پلی استر ایرانی می تواند در ردیف برترین های دنیا باشد/ کاشان، آران و بیدگل؛ قطب تولید فرش ماشینی در ایران

 

 

دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، گفت: با توجه، حمایت و سرمایه گذاری در زمینه پلی استر می توانیم جزء برترین های آسیا و حتی دنیا بشویم.

مهندس علیرضا حائری در مورد مصرف سالیانه پلی استر در جهان افزود: طبق پیش بینی ها ۸۰ میلیون تن پلی استر در دنیا تولید می شود و پلی استر در حال تبدیل شدن به اولین لیف پرمصرف جهان است.

تمام کشورهای دنیا درصدد هستند تولید پلی استر را سالانه به ۸۰ میلیون تن برسانند که در حال حاضر این صنعت در حال تبدیل به اولین و برترین لیف پرمصرف در اکثر کشورها است.

وی تصریح کرد: با توجه به مخازن عظیم نفت، گاز و پتروشیمی در کشور و پلی استر که از محصولات پتروشیمی است و مواد اولیه آن در کشور به وفور موجود است و میت های بالایی هم دارد که ما می توانیم از قطب های مهم تولید پلی استر در دنیا باشیم.

دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، دیگر صنایع تکمیلی پتروشیمی هم مزیت نسبی بالایی دارند، افزود: علاوه بر پلی استر، پلی پروپیلن که در تولید موکت، فرش ماشینی، نانو ون ها کاربرد دارد، به دلیل دارابودن مواد اولیه در کشور می تواند اهرمی مهم در افزایش ارزآوری و تبدیل شدن به قطب در جهان موثر باشد.

علیرضا حائری گفت: با سرمایه گذاری و تامین مواد اولیه و در اختیار گذاشتن آنها برای کارخانجات و کارکردن با تمام ظرفیت، ضمن تامین نیازهای داخل در صادرات هم موفق عمل می کنیم.

کاشان، آران و بیدگل؛ قطب تولید فرش ماشینی در ایران

دبیر انجمن صنایع نساجی ایران در خصوص تولید فرش ماشینی در کشور گفت: ۸۰ درصد واحدهای فرش ماشینی کشور در کاشان و آران و بیدگل تولید می شود که این منطقه را به قطب تولید فرش ماشینی در ایران تبدیل کرده است.

وی افزود: ظرفیت نسب شده فرش ماشینی ۱۲۰ میلیون متر در سال است که ۸۰ میلیون متر تولید، ۵۰ میلیون متر مصرف داخلی و ۳۰ میلیون متر اضافه تولید وجود دارد.
وی ۱۰۰۰ واحد تولید فرش ماشینی را در کشور فعال دانست و تصریح کرد: فرش ایرانی به لحاظ طرح و نقشه، بافت و کیفیت در جهان طرفداران بسیاری دارد.

حائری با توجه به استفاده از اکریلیک، پلی استر و پلی پروپیلن در تولید فرش ماشینی، افزود: در حال حاضر اکریلیک تولید داخل ۳۰ درصد نیاز ما را تامین و ۷۰ درصد آن وارد می شود و این در صورتی است که در پلی استر و پلی پروپیلن با توجه به منابع عظیم نفت و گاز و پتروشیمی به خودکفایی رسید و مازاد تولید آن را صادر کرد.

وی گفت: ۱۰ تا ۲۰ برند معروف در این حوزه فعال است که نیاز به حمایت برای رشد و معرفی در جهان دارند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

بازگشت ایران به صحنه بین المللی در نمایشگاه دموتکس دبی

مصاحبه با آقای مهرداد زکی پور کارشناس صنعت فرش ماشینی: نمایشگاه دموتکس خاورمیانه با یک…

23 ساعت ago

به برگزارکنندگان دموتکس دبی اعتماد داریم و به آینده آن امیدواریم

مصاحبه با آقای سعید منزوی زاده مدیر عامل قالی سلیمان: نمایشگاه دموتکس دبی بعد از…

2 روز ago

فرش بهشتی در مسیر گسترش صادرات؛ اینبار دموتکس دبی

مصاحبه با آقای محمد بهشتی مدیرعامل فرش بهشتی: شرکت فرش بهشتی با توجه به اینکه…

2 روز ago

با حمایت دموتکس، دبی را به مرکز تجارت فرش ایرانی تبدیل می کنیم

مصاحبه با آقای مرتضی سودایی مدیر عامل قالی زرتشت: قالی زرتشت از سال 2014 حضور…

3 روز ago

استقبال از قالیچین در نمایشگاه دموتکس دبی ما را شگفت زده کرد

محمد جواد کمالیان مدیر عامل شرکت قالیچین: خدمات شرکت قالیچین : زمینه های معرفی محصولات…

3 روز ago

فرش سورنا و استفاده از هوش مصنوعی در بازاریابی فرش

مصاحبه با آقای رضا محمودیان مدیر شرکت فرش سورنا در نمایشگاه دموتکس دبی 2024: فرش…

3 روز ago