اخبار فرش ماشینی

چرا دموتکس به اين اندازه براي اهالي فرش و کفپوش مهم است؟

دموتکس نامي آشنا براي اهالي صنعت فرش و کفپوش جهان است. نامي که با تار و پود اين صنعت اجين شده و يار و ياور توليدکنندگان و فعالان اين صنعت است. اما به راستي چرا دموتکس به اين اندازه براي اهالي فرش و کفپوش مهم است؟

 

بادي که کشتي صنعت فرش و کفپوش را به حرکت در ميآورد.

اين تعبيري است که سايت رسمي دموتکس براي توصيف اهميت دموتکس 2017 به کار برده است. تعبير زيبايي که اگر کمي در آن دقيق شويم مفاهيم مهمي را در بر دارد. در واقع اين باد که دموتکس خود را عامل وزيدن آن مي داند همان توجه اساسي و پايه گذاري تمايلات، روند بازار و تعيين جهت حرکت بازار در سال پيش روست. مي توان به زبان ساده گفت اگر بازارهاي جهاني را دريايي پر خروش و تلاطم در نظر بگيريم براي موفقيت و رسيدن به ساحل امن موفقيت بايد سوار بر کشتي شد که بادبان ها را در جهت موافق بادهاي دموتکس باز کرده است. اين تعبير هر چند شايد در ابتدا بسيار سمبليک به نظر رسد اما راه و مسير را براي موفق شدن در بازار هاي جهاني نشان مي دهد. براي سوار شدن بر اين کشتي قدرتمند لوازم و پيش زمينه هايي لازم است که بسياري از شرکت هاي فرش و کفپوش جهان از جمله توليد کنندگان ايراني در حال تلاش براي رسيدن به اين استاندارها هستند.

دموتکس 2017؛ پاياني خوش براي همه

دموتکس 2017 با افزايش تعداد شرکت کنندگان و نيز فضاي کلي نمايشگاه و در عين حال افزايش تعداد بازديد کنندگان و شرکت کنندگان بين المللي همراه بود. دموتکس 2017 در مجموع پذيراي 1409 شرکت کننده از 60 کشور جهان بود. نگاهي به آمار بازديد کنندگان دموتکس نيز بسيار جالب توجه است. امسال حدود 70 درصد بازديد کنندگان از خارج از آلمان به نمايشگاه آمدند که حدود 43 درصد از اتحاديه اروپا بودند. تعداد بازديدکنندگاني که از خاورميانه و شمال آفريقا به نمايشگاه آمدند رشد جالب 9 درصدي را نشان مي‌دهد. همچنين افزايش تعداد بازديد کنندگان از کشورهاي آمريکا و انگلستان نيز جالب توجه بود.  نمايشگاه امسال به عقيده بسياري از شرکت کنندگان و برگزار کنندگان يکي از موفق ترين رويداد هاي دموتکس بوده است که منجر به ايجاد روابط تجاري گسترده اي در سراسر جهان و در همه بخش هاي صنعت فرش و کفپوش خواهد گرديد.

دموتکس؛ خالي از محصول، پر از ايده

آیا میدانستید مجله نساجی کهن تنها مجله تخصصی فرش ماشینی و نساجی ایران است؟ نسخه پی دی اف آخرین مجلات از اینجا قابل دریافت است.

توجه دموتکس به طراحي و برگزاري رويدادهاي متعدد در حاشيه نمايشگاه براي پررنگ تر کردن مد، فشن و فکر هاي نو اين ايده را براي ما ايجاد مي‌کند که دموتکس در آينده از محلي براي عرضه محصولات به سمت جايي براي ايده پردازي و خلاقيت بدل خواهد شد. هرچند دموتکس به دليل ماهيت نمايشگاهي خود و حضور طيف وسيعي از توليد کنندگان همواره محلي براي ارائه توليدات باقي خواهد ماند.

