Categories: اخبار نساجی

پتروشیمی‌ها بدون تامین نیاز صنایع داخلی حق صادرات ندارند

 

در حالی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از ایجاد مشکل برای واحدهای پتروشیمی به دلیل ممنوعیت صادرات محصولاتشان خبر داده که وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرده که واحدهای پتروشیمی بدون تامین نیاز صنایع داخلی حق صادرات محصولات خود را ندارند.
به گزارش ایسنا، یکی از گروه‌های محصولی که در فهرست محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های صادراتی قرار گرفته محصولات پتروشیمی است. براین اساس وزارت صنعت، معدن و تجارت چند ماه پیش به دنبال کمبود مواد اولیه پتروشیمی در بازار داخلی و همچنین افزایش شدید قیمت این مواد صادرات برخی از این محصولات را به منظور تامین نیاز صنایع داخلی محدود و ممنوع کرد.

وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین تاکید کرد که واحدهای پتروشیمی بدون تامین نیاز صنایع داخلی حق صادرات محصولات خود را نخواهند داشت.

ممنوعیت صادرات محصولات پتروشیمی در حالی رخ داده که واحدهای پتروشیمی امید داشتند همزمان با نوسان نرخ ارز در کشور با صادرات محصولاتشان به سودهای هنگفتی دست پیدا کنند.

از سوی دیگر مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اخیرا با اشاره به این‌که ممنوعیت‌های صادرات برای واحدهای پتروشیمی مشکل ایجاد کرده است، گفته که “وزارت صنعت معدن و تجارت به تعهدات خود درباره صادرات پتروشیمی عمل نکرده است.”

به گفته عبدالحسین بیات “قرار این بود پس از دو بار عرضه کالا در بورس ممنوعیتی در صادرات وجود نداشته باشد، اما این موضوع رعایت نشده است.”

اما در واکنش به این اظهارات وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با رد احتمال ورشکستگی یا تعطیلی واحدهای پتروشیمی به دلیل محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های صادراتی گفت: هر محصول پتروشیمی که موظف بوده نیاز بازار داخلی را تامین کند و این کار را انجام داده است هیچ محدودیتی بر سر راه صادراتش نیست.

وی افزود: هر شرکتی در این زمینه مشکلی دارد به ما مراجعه کند تا وضعیتش را بررسی کنیم. تنها محدودیتی که در مورد واحدهای پتروشیمی وجود دارد این است که آن‌ها باید نیاز تولیدکنندگان داخلی را درخصوص مواد اولیه تامین کنند و می‌توانند مازاد محصولات خود را نیز صادر کنند.

در تازه‌ترین اظهارنظر نیز علی‌اصغر رمزی، مسئول کمیته تخصصی تنظیم محصولات پتروشیمی گفته هیچ مشکلی بابت صدور مجوز صادرات محصولات پتروشیمی مازاد بر نیاز داخل وجود ندارد و‌ در ماه‌های اخیر ۴۸ فقره مجوز صادرات با تنا‍ژ ۷۷۳ هزار و ۲۰۰ تن برای واحدهای تولیدی فعال در این حوزه صادر شده است.

نکته جالب اینجاست که واحدهای پتروشیمی در شرایطی تاکنون تلاش داشته‌اند که از شرایط پیش آمده برای نرخ ارز حداکثر استفاده را ببرند که به گفته رییس سازمان توسعه تجارت واحدهای پتروشیمی هنوز به تعهد خود در زمینه عرضه ارز حاصل از صادراتشان به مرکز مبادلات ارزی عمل نکرده‌اند و اگر آن‌ها ارز خود را وارد این مرکز کنند نرخ ارز در بازار کاهش بیشتری را تجربه خواهد کرد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

افزایش تعداد شرکت های خارجی در نمایشگاه قازیان تپ

نمایشگاه فرش ماشینی قازیان تپ امسال با حضور تعداد بیشتری از شرکت های خارجی برگزار…

7 ساعت ago

مروری بر موفقیت های نمایشگاه دموتکس خاورمیانه ۲۰۲۴

دموتکس خاورمیانه 2024 به پایان رسید و با موفقیت بسیار زیاد و تأثیر ماندگار در…

8 ساعت ago

ITM 2024 و HIGHTEX 2024 در لیست حمایت‌های وزارت بازرگانی ترکیه

نمایشگاه بین‌المللی ماشین‌آلات نساجی ترکیه (ITM 2024) و نمایشگاه بین‌المللی منسوجات فنی (HIGHTEX 2024) در…

10 ساعت ago

نمایشگاه دموتکس خاورمیانه و آینده روشن صنعت فرش(ویدیو)

شرکت فرش شاهکار درین کاشان شامل فرش های 700 شانه و 1200 شانه میباشد. نمایشگاه…

1 روز ago

طراح فرش ایرانی برنده مسابقات بین‌المللی طراحی Adesign شد (ویدیو)

خانم سمیه صالحی یکی از طراحان برجسته فرش ماشینی و دستباف ایرانی و استاد دانشگاه…

1 روز ago

نمایشگاه دموتکس دبی: رونق صنعت کفپوش در خاورمیانه(ویدیو)

نمایشگاه دموتکس دبی با پتانسیل خوبی بعد از چندسال دوباره برگزار شد. در این نمایشگاه…

2 روز ago