|
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با اشاره به موانع پیش روی تحقق جهاد اقتصادی در کشور گفت: قرارداد گرفتن و پروژه گرفتن در کشورها غیر از قابلیتهای فنی استفاده از لابی سیاسی را لازم دارد و فعالان اقتصادی کشورمان نیازمند یک همراهی سیاسی هستند.
محمد نهاوندیان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تاثیر تحریم ها بر روند فعالیت واحدهای تولیدی، اظهار داشت: تا زمانیکه کار با ایران برای طرفهای خارجی منفعت دارد آنها هم مشتاق هستند که این ارتباط وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: به رغم اینکه سیاستمداران این کشورها محدودیت هایی را ایجاد کرده اند واحدهای خصوصی آنها دنبال پیدا کردن راههایی برای همکاری با ایران هستند.
ابتکار عمل فعالان اقتصادی در راستای دفع تحریمها
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: با این تفاسیر ابتکار عملی که توسط فعالان اقتصادی ایران پیگیری شده پیدا کردن همین راهها در راستای دفع تحریمها بوده است.
نهاوندیان با بیان اینکه توقع این است که تصمیم گیرندگان سیاسی رفع تحریمها را در دستور کار قرار دهند، یادآور شد: با این حال فعالان اقتصادی ایران نیز دفع تحریمها و مواجهه هوشمندانه با تحریم ها را دنبال می کنند.
وی تصریح کرد: هرچه تحریمها شدیدتر می شود ما باید موانع داخلی را از پیش روی فعالان اقتصادی برداریم تا بتوانند بهتر مانور را بدهند.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران بر ضرورت حمایت از فعالان اقتصادی در کشورمان تاکید کرد و بیان داشت: لازمه این امر اعتماد به فعالان اقتصادی است که با خوش حسابی و کارنامه فعالیتی طولانی توانسته اند توانایی خود را ثابت کنند.
چالشهای درونی و بیرونی جهاد اقتصادی
نهاوندیان همچنین در خصوص روند تحقق شعار جهاد اقتصادی در کشورمان گفت: در واقع تحقق این شعار راه بلندی است که باید پیمود و هرکسی هم باید وظیفه خودش را در این رابطه تشخیص دهد و عمل کند.
وی ادامه داد: در این راستا سیاستگذاران باید سیاستهای حمایت از جهاد اقتصادی را تدوین، تصویب و به اجرا بگذارند.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با بیان اینکه فعالان اقتصادی وظیفه اصلی جهاد اقتصادی را به عهده دارند، عنوان کرد: در این جهاد اقتصادی ما چالشهای درونی و بیرونی را در مقابل داریم.
مقررات دولت سالارانه و مزاحم از چالشهای درونی جهاد اقتصادی
نهاوندیان با بیان اینکه شرایط تحریمها از جمله چالشهای بیرونی جهاد اقتصادی است، عنوان کرد: برخی مقررات دولت سالارانه و مزاحم از چالشهای درونی جهاد اقتصادی است.
وی تصریح کرد: باید با حذف موانع درونی جهاد اقتصادی توان برخورد فعالان اقتصادی با چالشهای بیرونی را افزایش داد.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با بیان اینکه در سالی که گذشت تلاشهایی در این مسیر صورت گرفت، بیان داشت: امسال با وجود تشدید تحریمها فعالان اقتصادی توانسته اند نیازهای کشور را تامین کنند و همچنین صادرات کشور نیز مسیر خودش را ادامه دهد و این امر نشان دهنده این است که ما در چالش تحریم توانسته ایم جلو برویم.
جهاد اقتصادی راهی است که تازه آغاز شده و باید دنبال شود
نهاوندیان یادآور شد: البته دستگاه دیپلماسی کشور باید همه تلاش خودش را مصروف کند که کل تحریم اقتصادی رفع شود و فعالان اقتصادی ایرانی در شرایط مساوی رقابت با رقبای خارجی قرار بگیرند.
وی تصریح کرد: جهاد اقتصادی در کشورمان راهی است که تازه آغاز شده و باید با جدیت این مسیر را دنبال کرد.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران همچنین در خصوص حمایت های داخلی از فعالان اقتصادی نیز به خبرنگار مهر گفت: دولت چین انواع و اقسام حمایتها را برای صادرکنندگان خودش فراهم می کند و یکی از این موارد که تبدیل شده به یک چالش جدی بین آمریکا و اتحادیه اروپا و چین بحث نرخ ارز ملی این کشور است.
جهت گیری سیاستهای اقتصادی “تولید محور” باشد
نهاوندیان ادامه داد: از طرف دیگر اگر جهت گیریها به طور واقعی در همه سیاستهای اقتصادی جهت گیری “تولید محور” و با هدف گیری جهش صادراتی باشد می توان نسبت به رشد صادرات امیدوار بود.
وی افزود: در این راستا اگر در همه سیاست هایمان از جمله تسهیلات اعتباری و دادن خط اعتباری به کشورها نگاهمان “تولید محور” باشد دنبال این خواهیم بود که صادرات کشورمان را تقویت کنیم.
فعالان اقتصادی کشور نیازمند همراهی سیاسی هستند
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در ادامه با بیان اینکه در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی از قابلیتهای فنی بالایی برخوردار هستیم، تصریح کرد: ولی قرارداد گرفتن و پروژه گرفتن در کشورها غیر از قابلیتهای فنی استفاده از لابی سیاسی را لازم دارد و فعالان اقتصادی کشورمان نیازمند یک همراهی سیاسی هستند.
نهاوندیان بیان داشت: در برخی کشورها که این همراهی وجود داشته شرکت های ایرانی توانسته اند خوب عمل کنند و سود خوبی را به دست بیاورند.
وی یادآور شد: در مجموع همکاری دقیق و نزدیک بین دستگاههای سیاسی کشور و فعالان بخش خصوصی لازم است که در این رابطه تشکلها و اتاقها می توانند در ایجاد این پیوند موثر باشند.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: در این راستا ما در طراحی جدید اتاق برای اتاقهای مشترکمان سعی داریم چنین هماهنگی را فراهم کنیم.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…