پیش بینی تولید جهانی پنبه و مصرف کارخانجات ریسندگی در این فصل و فصل آینده

 

پیش بینی می شود در فصل ۱۳/۲۰۱۲ برداشت پنبه با ۵% کاهش نسبت به فصل گذشته همراه باشد.

به گزارش دفتر مطالعات آماری و راهبردی انجمن صنایع نساجی ایران و به نقل از کمیته بین المللی مشورتی پنبه (ICAC) پیش بینی می شود در فصل ۱۳/۲۰۱۲ از ۳۴.۱ میلیون هکتار از مزارع زیر کشت پنبه با ۵% کاهش نسبت به فصل گذشته پنبه برداشت شود. همچنین در فصل ۱۴/۲۰۱۳ با کاهش ۵ درصد دیگر سطح زیرکشت به ۳۲.۲ میلیون هکتار برسد. از این رو انتظار می رود تولید جهانی پنبه با ۵% کاهش از ۲۷.۸ به ۲۶.۳ میلیون تن در این فصل برسد و همچنین با ۶% کاهش مجدد به مقدار ۲۴.۶ میلیون تن در فصل ۱۳/۲۰۱۴ برسد. از طرفی دیگر پیش‌بینی می‌شود از فصل ۱۳/۲۰۱۲ تا ۱۴/۲۰۱۳ تولیدات پنبه چین و ایالات متحده هرکدام با ۷۰۰,۰۰۰ تن کاهش به ترتیب به مقدارهای ۶.۷ و ۳ میلیون تن برسند و تولید پنبه در هند با ۱۷۰,۰۰۰ تن کاهش به مقدار ۵.۷ میلیون تن برسد در حالیکه کشاورزان همچنان به یافتن راهکارهای سود بخش ادامه می‌دهند. کاهش تولید پنبه در چین به کمبود کارگر نسبت داده شده چرا که کارگران برای یافتن شغل به شهرها مهاجرت می‌کنند.

همچنین پیش‌بینی می‌شود مصرف پنبه در کارخانجات ریسندگی با افزایش ۷ درصدی از ۲۲.۱ میلیون تن در فصل گذشته به ۲۳.۷ میلیون تن در ۱۳/۲۰۱۲ رسیده و همچنین با افزایش دو درصدی به مقدار ۲۴.۳ میلیون تن در ۱۴/۲۰۱۳ برسد و همچنین مصرف کارخانجات ریسندگی در چین به مقدار ۸.۳ میلیون تن در ۱۳/۲۰۱۲ افت کند چرا که سیاست ملی پنبه غیرشفاف باقی مانده و انتظار می رود که درفصل ۱۴/۲۰۱۳ این مقدار با کاهش ۳۰۰,۰۰۰ تنی به پایین ترین مقدار خود در ۱۰سال گذشته معادل با ۸ میلیون تن برسد.

پیش بینی می شود مقدار واردات پنبه توسط دولت چین در فصل ۱۳/۲۰۱۲ و ۱۴/۲۰۱۳ به ترتیب برابر با ۳.۷ و ۳ میلیون تن باشد. زیرا سیاست ملی ذخیره پنبه چین، باعث تغییر شرایط در مصرف پنبه جهانی شده است. کاهش مصرف پنبه توسط کارخانجات چینی توسط کشورهای دیگر از جمله هند، بنگلادش، ترکیه و پاکستان جبران خواهد شد.

پیش بینی می شود ذخیره پنبه جهانی تا ۱۸ میلیون تن در جولای ۲۰۱۴ افزایش یافته به طوریکه مصرف ۹ ماهه کارخانجات ریسندگی را تأمین خواهد کرد. اما نرخ ذخیره به مصرف در جهان با ذخیره پنبه در چین با کاهش ۳۷% در فصل ۱۳/۲۰۱۲ همراه بوده و پیش بینی می شود که در فصل ۱۴/۲۰۱۳ نیز با کاهش ۳۰ درصدی مواجه شود که باعث ایجاد یک چالش بالقوه برای عرضه پنبه در فصل آینده می‌شود. با فرض اینکه دولت چین به سیاست کنونی ذخیره پنبه با میانگین قیمت برابر با ۸۸ و ۱۲۲ سنت در هر پوند برای فصلهای ۱۳/۲۰۱۲ و ۱۴/۲۰۱۳ پایبند باشد.

منبع: ICAC Press Release, May 2013
ترجمه: مهندس حمیده تشکری شاد

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

گزارش صنعت نساجی و پوشاک ترکیه

نویسنده: دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه آشنایی با صنعت نساجی و پوشاک…

6 ساعت ago

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

4 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

5 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

5 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

5 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

5 روز ago