پروژه‌ای که چینی‌ها از اجرای آن سرباز زدند…

 

 

سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) پروژه‌ای را برای تولید الیاف پیشرفته کربن در سال ۱۳۹۰ آغاز کرد که قرار بود فاز دوم آن توسط کشور چین اجرا شود اما به دلیل مشکلات تحریم، چینی‌ها از اجرای این پروژه سر باز زدند که سبب شد پروژه‌ای که قرار بود در بهمن ۱۳۹۱ به بهره برداری برسد همچنان فاز اول خود را طی کند.

رمضانعلی صادق‌زاده – معاون توسعه فناوری و صنایع پیشرفته ایدرو – در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به نیاز سرمایه‌گذاری ۸۴۲ میلیارد ریالی در این پروژه اظهار کرد: طرح مذکور در اوایل تابستان سال ۱۳۹۰ آغاز شد و مطابق برنامه ریزی اولیه قرار بود طی ۲۰ ماه و در بهمن ۱۳۹۰ به بهره برداری برسد.

وی افزود: طراحی و اجرای فاز الیاف کربن با دانش فنی داخلی انجام شد و برای انجام خط Pan ویژه، قراردادی با کشور چین منعقد و دو مرحله از این قرارداد نیز پرداخت شد اما به دلیل مشکلات تحریم این کشور از انجام ادامه کار سر باز زد و با توجه به پرداخت‌های اولیه قرارداد و مذاکرات انجام شده مدارک و مستندات مهندسی پایه از آن‌ها دریافت شد.

معاون توسعه فناوری و صنایع پیشرفته ایدرو با بیان این‌که پس ازاین مشکلات طرح به دو فاز راه اندازی خط الیاف کربن و پارچه بافی و فاز الیاف Pan ویژه تقسیم شد، ادامه داد: بر این اساس مقرر شد با منابع مالی سهامداران فاز اول یعنی تولید الیاف کربن و پارچه کربنی اجرا شده و از محل درآمد فاز اول، فاز دوم اجرایی شود.

صادق‌زاده با بیان این‌که قرار بود فاز اول طرح در بهمن ۹۲ راه اندازی شود، گفت: به رغم تلاش های انجام شده به دلیل عدم تامین المنت‌های کوره دما بالا که جزو موارد تحریمی بود پروژه متوقف شد که در اواخر سال گذشته این قطعه خریداری شده و اخیرا به کارخانه حمل و نصب شده است.

وی با بیان این‌که در حال حاضر فاز اول طرح یعنی تولید الیاف کربن به بهره برداری رسیده است، اظهار کرد: تاکنون مبلغ ۴۵۰ میلیارد ریال توسط سهامداران به این طرح پرداخت شده که سهم ایدرو از این مبلغ ۲۱۹ میلیارد ریال است.

معاون توسعه فناوری و صنایع پیشرفته ایدرو با اشاره به سهم ۴۹ درصدی ایدرو در این طرح گفت: در صورت کامل شدن پروژه ظرفیت اسمی طرح تولید سالانه ۱۵۰ تن الیاف کربن و ۶۰۰ تن الیاف Pan خواهد بود که درحال حاضر تنها تولید الیاف کربن به بهره برداری رسیده است.

به گفته صادق زاده محل اجرای این طرح در شهرستان رشت است که می تواند تا ۲۰۰ نفر ایجاد اشتغال کند.

 

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

3 ساعت ago

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

3 روز ago

برنامه ریزی کامل سرویس و نگهداری پیشگیرانه ماشین آلات ریسندگی – کاردینگ

مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…

5 روز ago

نساجی زیر تیغ واردات

سید شجاع‌الدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…

1 هفته ago

رشد ۱۳ درصدی صنعت نساجی کشور

ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشت‌ماهه نخست…

1 هفته ago

نمایشگاه بین‌المللی نساجی یزد؛ پل ارتباطی تولیدکنندگان داخلی و بازار جهانی

دكتر محمد ميرجليلي: مدير نمایشگاه نساجی و پوشاک استان یزد و مدیرعامل شركت مهندسي تحقيقاتي…

2 هفته ago