پیش بینی تولید جهانی پنبه و مصرف کارخانجات ریسندگی در این فصل و فصل آینده

 

پیش بینی می شود در فصل ۱۳/۲۰۱۲ برداشت پنبه با ۵% کاهش نسبت به فصل گذشته همراه باشد.

به گزارش دفتر مطالعات آماری و راهبردی انجمن صنایع نساجی ایران و به نقل از کمیته بین المللی مشورتی پنبه (ICAC) پیش بینی می شود در فصل ۱۳/۲۰۱۲ از ۳۴.۱ میلیون هکتار از مزارع زیر کشت پنبه با ۵% کاهش نسبت به فصل گذشته پنبه برداشت شود. همچنین در فصل ۱۴/۲۰۱۳ با کاهش ۵ درصد دیگر سطح زیرکشت به ۳۲.۲ میلیون هکتار برسد. از این رو انتظار می رود تولید جهانی پنبه با ۵% کاهش از ۲۷.۸ به ۲۶.۳ میلیون تن در این فصل برسد و همچنین با ۶% کاهش مجدد به مقدار ۲۴.۶ میلیون تن در فصل ۱۳/۲۰۱۴ برسد. از طرفی دیگر پیش‌بینی می‌شود از فصل ۱۳/۲۰۱۲ تا ۱۴/۲۰۱۳ تولیدات پنبه چین و ایالات متحده هرکدام با ۷۰۰,۰۰۰ تن کاهش به ترتیب به مقدارهای ۶.۷ و ۳ میلیون تن برسند و تولید پنبه در هند با ۱۷۰,۰۰۰ تن کاهش به مقدار ۵.۷ میلیون تن برسد در حالیکه کشاورزان همچنان به یافتن راهکارهای سود بخش ادامه می‌دهند. کاهش تولید پنبه در چین به کمبود کارگر نسبت داده شده چرا که کارگران برای یافتن شغل به شهرها مهاجرت می‌کنند.

همچنین پیش‌بینی می‌شود مصرف پنبه در کارخانجات ریسندگی با افزایش ۷ درصدی از ۲۲.۱ میلیون تن در فصل گذشته به ۲۳.۷ میلیون تن در ۱۳/۲۰۱۲ رسیده و همچنین با افزایش دو درصدی به مقدار ۲۴.۳ میلیون تن در ۱۴/۲۰۱۳ برسد و همچنین مصرف کارخانجات ریسندگی در چین به مقدار ۸.۳ میلیون تن در ۱۳/۲۰۱۲ افت کند چرا که سیاست ملی پنبه غیرشفاف باقی مانده و انتظار می رود که درفصل ۱۴/۲۰۱۳ این مقدار با کاهش ۳۰۰,۰۰۰ تنی به پایین ترین مقدار خود در ۱۰سال گذشته معادل با ۸ میلیون تن برسد.

پیش بینی می شود مقدار واردات پنبه توسط دولت چین در فصل ۱۳/۲۰۱۲ و ۱۴/۲۰۱۳ به ترتیب برابر با ۳.۷ و ۳ میلیون تن باشد. زیرا سیاست ملی ذخیره پنبه چین، باعث تغییر شرایط در مصرف پنبه جهانی شده است. کاهش مصرف پنبه توسط کارخانجات چینی توسط کشورهای دیگر از جمله هند، بنگلادش، ترکیه و پاکستان جبران خواهد شد.

پیش بینی می شود ذخیره پنبه جهانی تا ۱۸ میلیون تن در جولای ۲۰۱۴ افزایش یافته به طوریکه مصرف ۹ ماهه کارخانجات ریسندگی را تأمین خواهد کرد. اما نرخ ذخیره به مصرف در جهان با ذخیره پنبه در چین با کاهش ۳۷% در فصل ۱۳/۲۰۱۲ همراه بوده و پیش بینی می شود که در فصل ۱۴/۲۰۱۳ نیز با کاهش ۳۰ درصدی مواجه شود که باعث ایجاد یک چالش بالقوه برای عرضه پنبه در فصل آینده می‌شود. با فرض اینکه دولت چین به سیاست کنونی ذخیره پنبه با میانگین قیمت برابر با ۸۸ و ۱۲۲ سنت در هر پوند برای فصلهای ۱۳/۲۰۱۲ و ۱۴/۲۰۱۳ پایبند باشد.

منبع: ICAC Press Release, May 2013
ترجمه: مهندس حمیده تشکری شاد

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

4 ساعت ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

5 ساعت ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

3 روز ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

6 روز ago

قاچاق و واردات بی رویه پوشاک، صنعت نساجی کشور را تهدید می‌کند

مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی پلیمر، ‌نساجی و پوشاک زنجان افزود: امروز که…

1 هفته ago

۶ هزار میلیارد ریال تجهیزات جدید برای کارخانه نساجی بروجرد خریداری شد

نساجی بروجرد؛ توسعه ۱۶۶ درصدی و نیاز به حمایت بیشتر برای حفظ برند ملی فاطمه…

1 هفته ago