پشم ماکویی بهترین گزینه برای رنگرزی

مدیر جهادکشاورزی شهرستان مرند از وجود ۱۵هزار راس نژاد گوسفند ماکویی در منطقه یکانات خبرداد و گفت: پشم این نژاد، با توجه به ظرافت، بلندی، سفیدی و یکدست بودن تارهای آن از کیفیت بالایی برخوردار می باشد که برداشت پشم از نژاد قوچ ماکویی در این شهرستان آغاز شده است.

به گزارش گروه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه آذربایجان شرقی‌، جلال رحیم زاده گفت: شهرستان مرند دارای ۲۵۰هزار راس گوسفند و بره بوده که بیش از ۸۰ هزار راس آن در بخش یامچی و همچنین ۱۵ هزار راس نژاد گوسفند ماکویی در منطقه یکانات پرورش داده می‌شود، در هر دوره برداشت بیش از ۴۸۴ تن پشم گوسفند تولید می‌کند.

وی با تاکید اینکه گوسفند نژاد ماکویی به جهت راندمان بالای تولید گوشت و دارا بودن پشم سفید مرغوبتر از دیگر نژادهای بومی است، افزود: این نژاد از لحاظ اقتصادی نیز دارای ارزش افزوده بالاتری بوده و برنامه‌ریزی‌های لازم جهت گسترش پرورش آن در این شهرستان تداوم داشته و با توجه به کوهستانی بودن و موقعیت ویژه جغرافیایی مرند با مراتع خوب و آب و هوای معتدل و مرطوب، پرورش گوسفند نژاد ماکویی را توجیه پذیر می‌کند.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان مرند با اشاره به اینکه پشم این نوع نژاد را به تمامی طیف‌های رنگی می‌توان رنگرزی و رنگ آمیزی کرد، گفت: مقدار تولید پشم این نوع نژاد برای قوچ از ۲.۵تا ۳ کیلوگرم بوده و جهت رنگرزی و بافت فرش‌های ایرانی بهترین گزینه محسوب می‌شود.

رحیم زاده، افزود: این نژاد درحال حاضر در منطقه یکانات و در روستاهای امیرآباد و یکان سعدی پرورش داده می‌شود و این مدیریت از سال ۶۸ به بعد، طرح‌هایی جهت اصلاح نژادی درچهار گله با مشارکت بهره‌برداران اجرا کرده که بهترین نژاد پرورش داده شده نژاد ماکویی بوده است. میزان گوشت تولیدی بر اساس نر و ماده بودن و سن آنها در این نژاد مختلف و وزن قوچ‌های دارای سن چهارتا پنج ساله، تا ۱۲۰ کیلوگرم و وزن لاشه آنها به ۶۵ کیلوگرم نیز می‌رسد و بره‌های نر که صرفا جهت پروار بندی پرورش می‌یابند، در یک سالگی و بهترین موقعیت پرواربندی، وزنشان ۶۰ تا ۷۰ کیلوگرم می‌رسد.

وی از آمادگی این مدیریت برای برگزاری دوره های آموزشی- ترویجی برای دامداران علاقمند به پرورش گوسفند نژاد ماکویی در این شهرستان خبرداده و گفت: این مدیریت می تواند برای خالص سازی گله‌ها، با برگزاری دوره‌های ترویجی و ارائه آموزش‌های لازم، همکاری خود با بهره برداران را توسعه دهد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

3 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

4 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

5 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

5 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago