محققان دانشگاه آیندهوون هلند با همکاری دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ موفق به تولید پنبه فرآوری شده ای با قابلیت جذب آب از مه شده اند که می تواند برای آبیاری مناطق بیابانی مورد استفاده قرار گیرد.
ساکنان مناطق خشک و بیابانی از مه ایجاد شده در هنگام شب در روشی موسوم به «درو مه» برای تولید آب تازه استفاده می کنند.
محققان دانشگاه هنگ کنگ به سرپرستی پروفسور «جان شین» و دانشگاه آیندهوون به سرپرستی دکتر «کاترینا استیفرز» از روشی متفاوتتر برای بدام انداختن مه بیابانی برای تولید آب استفاده کردهاند.
پنبه فرآوری شده با استفاده از خاصیت هیدروفیلیک و هیدروفوبیک قادر به جذب آب از مه شبانگاهی و انتشار آب در اثر گرمای روز است.
قدرت جذب آب در پنبه معمولی حداکثر ۱۸ برابر وزن آن است؛ محققان برای ساخت پنبه هوشمند، پنبه معمولی را با پوششی از پلیمر PNIPAAm پوشش دادند.
پلیمر PNIPPAm تا دمای ۳۴ درجه سانتیگراد دارای ساختاری اسفنجی، متخلخل و آب دوست (هیدروفیلیک) است؛ فرآوری پنبه معمولی با این پوشش امکان جذب ۳۴۰ درصدی آب را فراهم می کند.
زمانی که پنبه فرآوری شده بیش از این دما گرما داده شود، با توجه به خاصیت آب گریز (هیدروفوبیک) آب ذخیره شده درون خود را آزاد می کند.
آب جذب و منتشر شده بوسیله پنبه فرآوری کاملا خالص و قابل مصرف است که می تواند برای آبیاری مناطق بیابانی استفاده شود. محققان بدنبال روشی برای افزایش خواص آب دوستی و آب گریزی پلیمر هستند.
تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…
آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…