اهمیت برند
کاتلر اهمیت برند را از دو منظر مورد بررسی قرار می دهد :
۱-برای مشتریان
امروزه برندها نقش های زیادی را ایفا می کنند که در راستای بهبود زندگی مصرف کنندگان و افزایش ارزش برای شرکت ها می باشد . برندها اساس و سازنده ی اصلی یک محصول را می شناساند و به مصرف کنندگان – حقیقی یا حقوقی – اجازه می دهد تا از تولیدکنندگان یا عرضه کنندگان ، پاسخگویی و مسئولیت بخواهند مشتریان حتی گاهی ممکن است دو محصول مشابه را بر مبنای روشی که برندینگ می شوند به صورتی متفاوتی ارزش گذاری کنند . هر چه که زندگی مردم پیچیده تر و شلوغ تر و با کمبود زمان مواجه می شود ، ارزش ویژه برند به علت ساده تر کردن تصمیم خرید و کاهش ریسک خرید بالا می رود . برند با ارائه سیگنال هایی از کیفیت ، تصمیم خرید را آسان می کند ( کاتلر و آکر ،۲۰۰۷، ص۲۷۵) . برند در ارزیابی کیفیت محصول ، بسته به نوع محصول می تواند کمک کننده باشد . تشخیص کیفیت محصولاتی چون لاستیک اتومبیل نیاز به زمان زیادی دارد و یا در زمینه کارهای خدماتی مانند بیمه و خدمات درمانی ، کیفیت ارائه ی خدمات را می توان از شهرت برند تشخیص داد .
برند انواع ریسک های زیر را که مربوط به خرید است پایین می آورد ( کلر ،۲۰۰۸،ص۸ )
۲- برای شرکت ها
برند کارکردهای با ارزشی برای شرکت ها دارد . برند هدایت و رهگیری محصولات را ممکن می سازد ، برند سازماندهی موجودی انبار و رکوردهای حسابداری را تسهیل می کند ، حقوق معنوی ناشی از برند ها موجب می شود که شرکت ها روی برندها سرمایه گذاری کنند ، شرکت ها روی برند مورد محافظت قرار می دهند ، نام برندها را از طریق علائم تجاری ثبت شده محافظت کنند ، فرایند های تولیدی خود را از این طریق به عنوان امتیاز انحصاری ثبت کنند، حتی از بسته بندی حفاظت نمایند .
اگر چه بسیاری از فرایندها و نوآوری های یک شرکت ممکن است توسط شرکت های دیگر کپی برداری شود ولی اگر این نوآوری ها تحت یک برند باشد ، جایگاهی که برند در ذهن مشتریان ایجاد می کند – حتی زمانی که چندین برند دیگر شروع به کپی نوآوری می کنند – آینده ی شرکت نوآور را تضمین می کند برندها می توانند بیانگر سطوح مشخصی از کیفیت باشند که مشتریان راضی را به خرید بیشتر برند ترغیب می کند . این همان وفاداری مشتری است که مانع می شود دیگر رقبا وارد بازار شوند . مشتریان وفادار، محصولات را حتی تا ۲۰ الی ۲۵ درصد بالاتر از قیمت خریداری می کنند (کاتلر و کلر ، ۲۰۰۷) . برای برخی از شرکت های بزرگ ، ارزش دارایی منقول از کل دارایی شرکت حتی به کمتر از ۱۰ درصد نیز می رسد و بقیه مربوط به دارایی هایی غیرمنقول است که حدود ۷۰ درصد این دارایی هایی غیرمنقول می تواند می تواند مربوط به برند باشد ( کلر ، ۲۰۰۸،ص ۹) .
برند ، یکی از مباحث مهم در بازاریابی است که مدیران ارشد سازمان ها روز به روز به نقش و تاثیر آن ها در موفقیت سازمان ها بیشتر پی می برند . نتایج پژوهش ها در زمینه نقش و تاثیر آن ها در موفقیت سازمان ها بیشتر پی می برند. نتایج پژوهش ها در زمینه نقش و تاثیر برندها و از جمله در نمونه های زیر خود گواهی براین موضوع است.
کسب و کارهایی که از برندهای مقتدر برخوردارند با قیمت های فوق العاده بالایی توسط شرکت های دیگر خریداری می گردند ( مانند خرید برند نابیسکو یوروپ [۱] توسط گروه دامون[۲] )
برندها در برگرداندن وضعیت سلامت به سازمان ، پس از بروز بحران های مالی و ورشکستگی ، نقش مهمی را بر عهده دارند ( نظیر استفاده شرکت ورلدکام[۳] از برند ام.اس.آی[۴] پس از بحران مالی این شرکت )
برندهای برتر می توانند ارزش سهام شرکت در بازار را تا ۷درصد افزایش دهند
در زمان سقوط بازارها در اکتبر ۱۹۹۷، شرکت هایی که از برندهای برتر و شناخته شده تر برخوردار بودند توانستند در دوره زمانی کوتاه تری نسبت به سایر کسب و کارها ، زیان های مالی خود را جبران نمایند .
برند ، برای سازمان های مزایای دیگری نیز دارد . در زیر تعدادی از آن ها اشاره می شود ( میلر و مور ، ۱۳۸۵ )
[۱] . Nabisco Europe
[۲] . Damone
[۳] . WordCom
[۴] . MCI
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…
دكتر محمد ميرجليلي: مدير نمایشگاه نساجی و پوشاک استان یزد و مدیرعامل شركت مهندسي تحقيقاتي…
سامانه دعوت آنلاین نمایشگاه Garment Tech استانبول که به نمایش جدیدترین فناوریها در صنعت پوشاک…