Categories: مد و پوشاک

چرا در ایران تولید پارچه چادری نداریم؟

 

 

 

سید مهدی حسینی، مسئول فروش یکی از غرفه‌های عفاف و حجاب در نمایشگاه قرآن امسال که در محل مصلای تهران در حال برگزاری است در پاسخ به اینکه چرا در ایران تولید پارچه چادری نداریم؟ گفت: کشور ما نیرو و توانایی داشتن کارخانجات تولید چادر مشکی و صنعت حجاب را دارد ولی اینکه از این توانایی تا چه حد در چه سطح استفاده شود یا نشود دست بنده و مصرف کننده نیست ولی من هم مثل هر ایرانی و به عنوان یک تولید کننده اعتقاد دارم تولید داخلی اگر با کیفیت جنس وارداتی برابری کند بسیار به صرفه تر است.

حسینی ادامه داد: ما کارخانجات گوناگونی داشتیم که متاسفانه فعالیتشان نیمه تمام ماند و در حال حاضر هم کارخانه‌ای اگر هست خروجی مطلوبی در بازار ندارد که بتواند با کالای وارداتی رقابت کند.

وی که چهارمین حضور خود در نمایشگاههای حجاب و عفاف را تجربه می کند از نمایشگاه حجاب به عنوان یک حرکت فرهنگی یاد کرد که مستلزم حمایت و تبلیغات بیشتر است و اگر به مشکلات فعالان این عرصه توجه نشود بحث اقتصادی موضوع بر جنبه فرهنگی آن بیشتر غلبه می‌کند و آن‌گاه باید از این موضوع ترسید که یک روز صرفه در عدم فعالیت باشد.

وی در مورد آینده کارخانجات داخلی گفت: متاسفانه تعداد این کارخانه‌ها بسیار کم است شاید در نهایت دو کارخانه فعال داشته باشیم که اصلا نه از لحاظ قیمت نه کیفیت از جنس خارجی بهتر هستند، مافیای چادر مشکی اجازه نمی‌دهد بازدهی مطلوبی دراین کارخانه‌ها داشته باشیم، من خودم جزء وارد کننده‌ها هستم و علت اینکه بازار در اختیار چند نفر است اعتماد بازار به این چند نفر است.

حسینی تصریح کرد: موضوع فقط تولید پارچه نیست مرحله پایانی فرم و رنگ ‌دهی این محصول بسیار مهم است و ما در ایران تکنولوژی این کار را نداریم از آن طرف کشورهایی مثل کره و ژاپن بازار هدفشان را تیزهوشانه پیدا کرده‌اند و ما در مقابل، با اهمال کاری به موفقیت آنها کمک کردیم، ما در نساجی مشکل بسیار داریم کشوری مثل ترکیه و هند خیلی از ما در این صنعت جلوتر هستند، متاسفانه افراد مسئول نخواسته‌اند که این مشکلات به طور جدی برطرف شود.

وی افزود: برای حل مشکل گمرکی چادر تعرفه چادر و سایر پارچه‌ها یکی شد و این موضوع باعث افزایش قیمت‌ها شده است علت هم این بود که چون تعرفه چادر ارزان‌تر بود تجار پارچه غیرچادری وارد می‌کردند با پوشش چادر و چون کنترل این موضوع سخت بود گمرک تعرفه چادر را مثل سایر پارچه ها یکسان کرد.

حسینی در تکمیل صحبت‌های خود برپایی نمایشگاه عفاف در کنار نمایشگاه قرآن را مطلوب دانست و ابراز امیدواری کرد که بتوان در نمایشگاه‌های بعدی مخاطبان و بازدیدکننده‌های بیشتری را جذب محصولات حجاب کرد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

6 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago