Categories: اخبار نساجی

پیشرفت توسعه فاز ۱۹ پارس جنوبی به ۳۰ درصد رسید

 

با گذشت بیش از نیمی از مهلت توسعه ۳۵ ماهه فازهای جدید پارس جنوبی، پیشرفت طرح توسعه فاز ۱۹ این میدان مشترک گازی با قطر به ۳۰ درصد رسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، قرارداد طرح توسعه فاز ۱۹ پارس جنوبی خردادماه سال گذشته به ارزش تقریبی پنج میلیارد دلار به کنسرسیومی متشکل از شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی و پتروپارس واگذار شد.

بر اساس این قرارداد، پیمانکاران ایرانی شاغل در این پروژه مشترک گازی متعهد شدند که توسعه فاز ۱۹ پارس جنوبی را در مدت ۳۵ ماه به پایان برسانند؛ با این وجود در بیست و یکمین ماه از آغاز توسعه، پیشرفت عملیات اجرایی فاز ۱۹ پارس جنوبی در دو بخش دریایی و خشکی به حدود ۳۰ درصد رسیده است.

آخرین گزارش رسمی شرکت ملی نفت ایران نشان می دهد که باید تا پایان اسفندماه سالجاری، نخستین سازه دریایی فاز ۱۹ پارس جنوبی در خلیج فارس نصب شود.

در حال حاضر، مراحل ساخت این پایه سکوی هزارو ۸۰۰ تنی در یارد سکوسازی خرمشهر به پایان رسیده و پس از بارگیری بر روی شناور حمل کننده، به محل نصب در خط مرزی ایران و قطر حرکت می کند.

پیش بینی می شود پس از پایان نصب پایه سکو و با توجه به قطعی شدن قرارداد به کارگیری دکل حفاری دریایی، عملیات حفاری این فاز در اواسط بهار ۱۳۹۱ آغاز شود.

در طرح توسعه فاز ۱۹ پارس جنوبی طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی ۳ سکو که هر کدام شامل پنج حلقه چاه برنامه ریزی شده است که برای حفاری هر یک حلقه چاه، به حدود ۶۰ روز زمان نیاز است.

در طرح توسعه این فاز مشترک گازی، دو سکو دریایی به ظرفیت هر کدام یک میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی و یک سکوی اقماری با ظرفیت ۵۰۰ میلیون فوت مکعب در روز در خلیج فارس راه اندازی خواهد شد.

از سوی دیگر تاکنون در فاز ۱۹ پارس جنوبی حدود ۱.۵ میلیارد دلار تامین مالی از سوی شرکت بازرگانی نیکو انجام شده است، به نظر می رسد از نظر مالی این فاز با مشکلی مواجه نشده است.

به گزارش مهر، هدف از طرح توسعه فاز ۱۹ پارس جنوبی، تولید روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی، ۷۷ هزار بشکه میعانات گازی، ۴۰۰ تن گوگرد، سالانه یک میلیون تن اتان و ۱.۱ میلیون تن گاز مایع است.

در تاسیسات فراساحلی این پروژه مشترک گازی، حفاری ۲۱ حلقه چاه، طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی چهار سکوی دریایی، ۲ رشته خط لوله زیردریایی ۳۲ اینچی به طول تقریبی ۲۶۰ کیلومتر پیش بینی شده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

14 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

5 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago