرامگاهی بنا کردند، پس ما باید به این بناها بیشتر توجه کنیم. بخشهای مختلف بازار تبریز و حریمهای اطراف آن باید بیشتر کنترل شده و تکلیف حریم و منظره آن که در دستورالعملها آمده، باید مشخص شود.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…