با تداوم بحران بدهیهای اروپا که بر اقتصاد جهان آسیب وارد ساخته و در شرایطی که اقتصاد آمریکا هم رو به کندی گذارده است، سازمان تجارت جهانی (WTO) دیروز در تازهترین گزارش، برآورد خود از رشد تجارت جهان در سالجاری میلادی را به ۵/۲ درصد کاهش داد.
به گزارش بلومبرگ، این سازمان که مقر آن در ژنو است، پنج ماه پس از آنکه پیشبینی کرده بود تجارت در بخش کالاهای تولیدی در سالجاری ۷/۳ درصد رشد خواهد کرد، برآورد خود را کاهش داد. رشد تجارت جهانی در سال ۲۰۱۱ رقم کمتر از انتظار ۵ درصد را به خود اختصاص داده بود.
این سازمان همچنین پیشبینی خود از رشد تجارت جهان در سال ۲۰۱۳ را نیز از رقم ۶/۵ درصد به رقم ۵/۴ درصد کاهش داد. پاسکال لامی، دبیر کل سازمان تجارت جهانی دیروز همزمان با انتشار این گزارش در سنگاپور اعلام کرد: «دلیل اصلی کاهش رشد تجارت جهان البته اروپاست. ما همچنین میدانیم که ایالات متحده هم رشدی کمتر از انتظار را تجربه میکند و اقتصاد ژاپن هم در وضعیت خوبی نیست.»
بحران اروپا که اکنون وارد سومین سال خود شده است، امید سازمان تجارت جهانی را برای یک احیای اقتصادی صادرات محور از میان برده و این خطر را بهوجود آورده است که تلاش دولتها برای حمایت از صنایع داخلیشان بیثمر باشد چون محدودیتهای تجاری را بر آنها تحمیل میکند. تجارت جهانی در فصل دوم سالجاری نسبت به فصل پیش از آن ۳/۰ درصد رشد یافت. این رشد در مقیاس سالانه ۲/۱ درصد بوده است.
لامی خطاب به خبرنگاران گفت که در این برآورد سازمان تجارت جهانی، تجارتهای درون اروپا به عنوان بخشی از تجارت جهانی تلقی شدهاند؛ «بنابراین اگر تجارت اروپا بیش از سایر کشورهای جهان کند شود، تجارت درون اروپا که حجمی زیاد؛ یعنی حدود ۳۰، ۳۵ درصد از حجم تجارت جهانی را به خود اختصاص میدهد، بر آمار کلی تاثیر زیادی بر جای خواهد گذاشت.»
شواهد همچنین نشان میدهد که رشد تجارت بازارهای نوظهور که موتور محرکه تجارت جهان است، رو به کندی گذاشته است. چین، بزرگترین صادرکننده کالا در جهان اعلام کرده است که در هشت ماهه نخست سال میلادی جاری، حجم محمولههای صادراتی این کشور ۱/۷ درصد رشد داشته است. این رقم، کشور چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان را در معرض این خطر قرار میدهد که نتواند به هدف خود مبنی بر افزایش ۱۰ درصدی تجارت در سالجاری دست یابد. صادرات ژاپن هم در ماه اوت نسبت به سال گذشته ۸/۵ درصد کاهش نشان میدهد.
سازمان تجارت جهانی دیروز اعلام کرد که پیشبینی میکند تولید ناخالص داخلی جهان در سالجاری ۱/۲ درصد رشد خواهد کرد و این رقم در سال ۲۰۱۳ به رقم ۴/۲ درصد خواهد رسید.
اقتصادهای در حال توسعه و کشورهای مستقل همسود (CIS) یا همان کشورهای عضو شوروی سابق بهجز سه جمهوری بالتیک و گرجستان، از این میزان رشد پیشی خواهند گرفت. بر اساس پیشبینی سازمان تجارت جهانی، رشد تولید ناخالص داخلی این کشورها در سالجاری میلادی بالغ بر ۹/۴ درصد و در سال آینده بالغ بر ۲/۵ درصد خواهد بود.
صندوق بینالمللی پول در ماه ژوئیه پیشبینی کرده بود که اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۲ به ۵/۳ درصد و در سال ۲۰۱۳ به ۹/۳ درصد خواهد رسید. روز بیستم سپتامبر؛ اما یکی از معاونان بخش آسیا و اقیانوسیه این صندوق گفت که در روز نهم اکتبر صندوق بینالمللی پول «تا چند دهم درصد» پیشبینیهای خود را کاهش خواهد داد.
سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…