وزارت کشاورزی آمریکا پیش بینی کرد تولید پنبه ایران در سال زراعی جاری با کاهش ۲۵ درصدی نسبت به سال گذشته به ۵۸ هزار تن خواهد رسید به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران (econews.ir)، دفتر آمار وزارت کشاورزی آمریکا پیش بینی کرد تولید جهانی پنبه در سال جاری زراعی با کاهش یک درصدی نسبت به سال قبل از آن به ۱۰۵.۹۵ میلیون بال برسد. در سال گذشته تولید پنبه جهان ۱۰۶.۹۳ میلیون بال اعلام شده بود.
بر اساس این گزارش تولید پنبه ایران در سال ۲۰۰۸ به ۳۳۰ هزار بال(۷۶ هزار تن) رسید و جمهوری اسلامی ایران از نظر تولید این محصول در سطح جهان در جایگاه بیست و چهارم قرار گرفت.
وزارت کشاورزی آمریکا پیش بینی کرده است تولید پنبه در ایران طی سال ۲۰۰۹ نیز به ۲۵۰ هزار بال(۵۸ هزار تن) برسد که این رقم ۲۵ درصد نسبت به سال قبل کاهش خواهد داشت. در عین حال رتبه جهانی ایران از نظر تولید پنبه تغییر نخواهد کرد و جایگاه بیست و چهارمی ایران در این زمینه حفظ می شود.
این گزارش یکی از علل کاهش تولید پنبه در ایران طی سال ۲۰۰۹ را کاهش سطح زیر کشت این محصول دانسته است.در حالی که در سال ۲۰۰۸ بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از زمینهای زراعی ایران تحت کشت پنبه قرار گرفته بود در سال ۲۰۰۹ تنها ۸۰ هزار هکتار از زمینهای زراعی به کشت پنبه اختصاص داده شده است.
حجم برداشت پنبه از هر هکتار زمین در سال ۲۰۰۸ نیز ۷۰۸ کیلوگرم بود که پیش بینی شده است این رقم در سال زراعی جاری به ۷۲۶ کیلوگرم برسد. متوسط برداشت پنبه در جهان طی سال ۲۰۰۸ بالغ بر ۷۵۸ کیلوگرم در هر هکتار بوده که انتظار می رود این رقم به ۷۶۶ کیلوگرم در هر هکتار طی سال جاری برسد.
چین با تولید ۳۵ میلیون بال پنبه در سال ۲۰۰۸ به عنوان نخستین تولیدکننده این محصول در جهان شناخته شد. پس از این کشور دو کشور هند و امریکا به ترتیب با تولید ۲۲ و ۱۲ میلیون بال در رتبه های دوم و سوم جای گرفتهاند. تولید این سه کشور در سال جاری به ترتیب ۳۳ ، ۲۵ و ۱۳ میلیون بال پیش بینی شده است.
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…
مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی پلیمر، نساجی و پوشاک زنجان افزود: امروز که…
نساجی بروجرد؛ توسعه ۱۶۶ درصدی و نیاز به حمایت بیشتر برای حفظ برند ملی فاطمه…