Categories: اخبار نساجی

پتروشیمی وارد جهش دوم می‌شود / تعیین تکلیف قیمت خوراک تا دو ماه آینده

 

وزیر نفت با تاکید بر پرهیز صنعت نفت از جنجال گرایی و شتاب زدگی و گفت: راهبرد صنعت نفت در دولت یازدهم استفاده از خرد جمعی و به کارگیری افراد حرفه ای برای دستیابی به رفاه و پیشرفت جامعه است. است.

به گزارش ایسنا، بیژن نامدار زنگنه در مراسم تودیع عبدالحسین بیات مدیرعامل سابق شرکت ملی پتروشیمی و معارفه عباس شعری مقدم مدیرعامل جدید این شرکت اظهار کرد: آمده ام تا مسیر جدیدی را بر اساس عقلانیت، خرد و تدبیر و امید در صنعت نفت ایجاد کنم.

وی با تاکید بر این‌که در سال های گذشته در کشور مسیر درست و اصلی برای توسعه این صنعت طی نشده، تصریح کرد: این موضوع آسیب هایی را به کشور وارد کرده است.

وزیر نفت افزود: در هشت سال گذشته بخش‌های مهمی از بدنه نیروی انسانی از توسعه صنعت نفت کشور جدا شده و از این رو در این دوران بر ملت ایران سخت گذشته است.

صنعت پتروشیمی وارد جهش دوم می‌شود

زنگنه با تاکید بر این‌که اکنون صنعت پتروشیمی در وضعیتی است که می تواند وارد جهش دوم به لحاظ ارزش تولید شود، گفت: نخستین حرف من استفاده از خرد جمعی و حرفه ای گرایی در صنعت پتروشیمی است.

وی با تاکید بر این‌که تمام تلاش من آوردن افراد حرفه ای به این صنعت است، اظهار کرد: خوشبختانه اشخاصی که امروز در این صنعت شروع به کار می کنند هیچ‌گاه از این صنعت جدا نبوده و کاملا با آن آشنا هستند.

زنگنه ادامه داد: صنعت نفت و کشور را باید با پرهیز از جنجال گرایی و شتاب زدگی اداره کرد، طوری در این صنعت به خصوص صنعت پتروشیمی باید کار کرد که میراثی ماندگار برای فرزندان و نسل های آینده ما باقی بماند و در عین حال امید به زندگی در بین آنها ایجاد شود؛ بنده و همکارانم خود را در برابر تحقق این موضوع مسئول می دانیم.

ایجاد فرصت های برابر

وزیر نفت با بیان این‌که آخرین مرتبه ای که به شرکت ملی صنایع پتروشیمی قدم گذاشتم برای معارفه مهندس نعمت زاده بود، گفت: در آن زمان ارزش محصولات پتروشیمی کشور حدود یک میلیارد دلار بود که خوشبختانه امروز به حدود ٢٠ میلیارد دلار افزایش یافته است.

زنگنه ادامه داد: در زمان مدیریت مهندس نعمت زاده در صنعت پتروشیمی تاکید من استفاده نکردن از بودجه عمومی و وام های بانک های داخلی بود که خوشبختانه این موضوع با جذب اعتبارهای خارجی و بخش خصوصی و حمایت های صورت گرفته محقق شد به یاد دارم که در آن زمان فازهای پارس جنوبی در حال توسعه بود در حالی که واحدهای پتروشیمی به عنوان متقاضی اصلی تولید آنها همزمان در حال ساخت بودند.

جلوگیری از مشارکت دولت

وی با تاکید بر لزوم حمایت از بخش خصوصی با ایجاد زیربناهای لازم و حمایت های مدیریتی و همچنین تامین مستمر خوراک، اظهار کرد: باید از مشارکت دولتی جلوگیری شود البته در این مسیر باید از رانت خواری نیز جلوگیری کنیم و فرصت های برابر را برای همه در این صنعت ایجاد کنیم.

مشخص شدن تکلیف قیمت خوراک تا دو ماه آینده

وزیر نفت با تاکید بر این‌که یکی از شئون عدالت ایجاد فرصت برابر برای همه افراد در صنعت پتروشیمی است، تصریح کرد طی دو ماه آینده قیمت خوراک و یوتیلیتی واحدهای پتروشیمی مشخص خواهد شد.

زنگنه همچنین افزود: قرار است برای مشخص شدن قیمت خوراک برای هر محصول فرمولی خاص و تابع قیمت نهایی محصول طراحی شود.

وی تاکید کرد: اگر یک کشور می خواهد به صورت واقعی توسعه یابد باید افراد آن با زحمت آن را به دست آورند نه با رابطه با دولت و جاهای دیگر.

برنامه ریزی برای صدور دانش فنی تولید داخل

وزیر نیرو با تاکید بر توجه به امر پژوهش در صنعت پتروشیمی تصریح کرد: طی سال های گذشته و در زمان فعالیت مهندس بیات پدید آمدن انواع دانش فنی در این صنعت حکایت از عملکرد خوب بخش پژوهش داشته است در این بین باید به صدور دانش فنی نیز توجه ویژه شود.

زنگنه در ادامه خطاب به مدیر جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: باید مشکلات کنونی واحدهای تولیدی همچون تامین قطعه و خوراک به سرعت حل شود چرا که این واحدها در حال حاضر با حداکثر ظرفیت خود تولید نمی کنند.

وی با تاکید بر پیگیری مشکلات احتمالی تامین خوراک در شرکت ملی نفت ایران گفت: نبودن حداکثر تولید در واحدهای پتروشیمی را نباید فقط به گردن تحریم انداخت بلکه بایستی با بررسی دقیق، دلایل این ناتوانی را رفع کرد.

وزیر نفت تاکید کرد: صنعت پتروشیمی برای گذراندن مشکلات کنونی باید تلاش بیشتری کند تا تولید خود را هر چه بیشتر افزایش دهد چرا که پویایی در این صنعت موجب افزایش ثروت ملی ایران خواهد شد.

زنگنه با بیان این که واحدهای پتروشیمی باید هزینه خوراک خود را به موقع پرداخت کنند، گفت: وزارت نفت نیز وظیفه دارد در مقابل تامین خوراک این واحدها را به صورت مستمر تهیه و تحویل نماید.

وزیر نفت با تاکید بر این که ایران باید روی میزان تولید محصولات پتروشیمی خود حساس باشد، گفت: استناد به معیار وزنی در این صنعت معیار مناسبی نیست چرا که بیشتر از هر چیز در این صنعت ارزش تولیدات آن است و این معیار است که می تواند تولید ناخالص ملی را افزایش دهد از این رو باید به دنبال ارزش آفرینی و تکمیل زنجیره در این صنعت باشیم.

تربیت مدیران جوان برای اداره صنعت نفت

وزیر با تاکید بر این‌که با توجه به فضای امیدی که در کشور و صنعت نفت به وجود آمده، توانایی لازم برای عبور از مشکلات کنونی را داریم، خاطرنشان کرد: یکی از وظایف اصلی من در دوران وزارت تربیت مدیران جوان و جدید است؛در گذشته و در زمان نعمت زاده در این زمینه فعالیت های زیادی انجام شده اما باید در دوران کنونی نیز این فعالیت ها استمرار داشته باشد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

2 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

6 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

7 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

1 هفته ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

1 هفته ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

2 هفته ago