پلمب برندهای نامعتبر پوشاک

 

تهران- ایرنا- روزنامه همشهری در صفحه اقتصاد در گفت و گو با یدالله صادقی، رئیس مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت صنعت، معدن و تجارت، به بررسی نمایندگی های نامعتبر پوشاک برندهای خارجی در بازار کشور پرداخته است.

در این گفت و گو که در شماره یکشنبه ششم دی ۱۳۹۴ خورشیدی با رئیس مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت صنعت، معدن و تجارت منتشر شد، می خوانیم: درمورد نمایندگی های نامعتبر پوشاک برندهای خارجی در بازار کشوربا یدالله صادقی، رئیس مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت وگو کرده ایم.

**ساماندهی فروشگاه های مدعی نمایندگی برندهای خارجی پوشاک در چه مرحله ای است؟

براساس اطلاعیه ای که ۲۷مرداد ماه امسال صادر شد، به شرکت های مدعی نمایندگی برندهای خارجی پوشاک حدود ۲ ماه مهلت دادیم تا با مراجعه به مرکز امور اصناف مدارک لازم مبنی بر داشتن نمایندگی این برندها را ارائه کرده و در غیراین صورت با آنها برخورد قانونی می شود.

با اتمام این مهلت، اسامی تعدادی از فروشگاه های نامعتبر برای پلمب را به اداره اماکن اعلام کرده و به این واحدها اخطارداده شده است. تعدادی از این فروشگاه ها نیز با ارائه مدارک اولیه، کد رهگیری دریافت کرده تا تأییدیه سفارت ایران و اتاق بازرگانی کشورهای مبدأ برند را ارائه کنند.

همچنین برخی از این فروشگاه ها پلمب شده و برخی دیگر نیز با جمع کردن اینگونه تابلوها، خود را با شرایط قانونی عرضه محصولات نساجی و پوشاک تطبیق داده اند.

**چه تعداد ازاین فروشگاه ها معتبر هستند؟

از مجموع حدود ۲۰۰فروشگاه که با نصب تابلو یا ایجاد شعبه های مختلف در سراسر کشور، ادعای داشتن نمایندگی برندهای اروپایی یا آسیایی پوشاک را داشته اند تا کنون تنها حدود ۷۴مورد با مراجعه به مرکز امور اصناف، مدارک اولیه خودرا ارائه کرده و در حال گرفتن تأییدیه از نمایندگی برندهای مادر پوشاک کشورهای مبدأ هستند.

**چه تعداد از این فروشگاه ها نماینده واقعی برندهای اروپایی و آسیایی هستند؟

تنها برخی از این فروشگاه ها (۷۴شرکت) از شرکت های مادر ترکیه ای یا برخی کشورهای آسیایی نمایندگی رسمی داشته و تا کنون مجوزنمایندگی برند های اروپایی از طریق کشورهای واسط مانند امارات متحده عربی، ترکیه و… برای آنها صادر شده است.

**آیا حراج های این فروشگاه ها واقعی و قانونی است؟

حراج های فصلی یا خاص شرکت ها، همان عرضه کالاها به شیوه فروش فوق العاده کالا با تخفیف است که در قانون نظام صنفی نیز به عنوان فروش فوق العاده تعریف شده و اتاق اصناف کشور متولی نظارت بر نحوه برگزاری و قیمت این کالاها ست.

درصورتی که نمایندگی های برندهای خارجی پوشاک نیز خواستار برپایی حراج های فصلی هستند باید مجوز برپایی چنین حراج هایی را از اتحادیه های ذیربط دریافت کنند و این اتحادیه ها ملزم به نظارت بر قیمت مصرف کننده انواع پوشاک قبل و بعد از حراج توسط عرضه کنندگان این برند ها هستند.

اما به طور کلی قیمت پوشاک با درنظر گرفتن هزینه تمام شده واردات به اضافه سود قانونی مشخص می شود که در ضوابط قیمت گذاری کالاهای صنفی موجود است.

*منبع:روزنامه همشهری

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

ثبت نام زود هنگام نمایشگاه دموتکس آسیا

نمایشگاه DOMOTEX asia/CHINAFLOOR در سال آینده از تاریخ ۲۶ تا ۲۸ می ۲۰۲۵، بار دیگر…

22 ساعت ago

استانداردهای نساجی در شرکت‌های ایرانی

متأسفانه آگاهی پایین در مورد استانداردهای نساجی در بسیاری از شرکت‌های ایرانی، به‌ویژه در بخش‌های…

1 روز ago

رونمایی از محصولات جدید شرکت ساتین و توسعه صادرات در صنعت چاپ لیبل (ویدیو)

شرکت ساتین، پیشرو در ارائه فناوری‌های نوین در صنعت چاپ و بسته‌بندی، از حدود ۸…

2 روز ago

چالش‌های ویزا در نمایشگاه های صنعت نساجی

چرا با وجود عدم صدور ویزا از سوی کشورهای اروپایی، نمایشگاه‌ها باید در این قاره…

2 روز ago

راهنمای انتخاب پارچه مناسب برای هر فصل

مقدمه: انتخاب پارچه مناسب برای هر فصل یکی از کلیدهای موفقیت در صنعت نساجی و…

2 روز ago

گزارش نشست مطبوعاتی نمایشگاه ایتما آسیا

در حاشیه نشست مطبوعاتی نمایشگاه ایتما اسیا آقای الکس زوکی در مورد بحث مهم تولید…

2 روز ago