Categories: اخبار نساجی

پیش بینی صادرات ۱۵ میلیارد دلاری ایران به عراق در سال آینده

 

دبیر کل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با بیان اینکه حجم صادرات ایران به عراق در سال ۹۳ معادل ۱۲ میلیارد دلار بوده است، گفت: پیش‌بینی می‌کنیم این رقم در سال آینده از مرز ۱۵ میلیارد دلار عبور کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، جهانبخش سنجابی درباره پتانسیل‌های بازار عراق، اظهارداشت: حجم بودجه عراق از مرز ۱۴۰ میلیارد دلار عبور خواهد کرد در حالی که جمعیت این کشور ۳۰ میلیون نفر است. در این میان ۴۰ درصد از بودجه مربوط به بخش عمرانی است. این ارقام نشان‌دهنده حجم عمده درخواست‌های خدمات فنی – مهندسی در عراق است.

وی ادامه داد: بیش از ۹۵ درصد مایحتاج مردم عراق از طریق واردات تامین می‌شود. بازار ۳۰ میلیونی عراق به شدت مصرفی است و میانه سرانه مصرف این کشور ۷/۱ برابر سرانه مردم ایران است و نشان می‌دهد در حوزه مایحتاج مصرفی مردم، با بازاری نزدیک به ۵۰ میلیون نفر روبه‌رو هستیم.

دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق با بیان این‌که حجم واردات عراق در سال گذشته از مرز ۸۰ میلیارد دلار عبور کرده است، تصریح کرد: ایران با صادراتی به ارزش ۱۲ میلیارد دلار، بعد از ترکیه و اردن به‌عنوان سومین شریک تجاری عراق محسوب می‌شود. معتقدم دو برابر کردن حجم صادرات صورت‌گرفته دور از ذهن نیست و ترسیم این چشم‌انداز قابل وصول است.

وی افزود: سال گذشته ۲/۶ میلیارد دلار صادرات کالا به عراق داشته‌ایم. صادرات انرژی به همراه ارائه خدمات فنی – مهندسی و درآمد ناشی از ترانزیت و توریست باعث شده که ما از مرز ۷/۱۱ میلیارد دلار عبور کنیم. با توجه به این‌که عراق مشکلات تصویب بودجه‌اش را پشت سر گذاشته و با جهش صادرات نفت روبه‌رو است و از طرفی بحران داعش در حال فروکش‌کردن است، می‌توانیم در زمینه صدور مجوز خدمات فنی – مهندسی، بازسازی، عمران و ساخت و ساز به عراق کمک کنیم.

رئیس پژوهشکده استاندارد درباره استراتژی‌های ایران در سال ۲۰۱۵ همگام با صادرات کالا به صادرات خدمات مهندسی، افزایش صادرات انرژی، تامین فرآورده‌های نفتی مورد نیاز عراقی‌ها و ایجاد یک مسیر امن ترانزیتی برای عراق توجه کنیم تا در پایان سال ۲۰۱۵ حجم صادرات را به ۱۵ میلیارد دلار برسانیم.

سنجابی با تاکید بر این‌که نمایشگاه ایران در بغداد شایسته تقدیر است، خاطرنشان کرد: این نمایشگاه، بزرگ‌ترین نمایشگاه اختصاصی ایران به حساب می‌آید و واجد شرایط عدیده است. ایرانیان که عمدتا بازار عراق را از مقصد دنبال می‌کردند، این بار خود را در مبدأ می‌بینند و واقعیت‌های امنیتی در عراق را لمس می‌کنند.

وی ادامه داد: حذف واسطه‌ها و پیله‌وران فعال میان ایران و عراق، بسترسازی اعطای نمایندگی توسط نمایندگان ایران، واقعی‌شدن قیمت کالاهای ایرانی در بازار مصرف، شکل‌گیری زمینه همکاری میان دو کشور، زمینه‌سازی ایجاد شبکه‌های پخش مویرگی با مشارکت تولیدکننده ایرانی و توزیع‌کننده عراقی از دیگر اثرات مطلوب برگزاری نمایشگاه اختصاصی در بغداد است.

دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق اضافه کرد: برگزاری نمایشگاه اختصاصی کمک می‌کند که عراقی‌ها با توان واقعی بخش‌های صنعتی، خدماتی، تولیدی و تجاری ایران آشنا شوند. از طرفی زمینه‌های تهییج صاحبان سرمایه عراق برای کار با ایرانی‌ها به دلیل اثر تجمعی حضور ایرانیان در یک محل را فراهم می‌کند و باعث ترغیب همکاری مشترک میان تجار دو کشور می‌شود.

 

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

3 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

4 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

5 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

5 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago