Categories: اخبار نساجی

پیشنهاد ایران برای گشایش شعبه بانکی در بمبئی

در جست وجوی تسهیل سیستم معاملات مالی بین وارد کنندگان و صادرکنندگان ایرانی و هندی, تهران پیشنهاد کرده است شعبه هایی از بانک های محلی در هر دو کشور گشایش یابد.

به گزارش سایت خبری اتاق بازرگانی تهران به نقل از”هندو”, در حالی که صادر کنندگان هندی نسبت به بازپرداخت پول معاملات خود با همتایان ایرانی نگرانند و به تازگی سیستم معامله کالا در مقابل روپیه با ایران به اجرا در آمده وزارت دارایی هند برای تشویق بازرگانان هندی به تعامل با شرکای ایرانی برای صادرکنندگان هندی کالا و خدمات به ایران معافیت مالیاتی وضع کرده است.
به گزارش این روزنامه چاپ دهلی نو, به علت تاخیر در اجرای این سیستم در معامله با ایران تاکنون هند دو هزار کرور(هر کرور در هند معادل ده میلیون روپیه است) ضرر کرده است.
یک عضو سازمان صادرکنندگان هند به این روزنامه گفت: ما فکر می کنیم سیستم پرداخت ۴۵ درصد خریدها به روپیه مناسب است ولی برای صادرکنندگانی که به دنبال قاپیدن فرصت های بزرگ در ایران هستند گشایش شعبه های بانک های محلی ایرانی و هندی در هر دو کشور ضروری است. وی افزود که با رکودی که در بازارهای سنتی صادرات هند از جمله اروپا و امریکا پدید آمده پتانسیل های بازار ایران فرصت بزرگی است برای کمپانی های هندی هم در بخش دولتی و هم در بخش خصوصی برای افزایش صادرات به این کشور. این عضو سازمان صادرکنندگان هندی بازار ایران را برای محصولات هندی مانند نخ, پارچه, برنج, چای و کود مناسب دانست.
بر اساس این گزارش دولت ایران به همتای هندی خود پیشنهاد داده که شعبه ای از یک بانک ایرانی در بمبئی گشایش یافته و در مقابل یک بانک هندی هم شعبه ای در تهران دایر کند.
یک مقام وزارت صنعت و تجارت هند با استقبال از این پیشنهاد آن را یک وضعیت برد-برد برای هر دو کشور دانسته و از معلق ماندن این پیشنهاد در وزارت دارایی هند ابراز تاسف کرد. این مقام هندی افزود: ایران منتظر پاسخ وزارت دارایی هند به پیشنهادش است.
به گفته این مقام؛ایران دومین صادرکننده نفت به هند بوده و قصد دارد تجارت با این کشور را در زمینه های مدیریت آب و کشاورزی توسعه دهد همچنین خواهان انتقال تکنولوژی هندی به این کشور به ویژه در راستای نوسازی صنایع نساجی است.
ایران همچنین خواستار سرمایه گذاری شرکت های هندی در زمینه خطوط آهن بوده و قصد دارد با توسعه کریدور خط آهن کریدور شمال-جنوب زمان ترانزیت کالا به آسیای میانه و اروپا را از ۳۰ تا ۴۰ روز کنونی به ۱۹ روز کاهش دهد.
به گفته همان عضو فدراسیون سازمان های صادرکنندگان هندی پیشنهادی از جانب ایران به کمپانی های هندی برای مشارکت در احداث این کریدور که از بندر چابهار در جنوب آغاز شده و به شهر مشهد در شمال ختم می شود ارایه شده است. این کریدور کشورهای حاشیه دریای خزر را به هم متصل می کند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

استقبال عالی از چهارمین دوره نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان(ویدیو)

چهارمین دوره نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان با بازخورد بسیار عالی و به صورت…

2 روز ago

نمایشگاه کاشان فرصتی برای کنار هم قرار گرفتن تولیدکنندگان صنعت فرش ماشینی(ویدیو)

کاشان به عنوان قطب صنعت فرش پتانسیل های خوبی در حوزه توسعه بازار هایی برای…

2 روز ago

کنارهم قرارگرفتن تولیدکنندگان راهی برای رشد وموفقیت صنعت نساجی(ویدیو)

شرکت کامل پتروتک شیمی یک شرکت دانش بنیان است که در زمینه تولید مواد اولیه…

2 روز ago

صنعت پوشاک و منسوجات، تجارت بین الملل و الگویابی صادرات به اروپا

ترجمه و اقتباس، تدوین و تحلیل: ابوالفضل قندچی/ دارای دکترای مهارتی (DBA) عصر جدید تجارت…

3 روز ago

هـدف شـرکت فـرجاد تـوان آسـیا کمک به صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی باید در سال های آینده قوی تر و موفق تر…

4 روز ago

بـرگزاری نـمایشگاه صنـایع وابـسته فـرش ماشینی موجب رونق این صنعت می شود(ویدیو)

چهارمین نمایشگاه بین المللی صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان بعد از ۳سال برگزار شد. این…

4 روز ago