Categories: مد و پوشاک

پوشش در دوران بارداری

 

نویسنده: دکتر ثریا عالمی*

همیشه برای یک خانم باردار مشکل پوشش وجود دارد. از طرفی به دلیل تغییر اندام ها در بارداری، زن باردار گاه احساس خوبی در مورد تناسب اندامش ندارد و گاه دچار کاهش اعتماد به نفس می شود و از طرف دیگر به دلیل عوارض بارداری مثل تهوع و استفراغ، سردرد، بی حالی و ضعف، اغلب زن باردار رنگ پریده است و روحیه خوبی ندارد و نمی تواند خوب در مورد لباس هایش تصمیم بگیرد.

مهم ترین نکته در انتخاب لباس در این دوران، جنس لباس است که باید از جنس نخ، کتان یا پشمی باشد. یعنی از جنس الیاف طبیعی، زیرا الیاف مصنوعی مانع از جریان هوا در اطراف بدن می شود و در نتیجه در فصل گرما مادر دچار گرمازدگی و تعریق فراوان و افزایش درجه حرارت بدن می شود و این گرمای زیاد برای جنین خطرناک است و در فصول سرد الیاف مصنوعی نمی تواند گرمای مناسب برای مادر ایجاد کند.

نکته بعدی، مناسب بودن سایز لباس است. بهتر است لباس های آزاد و راحت انتخاب شود. لباس های بسیار تنگ و چسبان می تواند به نواحی شکم و سینه فشار آورد و موجب اختلال در تنفس مادر شود. همین طور با فشار به شکم در سیستم گوارشی اختلال پدید آورد و مانع از هضم مناسب غذا و در نتیجه بی اشتهایی مادر و در نهایت رشد کم جنین شود. همین طور با آسیب به مادر به دلیل سوءتغذیه خطراتی پیش بیاید.

از نکات مهم دیگر انتخاب رنگ است. همان گونه که گفته شد روحیه مادر باردار در این دوران دچار آسیب است و باید از رنگ های شاد و روشن در لباس زن حامله استفاده کرد تا روحیه مادر باردار بهتر شود.

در انتخاب لباس زیر هم باید به نکاتی دقت کرد و از پوشیدن لباس های تنگ و نامناسب خودداری کرد. قرار گرفتن در آفتاب برای مادر باردار خوب است، زیرا در دوران بارداری به علت نیاز جنین به استخوان سازی نیاز به ویتامین D افزایش می یابد، اما باید مراقب آفتاب زدگی و گرمای زیاد که برای مادر و جنین خطرناک است، بود.

در پوشیدن کفش هم باید به نکاتی دقت کرد. کفش باید سایز مناسب داشته باشد. از آنجا که اندام ها در بارداری متورم می شود گاهی سایز پاها افزایش می یابد، ولی در بیشتر مواقع چند هفته پس از زایمان به سایز قبلی برمی گردد. نباید از کفش های پاشنه بلند استفاده شود، چون از طرفی ممکن است تعادل مادر به هم خورده و او زمین بخورد و آسیبی به خود یا جنینش وارد آید و از طرف دیگر به علت افزایش قوس کمر در بارداری استفاده از کفش های پاشنه بلند موجب افزایش کمردرد در بارداری می شود، اما بهتر است کفش بدون پاشنه هم نباشد. پاشنه کوتاه در کفش مناسب باعث می شود قوس کمر تا حدودی جبران شود و مادر کمتر دچار درد کمر شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

تحولی شگرف در صنعت فرش با واقعیت افزوده!

فروشندگان گرامی، آیا با این چالش‌ها مواجه هستید؟ • مرجوعی بالا در فروش اینترنتی •…

19 ساعت ago

کمپرسورهای دبل استیج تـوسط شرکت فرافن هـوا (ویدیو)

کمپرسور نقش حیاتی در تأمین انرژی و هوای فشرده مورد نیاز صنایع مختلف ایفا می‌کنند.…

20 ساعت ago

دستاوردهای مجموعه آکسارای در تولید و صادرات محصولات کالای خـواب (ویدیو)

حضور در نمایشگاه‌ها بسیار اهمیت دارد، اما متأسفانه فاصله زمانی و روزهای برگزاری، به‌خصوص ساعت‌های…

2 روز ago

نمایشگاه ایران تکس ۱۴۰۳ و اهمیت حضور شرکت‌های بازیافت (ویدیو)

نمایشگاه ایران تکس ۱۴۰۳ به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای صنعت نساجی در کشور، با…

2 روز ago

پرزینگی در نخ، علت ها و طریقه جلوگیری از آن

پرزینگی در نخ بوسیله الیاقی که از نخ بیرون آمده اند ایجاد میشود. موئینگی به…

3 روز ago

شرکت آراز: معرفی محصولات هوشمند مانیتورینگ و کنترل کیفیت در صنعت بافندگی (ویدیو)

شرکت آراز علاوه بر فعالیت در حوزه ماشین‌های گردبافی، محصولات مانیتورینگ پیشرفته‌ای برای کنترل و…

4 روز ago