دولت اخیرا در مبدا صادرات از شرکتهای پتروشیمی پرسشنامههایی را دریافت میکند و پتروشیمیها موظفند در چهار گزینه مشخص کنند ارز حاصل از صادرات خود را چه خواهند کرد.
صادر کنندگان باید مشخص کنند ارز را صرف بدهیهای خارجی خود خواهند کرد، در حساب خاصی در خارج از کشور ارز را ذخیره میکنند که باید شماره حساب آن را اعلام کنند، به جای آن کالا وارد کشور میکنند یا اگر میخواهند آن را وارد کشور کنند و در اتاق مبادلات عرضه کنند باید این مساله را معلوم کنند. متناسب با این اظهاریه که در زمان صادرات از آنها اخذ میشود با آنها رفتار و بر عملکرد آنها نظارت خواهد شد که این مساله منحصر به پتروشیمیها نیست و هر صادرکنندهای به صورت خود اظهاری باید این فرم را پر کرده و نحوه بازگشت وجوه حاصل از صادرات را برای کشور مشخص کند. سالها پیش صادرکنندگان باید ضمانت میدادند که ارز ناشی از صادرات خود را بازگردانند.
این رویه مانعی در جهت توسعه صادرات محسوب میشد و انگیزه صادرات را از بین میبرد و به همین دلیل قوانینی وضع شد که دریافت این ضمانتها و تحویل ارز صادراتی به دولت را متوقف میکرد. در شرایط فعلی با تغییر قوانین کسی حق گرفتن تعهد صادراتی از صادرکنندگان را ندارد با این حال صادرکنندگان باید مشخص کنند با ارز صادراتی خود چه خواهند کرد.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…