دبیر کل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با بیان اینکه حجم صادرات ایران به عراق در سال ۹۳ معادل ۱۲ میلیارد دلار بوده است، گفت: پیشبینی میکنیم این رقم در سال آینده از مرز ۱۵ میلیارد دلار عبور کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، جهانبخش سنجابی درباره پتانسیلهای بازار عراق، اظهارداشت: حجم بودجه عراق از مرز ۱۴۰ میلیارد دلار عبور خواهد کرد در حالی که جمعیت این کشور ۳۰ میلیون نفر است. در این میان ۴۰ درصد از بودجه مربوط به بخش عمرانی است. این ارقام نشاندهنده حجم عمده درخواستهای خدمات فنی – مهندسی در عراق است.
وی ادامه داد: بیش از ۹۵ درصد مایحتاج مردم عراق از طریق واردات تامین میشود. بازار ۳۰ میلیونی عراق به شدت مصرفی است و میانه سرانه مصرف این کشور ۷/۱ برابر سرانه مردم ایران است و نشان میدهد در حوزه مایحتاج مصرفی مردم، با بازاری نزدیک به ۵۰ میلیون نفر روبهرو هستیم.
دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق با بیان اینکه حجم واردات عراق در سال گذشته از مرز ۸۰ میلیارد دلار عبور کرده است، تصریح کرد: ایران با صادراتی به ارزش ۱۲ میلیارد دلار، بعد از ترکیه و اردن بهعنوان سومین شریک تجاری عراق محسوب میشود. معتقدم دو برابر کردن حجم صادرات صورتگرفته دور از ذهن نیست و ترسیم این چشمانداز قابل وصول است.
وی افزود: سال گذشته ۲/۶ میلیارد دلار صادرات کالا به عراق داشتهایم. صادرات انرژی به همراه ارائه خدمات فنی – مهندسی و درآمد ناشی از ترانزیت و توریست باعث شده که ما از مرز ۷/۱۱ میلیارد دلار عبور کنیم. با توجه به اینکه عراق مشکلات تصویب بودجهاش را پشت سر گذاشته و با جهش صادرات نفت روبهرو است و از طرفی بحران داعش در حال فروکشکردن است، میتوانیم در زمینه صدور مجوز خدمات فنی – مهندسی، بازسازی، عمران و ساخت و ساز به عراق کمک کنیم.
رئیس پژوهشکده استاندارد درباره استراتژیهای ایران در سال ۲۰۱۵ همگام با صادرات کالا به صادرات خدمات مهندسی، افزایش صادرات انرژی، تامین فرآوردههای نفتی مورد نیاز عراقیها و ایجاد یک مسیر امن ترانزیتی برای عراق توجه کنیم تا در پایان سال ۲۰۱۵ حجم صادرات را به ۱۵ میلیارد دلار برسانیم.
سنجابی با تاکید بر اینکه نمایشگاه ایران در بغداد شایسته تقدیر است، خاطرنشان کرد: این نمایشگاه، بزرگترین نمایشگاه اختصاصی ایران به حساب میآید و واجد شرایط عدیده است. ایرانیان که عمدتا بازار عراق را از مقصد دنبال میکردند، این بار خود را در مبدأ میبینند و واقعیتهای امنیتی در عراق را لمس میکنند.
وی ادامه داد: حذف واسطهها و پیلهوران فعال میان ایران و عراق، بسترسازی اعطای نمایندگی توسط نمایندگان ایران، واقعیشدن قیمت کالاهای ایرانی در بازار مصرف، شکلگیری زمینه همکاری میان دو کشور، زمینهسازی ایجاد شبکههای پخش مویرگی با مشارکت تولیدکننده ایرانی و توزیعکننده عراقی از دیگر اثرات مطلوب برگزاری نمایشگاه اختصاصی در بغداد است.
دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق اضافه کرد: برگزاری نمایشگاه اختصاصی کمک میکند که عراقیها با توان واقعی بخشهای صنعتی، خدماتی، تولیدی و تجاری ایران آشنا شوند. از طرفی زمینههای تهییج صاحبان سرمایه عراق برای کار با ایرانیها به دلیل اثر تجمعی حضور ایرانیان در یک محل را فراهم میکند و باعث ترغیب همکاری مشترک میان تجار دو کشور میشود.
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…
دكتر محمد ميرجليلي: مدير نمایشگاه نساجی و پوشاک استان یزد و مدیرعامل شركت مهندسي تحقيقاتي…
سامانه دعوت آنلاین نمایشگاه Garment Tech استانبول که به نمایش جدیدترین فناوریها در صنعت پوشاک…