پروژه‌ای که چینی‌ها از اجرای آن سرباز زدند…

 

 

سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) پروژه‌ای را برای تولید الیاف پیشرفته کربن در سال ۱۳۹۰ آغاز کرد که قرار بود فاز دوم آن توسط کشور چین اجرا شود اما به دلیل مشکلات تحریم، چینی‌ها از اجرای این پروژه سر باز زدند که سبب شد پروژه‌ای که قرار بود در بهمن ۱۳۹۱ به بهره برداری برسد همچنان فاز اول خود را طی کند.

رمضانعلی صادق‌زاده – معاون توسعه فناوری و صنایع پیشرفته ایدرو – در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به نیاز سرمایه‌گذاری ۸۴۲ میلیارد ریالی در این پروژه اظهار کرد: طرح مذکور در اوایل تابستان سال ۱۳۹۰ آغاز شد و مطابق برنامه ریزی اولیه قرار بود طی ۲۰ ماه و در بهمن ۱۳۹۰ به بهره برداری برسد.

وی افزود: طراحی و اجرای فاز الیاف کربن با دانش فنی داخلی انجام شد و برای انجام خط Pan ویژه، قراردادی با کشور چین منعقد و دو مرحله از این قرارداد نیز پرداخت شد اما به دلیل مشکلات تحریم این کشور از انجام ادامه کار سر باز زد و با توجه به پرداخت‌های اولیه قرارداد و مذاکرات انجام شده مدارک و مستندات مهندسی پایه از آن‌ها دریافت شد.

معاون توسعه فناوری و صنایع پیشرفته ایدرو با بیان این‌که پس ازاین مشکلات طرح به دو فاز راه اندازی خط الیاف کربن و پارچه بافی و فاز الیاف Pan ویژه تقسیم شد، ادامه داد: بر این اساس مقرر شد با منابع مالی سهامداران فاز اول یعنی تولید الیاف کربن و پارچه کربنی اجرا شده و از محل درآمد فاز اول، فاز دوم اجرایی شود.

صادق‌زاده با بیان این‌که قرار بود فاز اول طرح در بهمن ۹۲ راه اندازی شود، گفت: به رغم تلاش های انجام شده به دلیل عدم تامین المنت‌های کوره دما بالا که جزو موارد تحریمی بود پروژه متوقف شد که در اواخر سال گذشته این قطعه خریداری شده و اخیرا به کارخانه حمل و نصب شده است.

وی با بیان این‌که در حال حاضر فاز اول طرح یعنی تولید الیاف کربن به بهره برداری رسیده است، اظهار کرد: تاکنون مبلغ ۴۵۰ میلیارد ریال توسط سهامداران به این طرح پرداخت شده که سهم ایدرو از این مبلغ ۲۱۹ میلیارد ریال است.

معاون توسعه فناوری و صنایع پیشرفته ایدرو با اشاره به سهم ۴۹ درصدی ایدرو در این طرح گفت: در صورت کامل شدن پروژه ظرفیت اسمی طرح تولید سالانه ۱۵۰ تن الیاف کربن و ۶۰۰ تن الیاف Pan خواهد بود که درحال حاضر تنها تولید الیاف کربن به بهره برداری رسیده است.

به گفته صادق زاده محل اجرای این طرح در شهرستان رشت است که می تواند تا ۲۰۰ نفر ایجاد اشتغال کند.

 

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

3 روز ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

6 روز ago

قاچاق و واردات بی رویه پوشاک، صنعت نساجی کشور را تهدید می‌کند

مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی پلیمر، ‌نساجی و پوشاک زنجان افزود: امروز که…

7 روز ago

۶ هزار میلیارد ریال تجهیزات جدید برای کارخانه نساجی بروجرد خریداری شد

نساجی بروجرد؛ توسعه ۱۶۶ درصدی و نیاز به حمایت بیشتر برای حفظ برند ملی فاطمه…

7 روز ago

کاربرد فرآیندهای تحت خلا در صنعت نساجی

فرآیندهای تحت خلاء در چهار حوزه کلی در صنعت نساجی کاربرد دارند. این حوزه‌ها عبارتند…

1 هفته ago

ترکیه رتبه دوم را در صنعت منسوجات خانگی خوشخواب به دست آورد.

صنعت منسوجات خانگی و خوشخواب که تامین‌کننده مواد اولیه و فناوری تولید برای تولیدکنندگان داخلی…

1 هفته ago