Categories: اخبار نساجی

پس از ۶ سال وقت‌کشی؛ غول نفتی چین از صنعت نفت ایران اخراج شد

 

    شرکت ملی نفت ایران با ابلاغ رسمی حکمی به شرکت چینی (CNPCI)، این پیمانکار چینی را رسما از طرح توسعه میدان مشترک آزادگان جنوبی خلع ید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، پس از اخراج پیمانکار چینی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی در سال گذشته، شرکت ملی نفت ایران با ابلاغ رسمی حکمی به شرکت چینی (CNPCI)، این پیمانکار چینی را رسما از طرح توسعه میدان مشترک آزادگان جنوبی خلع ید کرد.

در همین حال وزارت نفت با انتشار گزارشی، اعلام کرد: حکم خلع ید این شرکت چینی امروز (سه شنبه ٩ اردیبهشت) پس از طی مراحل قانونی از سوی مدیریت امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران به طور رسمی ابلاغ شده است.

خبرگزاری مهر هفته گذشته با انتشار گزارشی، اعلام کرده بود: پس از اولتیماتوم جدی وزارت نفت به شرکت CNPCI چین به دلیل تاخیر در طرح توسعه بزرگترین میدان مشترک نفتی ایران با عراق، حالا دامنه این اخطارها و اولتیماتوم ها به سایر پیمانکاران چینی شاغل در توسعه میادین مشترک نفتی توسعه یافته است.

در شرایط فعلی عراق با برداشت روزانه ۲۱۰ هزار بشکه نفت از میدان آزادگان جنوبی بیش از چهار برابر ایران از این میدان مشترک طلای سیاه برداشت می کند و با پیشی گرفتن از ایران حالا شتاب در طرح توسعه میادین سندباد (مشترک با یادآوران ایران)، بدری (مشترک با میدان آذر ایران) و سایر میادین مشترک نفتی را در دستور کار قرار داده است.

با گذشت ۶ سال از امضای قرارداد ۲.۵ میلیارد دلاری طرح توسعه میدان یادآوران با شرکت ساینوپک چین، شرکت ملی نفت ایران زمستان سال گذشته رسما به عملکرد چینی‌ها در توسعه این میدان مشترک نفتی با عراق انتقاد کرد.

عبدالرضا حسین نژاد مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با اشاره به تاخیرهای ساینوپک چین در توسعه میدان نفتی یادآوران، گفت: هم اکنون روزانه ۲۵ هزار بشکه نفت از میدان مشترک یادآوران تولید می شود، با این وجود در فازهای بعدی به ترتیب تولید روزانه ۱۸۰ هزار بشکه نفت و ۳۰۰ هزار بشکه نفت از این میدان تولید خواهد شد.

با گذشت چند هفته از این اولتیماتوم نفتی ایران به پیمانکار چینی، ساینوپک با انتشار گزارشی در تشریح آخرین وضعیت طرح توسعه میدان یادآوران با اشاره به پیشرفت ۸۶ درصدی توسعه بخش بالادستی و پائین دستی این پروژه نفتی، تاکید کرده بود: این پیشرفت از انطباق میزان پیشرفت واقعی کار با برنامه اجرای طرح حکایت دارد.

ساینوپک با یادآوری اینکه هم اکنون به طور متوسط روزانه حدود ۲۶ هزار بشکه نفت از میدان یادآوران برداشت می شود، تصریح کرد: به زودی سایر فازهای توسعه این میدان نفتی مرزی در مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

با گذشت حدود سه ماه از این وعده نفتی چینی ها برای افزایش برداشت نفت از میدان یادآوران، تاکنون نه تنها اهداف افزایش تولید نفت محقق نشده است که حتی ادامه تاخیرها و وقت کشی انتقاد شدید مسئولان شرکت ملی نفت ایران را به همراه داشته است.

عبدالرضا حسین نژاد مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت هفته گذشته در بازدید از طرح توسعه میدان نفتی یادآوران برای چندمین بار متوالی با اعلام نارضایتی از کیفیت برخی از فعالیتهای پیمانکار چینی، به این شرکت آسیایی اخطار داد و پیمانکار چینی را ملزم به اصلاح الزامات اجرایی مورد نظر شرکت نفت کرد.

به گزارش مهر، توسعه میدان مشترک آزادگان جنوبی و شمالی از سوی شرکت CNPCI چین در دست اجرا است. هم اکنون روزانه ۵۰ هزار بشکه نفت در قالب تولید زودهنگام از میدان آزادگان جنوبی در حال انجام است.

توسعه این میدان در دو فاز انجام خواهد شد که در فاز نخست توسعه، تولید روزانه ۳۲۰ هزار بشکه نفت و ۱۹۷ میلیون فوت مکعب گاز و در فاز دوم توسعه، افزایش تولید نفت تا سقف ۶۰۰ هزار بشکه در روز در برنامه است.

طرح توسعه میدان آزادگان جنوبی در قالب قرارداد بیع متقابل میان شرکت CNPCI چین و شرکت ملی نفت ایران با مسئولیت اجرایی شرکت چینی بسته شده است. عملیات اجرایی طرح توسعه این میدان از شهریور سال ۱۳۹۱ همزمان با تصویب طرح جامع تجدیدنظر شده توسعه میدان (RMDP) آغاز شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

2 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

6 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

7 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

1 هفته ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

1 هفته ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

2 هفته ago