مدیر عامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک ایران گفت: با توجه به مشکلات صنایع کوچک در زمینه تامین مالی و نقدینگی مورد نیاز، این صندوق آمادگی خود را برای پذیریش ریسک اعتباری این صنایع اعلام می کند.
به گزارش ایرنا از شبکه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران، علی تعقلی با اشاره به ماهیت ذاتی این صندوق که در سال ۱۳۸۳ توسط قانون تاسیس و در سال ۱۳۸۶ به بهره برداری رسید، افزود: این صندوق یک نهاد حمایتی، تضمین و تسهیل کننده انجام سرمایه گذاریهای صنایع کوچک در کشور است.
وی افزود: صندوق سرمایه گذاری صنایع کوچک ایران براساس اساسنامه می تواند توثیق ۷۰ درصد و در مناطق کمتر توسعه یافته تا ۸۵ درصد انواع تسهیلات اعطایی بانک ها و موسسات مالی و اعتباری به طرح های اشتغال زا و دارای توجیه اقتصادی صنایع کوچک را بر عهده بگیرد.
مدیر عامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک تصریح کرد: با توجه به مشکلات مالی صنایع کوچک که در بخش راه اندازی و توسعه عمدتا با آن مواجه اند به نظر می رسد در حال حاضر افزایش پوشش حمایتی بیش از هر زمان دیگری ضروری است.
تعقلی ادامه داد: صنایع کوچک به جهت سختی نظارت در اعطای تسهیلات و ریسک مورد توجه تامین کنندگان مالی نیست لذا در تمام دنیا حتی کشورهای مبتنی بر نظام بازار، صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک متولی حل مشکل تامین و پذیریش ریسک صنایع کوچک است.
وی خاطر نشان کرد: در دنیا منابع تامین مالی متعددی وجود دارد در حالیکه در ایران عمده فشار در نظام تامین مالی بر روی بانک ها است از این رو صندوق می تواند جهت رفع مشکلات تامین مالی صنایع کوچک اقدام کند.
به گفته تعقلی، صندوق با صدور ضمانت نامه به نفع بانک ها و موسسات تسهیلات دهنده برای تولیدکنندگان، بستر را برای توسعه و تسهیل همکاری بانک ها و موسسات مالی و اعتباری با صنایع کوچک فراهم و نسبت به ارائه ضمانت نامه اقدام می کند که این امر در شرایط حاضر که بسیاری از صنایع کوچک با مشکل تامین نقدینگی و چالشهای عدیده مالی روبرو هستند می تواند به عنوان فرصتی مغتنم محسوب شود.
وی تصریح کرد: با توجه به ماهیت وجودی صندوق و رسالت آن در حمایت از صنایع کوچک که بیش از ۹۰ درصد کل واحدهای صنعتی کشور را تشکیل می دهد، گسترش فعالیت صندوق می تواند نمود زیادی در شکوفایی صنایع کوچک به همراه داشته باشد.
تعقلی با تاکید بر نقشی که صنایع کوچک در ایجاد اشتغالزایی ایفاء می کنند تصریح کرد: سهم ۲۴ درصدی سرمایه گذاری صنایع کوچک در صنعت و داشتن ۴۰ درصد اشتغال بخش صنعتی به طور متوسط، جایگاه این صنایع را به عنوان یکی از موثرترین و سریعترین شیوه های اشتغالزایی نمایان می کند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۸۰ هزار بنگاه اقتصادی کوچک(Labor Intensive) و دارای مجوز در حال فعالیت هستند افزود: این میزان به تنهایی ۹۰ درصد واحدهای اقتصادی، تولیدی و صنعتی کشور را تشکیل می دهند از این رو تلاش در جهت رفع نیازهای آنان یکی از الزاماتی است که حضور پر رنگ صندوق های حمایتی از جمله صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک را به خوبی نشان می دهد.
وی ایران اظهار کرد: در سبد طرح های صندوق هر شغل با حداکثر ۵۰۰ میلیون ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی ایجاد شده است در حالیکه در صنایع بزرگ (Capital Intensive) مانند فولاد و پتروشیمی و سیمان این رقم به دهها برابر می رسد.
مدیر عامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک ایران همچنین اظهار کرد: مشکل همیشگی و قدیمی صنعتگران با بانکها در تامین وثایق مورد قبول آنها و نبود توان تولید با ظرفیت کامل حدود ۷۰ درصد صنایع کوچک به دلیل کمبود نقدینگی، نقش استراتژیک صندوق را در بعد ارائه تسهیلات و ابعاد اقتصاد کلان و اطمینان بخشی به بانک ها برجسته تر می کند.
وی افزود: ظرفیت بالقوه بهره برداری از درآمدهای بادآورده ناشی از وام کم بهره، دلار ارزان و مواد اولیه یارانه ای در صنایع سرمایه بر، موجب تضعیف ایجاد اشتغال در کشور می شود.
تعقلی ادامه داد: در حال حاضر حجم بسیاری از سرمایه گذاری ها در صنایع کوچک به دلیل نبود نقدینگی به تولید کامل منتهی نمی شود از این رو صندوق می تواند به عنوان بازوی محرک در چرخه اقتصادی تاثیرگذار باشد.
وی با اشاره به سرمایه ۵۰۰ میلیارد ریالی صندوق افزود: تاکنون ۴۰۰ ضمانت نامه برای ۳۱ استان کشور صادر شده که این ایجاد و استمرار حدود ده هزار شغل را به همراه داشته است.
تعقلی با بیان اینکه به حداقل رساندن نسبت مطالبات مشکوک الوصول در حوزه صنایع کوچک مورد ضمانت به کل مطالبات از جمله توفیقات صندوق به شمار می آید، یادآور شد: این صندوق با تشکیلات اداری در سطح ۳۱ استان کشور که همان شرکت شهرک های صنعتی استانها هستند آمادگی دارد تا پاسخگوی تمامی متقاضیان از طریق نمایندگان صندوق باشد.
عضو هیات مدیره صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک خاطر نشان کرد: متقاضیان می توانند برای دریافت تسهیلات یا ضمانت نامه با مراجعه به شرکت شهرک های صنعتی استان خود، نسبت به دریافت لیست مدارک اولیه و تشکیل پرونده اقدام و برای طی سایر مراحل به بانکها و صندوق مراجعه کنند.
به گفته وی، در حال حاضر سقف ریالی ضمانت نامه صندوق ۱۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است و صاحبان صنایع کوچک باید مابقی وثایق را به بانک ارائه کنند.
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…