یک گونه پرنده میتواند نصحیتدهنده خوبی برای چگونگی جذب پدران در خانه و فعالیت بیشتر آنها در پرورش فرزندان باشد.
چرخریسک سر آبی مادهای که لانه زیباتر با دکوراسیون بهتر با گیاهان معطر بسازد، بهتر میتواند جفت نر خود را برای پرورش جوجهها به خانه بکشاند.
براساس پژوهش دانشمندان اسپانیایی در مجله Behavioral Ecology، یک لانه بزرگ با دکور زیبا ممکن است به پرندگان نر پیامی در مورد سلامت جفتهای آنها باشد.
مادههای بسیاری از حیوانات اغلب وسواس بیشتری در انتخاب جفت دارند چراکه معمولا آنها باید زمان و انرژی بیشتری را نسبت به نرها برای پرورش فرزندانشان صرف کنند.
یک چرخریسک سر آبی ماده که به اندازه یک دست انسان است، جفت خود را بر اساس رنگ آبی و زرد پرها و زیبایی آواز آن انتخاب میکند. هر چه قیافه و صدای نر بهتر باشد، شانس بهتری وجود دارد که انگل نداشته و جوجههای سالمی تولید خواهد شد.
این در حالیست که محققان اخیرا دریافتهاند نرها نیز ممکن است در مورد جفت خود قضاوت کنند. گونههای مختلف پرندگان کار لانه سازی را به شیوههای مختلف تقسیم میکنند. چرخریسک سر آبی ماده به تنهایی لانه ساخته و گونه نر ممکن است بعدها به آن پر اضافه کند. این امر بدین معنی است که لانه احتمالا نشانگر سلامت پرنده ماده است.
پس از جفتگیری در فصل بهار، چرخریسک سر آبی ماده به جمعآوری شاخه و علف برای ساخت پی لانه درون سوراخ درختان یا جعبههای لانه مصنوعی میپردازد. مادهها سپس این لانهها را با پشم یا پر نرم پوشانده و گاهی گیاهان معطر مانند نعنا، اسطوخودوس و اکلیل کوهی را نیز برای زیباتر کردن خانه برای جوجههای آینده به آن میافزایند. اما کل این فرآیند انرژی ماده را تحلیل برده و آنرا در برابر حمله شکارچیان آسیبپذیر میسازد.
پس از پایان ساخت لانه، هر دو جفت به تغذیه و دفاع از جوجههایشان میپردازند.
محققان دریافتند که وجود ویژگیهایی مانند دکوراسیون بهتر بر مراقبتی که یک پرنده نر از جوجهها داشته و تعداد جوجههای باقیمانده تاثیر میگذارد.
سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…