Categories: اخبار نساجی

پرونده جوایز صادراتی بسته می‌شود

 

معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه از امسال جوایز صادراتی به صورت نقدی پرداخت نمی‌شود، به بیان آخرین وضعیت دریافت و پرداخت منابع جوایز صادراتی پرداخت و گفت: تمام مطالبات تا پایان سال ۹۰ را تسویه می‌کنیم.

کیومرث فتح اله کرمانشاهی گفت: سازمان توسعه تجارت ایران وعده کرده بود که هرآنچه که تا پایان سال ۹۰ به صادرکنندگان بابت جوایز صادراتی بدهکار است را تسویه خواهد کرد و به این وعده خود نیز عمل خواهد کرد.

معاون‌کل سازمان توسعه تجارت ایران افزود: این سازمان به منظور پرداخت جوایز صادراتی صادرکنندگان، اعلام کرده که به ۴۵۰ میلیارد تومان منابع مالی برای پرداخت معوقات تا پایان سال ۹۰ نیاز دارد، این در شرایطی است که سال گذشته حدود ۱۵۰ میلیارد تومان به این سازمان پرداخت شد.

وی از پرداخت ۳۰ میلیارد تومان دیگر از سوی دولت به سازمان توسعه تجارت ایران بابت پرداخت بخش دیگری از معوقات جوایز صادراتی خبرداد و تصریح کرد: با پرداخت این مبلغ، مجموع مطالبات صادرکنندگان از دولت، ۲۷۰ میلیارد تومان خواهد بود که باید در اختیار سازمان توسعه تجارت ایران قرار گیرد.

به گفته کرمانشاهی، همچنین برای انجام حمایت‌ از صادرکنندگان، امسال به ۳۰۰ میلیارد تومان منابع مالی نیاز داریم که امیدواریم دولت با برنامه‌ریزی مدون، این مبلغ را در اختیار سازمان توسعه تجارت ایران قرار دهد.

وی با اشاره به برنامه‌های منسجم وزارت صنعت، معدن و تجارت برای توسعه صادرات غیرنفتی خبرداد و گفت: سازمان توسعه تجارت ایران با برنامه‌ریزی دقیق کار صادرات را راهبری می‌کند و انتظار دارد که در بودجه بتوان منابع مورد نیاز برای صادرات غیرنفتی را فراهم کرد.

کرمانشاهی گفت: بارها صادرکنندگان خواستار این شده‌اند که نرخ ارز اصلاح شود تا آنها بتوانند بدون نیاز به جوایز صادراتی، رونق صادرات غیرنفتی کشور را رقم زنند، بر این اساس علاوه بر اینکه سازمان توسعه تجارت ایران موافق با ارز چند نرخی نیست، اعلام می‌کند که باید نرخ ارز به گونه‌ای تعیین شود که به نفع صادرات غیرنفتی کشور باشد.

وی با بیان اینکه نوسانات اخیر نرخ ارز در مجموع به نفع صادرات غیرنفتی کشور تمام شده است، خاطرنشان کرد: امیدواریم در آینده با نوسانات نرخ ارز روبرو نباشیم، اما باید نرخ ارز را به گونه‌ای تعیین کرد که صادرات منتفع شود.

کرمانشاهی تاکید کرد: واردات کشور باید در خدمت تولید و تولید کشور باید در خدمت صادرات غیرنفتی باشد، بر این اساس برنامه‌ریزی‌های منسجمی صورت گرفته و از اتاق‌های بازرگانی، تشکل‌ها، سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت و سایر انجمن‌های مرتبط با موضوع صادرات درخواست داریم که هرگونه نقطه‌نظر خود در رابطه با توسعه صادرات غیرنفتی را همچون گذشته به سازمان توسعه تجارت ایران منعکس کنند.

وی اظهار داشت: چنانچه بودجه مناسب در اختیار سازمان توسعه تجارت ایران قرار داده شود، این سازمان آمادگی دارد که با نظر بخش‌خصوصی و تشکل‌ها فعال در رابطه با صادرات غیرنفتی، بتوان حمایت‌های غیر مستقیم و هدفمند را از صادرات طراحی و پیاده سازی کند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

2 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

2 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

4 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

5 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

6 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

1 هفته ago