Categories: اخبار نساجی

پیش‌بینی کسری ۴۸ هزار میلیارد تومانی بودجه ۹۴

 

مشاور معاون توسعه مدیریت وزارت صنعت گفت: پیش بینی ها از ۴۸.۸ هزار میلیارد تومان کسری بودجه عمومی دولت تا آخر سال حکایت دارد و این میزان از کسری به معنای عدم تحقق قریب به ۲۱ درصد منابع عمومی دولت است.

سید محسن طباطبایی مزدآبادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص موضوع کسری بودجه احتمالی دولت گفت: در طی سال های گذشته همواره اقتصاد ایران با موضوع کسری بودجه مواجه بوده است.

مشاور معاون توسعه مدیریت وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه دلایل اصلی کسری بودجه عدم تحقق منابع درآمدی دولتی است، افزود: به طور کلی بخش عمده ای از کسری بودجه در ایران به دلیل وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی است که باعث شده است حتی سایر بخش های درآمدی مانند مالیات نیز ناپایدار شوند.

طباطبایی با تاکید بر اینکه پیش بینی ها از ۴۸.۸ هزار میلیارد تومان کسری بودجه عمومی دولت تا آخر سال حکایت دارد، افزود: این میزان از کسری به معنای عدم تحقق قریب به ۲۱ درصد منابع عمومی دولت است.

وی با تاکید بر اینکه منابع درآمدی دولت در نظام بودجه ریزی به سه بخش درآمدی، واگذاری دارایی های سرمایه ای و واگذارای دارایی های مالی باز می گردد، خاطرنشان کرد: به طور کلی دولت در موضوع درآمدی که بیشتر معطوف به اخذ مالیات از مودیان بوده وضعیت مناسبی دارد و در حوزه واگذاری دارایی های سرمایه ای نیز علی رغم مسایل تحریم پیش بینی ها از تحقق کامل درآمدها حکایت می کنند اما مشکل اصلی در بخش واگذاری های مالی است.

طباطبایی با تاکید بر اینکه قانون بودجه ۹۴  نزدیک به ۱۲ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت و اسناد خزانه اسلامی را برای دولت  و شرکت های تابعه در نظر گرفته است، افزود: با این حال پیش بینی می شود این حجم از درآمدها به طور کلی محقق نشوند.

این کارشناس مسایل اقتصادی با اشاره به اینکه دولت در فروش اوراق و اسناد می بایست سرعت بیشتری به خرج می داد و از سوی دیگر کشش لازم برای خرید این اوراق در بازار وجود ندارد، یادآور شد: اگر قرار است دولت با مشکل کسری بودجه مواجهه کند باید شرایط فروش این اوراق را تغییر دهد و از سوی دیگر در واگذاری ها نیز تسریع کند.

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با تاکید بر اینکه ضرورت دارد تا دولت در ۶ ماهه دوم سال انضباط مالی و کاهش هزینه های دستگاه ها را به طور جدی تری در دستور کار قرار دهد، گفت: دولت در صورت برنامه ریزی و مدیریت جامع می تواند با این چالش مالی مقابله کند و به یک نظام جامع انضباطی دست یابد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

3 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

3 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

4 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

4 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

4 روز ago

تفکر طراحی رویکردی برای خلق محصولات کاربرمحور و نوآورانه

تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول یا طراحان محصول)…

5 روز ago