Categories: اخبار نساجی

پتروشیمی‌ها بدون تامین نیاز صنایع داخلی حق صادرات ندارند

 

در حالی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از ایجاد مشکل برای واحدهای پتروشیمی به دلیل ممنوعیت صادرات محصولاتشان خبر داده که وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرده که واحدهای پتروشیمی بدون تامین نیاز صنایع داخلی حق صادرات محصولات خود را ندارند.
به گزارش ایسنا، یکی از گروه‌های محصولی که در فهرست محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های صادراتی قرار گرفته محصولات پتروشیمی است. براین اساس وزارت صنعت، معدن و تجارت چند ماه پیش به دنبال کمبود مواد اولیه پتروشیمی در بازار داخلی و همچنین افزایش شدید قیمت این مواد صادرات برخی از این محصولات را به منظور تامین نیاز صنایع داخلی محدود و ممنوع کرد.

وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین تاکید کرد که واحدهای پتروشیمی بدون تامین نیاز صنایع داخلی حق صادرات محصولات خود را نخواهند داشت.

ممنوعیت صادرات محصولات پتروشیمی در حالی رخ داده که واحدهای پتروشیمی امید داشتند همزمان با نوسان نرخ ارز در کشور با صادرات محصولاتشان به سودهای هنگفتی دست پیدا کنند.

از سوی دیگر مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اخیرا با اشاره به این‌که ممنوعیت‌های صادرات برای واحدهای پتروشیمی مشکل ایجاد کرده است، گفته که “وزارت صنعت معدن و تجارت به تعهدات خود درباره صادرات پتروشیمی عمل نکرده است.”

به گفته عبدالحسین بیات “قرار این بود پس از دو بار عرضه کالا در بورس ممنوعیتی در صادرات وجود نداشته باشد، اما این موضوع رعایت نشده است.”

اما در واکنش به این اظهارات وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با رد احتمال ورشکستگی یا تعطیلی واحدهای پتروشیمی به دلیل محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های صادراتی گفت: هر محصول پتروشیمی که موظف بوده نیاز بازار داخلی را تامین کند و این کار را انجام داده است هیچ محدودیتی بر سر راه صادراتش نیست.

وی افزود: هر شرکتی در این زمینه مشکلی دارد به ما مراجعه کند تا وضعیتش را بررسی کنیم. تنها محدودیتی که در مورد واحدهای پتروشیمی وجود دارد این است که آن‌ها باید نیاز تولیدکنندگان داخلی را درخصوص مواد اولیه تامین کنند و می‌توانند مازاد محصولات خود را نیز صادر کنند.

در تازه‌ترین اظهارنظر نیز علی‌اصغر رمزی، مسئول کمیته تخصصی تنظیم محصولات پتروشیمی گفته هیچ مشکلی بابت صدور مجوز صادرات محصولات پتروشیمی مازاد بر نیاز داخل وجود ندارد و‌ در ماه‌های اخیر ۴۸ فقره مجوز صادرات با تنا‍ژ ۷۷۳ هزار و ۲۰۰ تن برای واحدهای تولیدی فعال در این حوزه صادر شده است.

نکته جالب اینجاست که واحدهای پتروشیمی در شرایطی تاکنون تلاش داشته‌اند که از شرایط پیش آمده برای نرخ ارز حداکثر استفاده را ببرند که به گفته رییس سازمان توسعه تجارت واحدهای پتروشیمی هنوز به تعهد خود در زمینه عرضه ارز حاصل از صادراتشان به مرکز مبادلات ارزی عمل نکرده‌اند و اگر آن‌ها ارز خود را وارد این مرکز کنند نرخ ارز در بازار کاهش بیشتری را تجربه خواهد کرد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

مصاحبه با آقای مهندس رضا معتمدی مدیر عامل گروه مهندسی و بازرگانی معتمد تکس

لطفا مختصری از تاریخچه گروه معتمد تکس و همچنین فعالیت هایی که تا الان در…

13 ساعت ago

چالش‌ها و دستاوردهای ما در نخستین حضور نمایشگاهی (ویدیو)

چالش‌های اصلی ما در زمینه تولید مواد کمکی رنگرزی، تکمیل و چاپ، مشکلاتی است که…

14 ساعت ago

نمایشگاه‌های صنعتی: ضرورت اصلاحات بـرای حمایت از تولیدکنندگان کوچک (ویدیو)

نمایشگاه‌های صنعتی همواره به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای تجاری و صنعتی در کشور شناخته…

15 ساعت ago

تحولی شگرف در صنعت فرش با واقعیت افزوده!

فروشندگان گرامی، آیا با این چالش‌ها مواجه هستید؟ • مرجوعی بالا در فروش اینترنتی •…

2 روز ago

کمپرسورهای دبل استیج تـوسط شرکت فرافن هـوا (ویدیو)

کمپرسور نقش حیاتی در تأمین انرژی و هوای فشرده مورد نیاز صنایع مختلف ایفا می‌کنند.…

2 روز ago

دستاوردهای مجموعه آکسارای در تولید و صادرات محصولات کالای خـواب (ویدیو)

حضور در نمایشگاه‌ها بسیار اهمیت دارد، اما متأسفانه فاصله زمانی و روزهای برگزاری، به‌خصوص ساعت‌های…

3 روز ago