بهترينهاي 2017 چه کساني بودند؟

هرسال يکي از مهمترين رويدادهاي جانبي دموتکس، مسابقه انتخاب بهترين هاي فرش از جنبه هاي مختلف است که به طور سنتي و در فضايي منحصر به فرد برگزار مي‌شود. اين مراسم که در روز 15 ژانويه برگزار گرديد برنده هاي خود را در 8 بخش مختلف در سال 2017 معرفي نمود. مراحل انتخاب بدين شکل است که هيأت داوران از بين 384 فرش ارسالي از 21 کشور جهان ، 24 نفر را به عنوان فيناليست انتخاب مي‌کنند و از بين آنها 8 برگزيده اصلي معرفي مي‌شوند. متأسفانه در اين ليست شرکت  ايراني وجود ندارد. در زير نتيجه نهايي و 8 فرش برتر را مشاهده مي‌نمائيد:

 

سفيران فرش ايران در نمايشگاه 2017 چه کساني بودند ؟

 در نمايشگاه امسال شرکت هاي ايراني حضور داشتند و توانستند به عنوان سفير فرش ايراني هنر و صنعت ايران زمين را به نمايش در آورند که در زير اسامي آنها را ذکر کرده ايم. در مجموع ايران در فضايي به وسعت 4000 متر در اين نمايشگاه حضور داشت.

 

وقتي اعداد و ارقام حرف مي زنند

حضور ايران در دموتکس از نگاهي ديگر

شايد يکي از دلايل رشد روز افزون کشورهاي پيشرفته حال حاضر دنيا نگاه دقيق و توجه به آمار و ارقام و اعداد باشد. اعدادي که بدون هيچ گونه تعارف و يا کم و کاست و به دور از هياهوي مديران و سازمانها و دولت ها با زبان بي‌زباني آنچه را که در يک کشور، سازمان و … واقعا روي مي‌دهد باز گو مي‌کند.

نگاهي به اعداد و ارقام مربوط به شرکت کنندگان و سهم کشورهاي صاحب نام در اين بخش بيندازيم تا ببينيم واقعا در کجاي کار قرارداريم.

هندوستان از جمله رقيب هاي فرش ايراني در بخش دستباف و ماشيني از نوع تافتينگ و هندتافت است که هميشه دليل موفقيت آنها در بازارهاي جهاني از زبان مسئولان ما کارگر ارزان قيمت بيان شده و چيزي از اينکه آنها چطور فرش هاي خود را بازاريابي مي‌کنند و به فروش مي‌رسانند گفته نمي‌شود چرا که اگر سردمداران فرش ايران نيز همانند هندي ها فرش ايراني را در نمايشگاه دموتکس معرفي مي‌کردند امروز جايگاه ما در دنيا با ديگر کشورها فرق هاي اساسي داشت. هند در نمايشگاه دموتکس 2017 بالغ بر 300 غرفه گذار دارد که تنها 160 غرفه گذار در بخش فرش دستباف به آلمان آمدند. همچنين مابقي شرکت هاي هندي در بخش فرش هاي ماشيني، نخ فرش، فرش هاي تافتينگ، پادري ها و… حضور دارند. بد نيست سري به وب سايت دموتکس بزنيد و تبليغات گسترده فرش هندي در وب سايت رسمي دموتکس را ببينيد و يا اگر به نمايشگاه مي رويد از تبليغات محيطي هندي ها در فضاي نمايشگاه غافل نشويد و اين گونه است که هند مي‌تواند با چندين سال حضور متوالي اين چنيني سهم بيشتري از بازار را بگيرد.

ترکيه کشور ديگري که ما آنها را رقيب خود مي دانيم! در نمايشگاه بالغ بر 180 غرفه گذار دارد که اکثر قريب به اتفاق آنها در حوزه فرش ماشيني به نمايش محصولات خود مي پردازند و به دنبال افزايش صادرات فرش ماشيني ترکيه به بالاي 3 ميليارد دلار هستند.

بلژيک يکي ديگر از کشورهاي صاحب صنعت کفپوش در جهان است که با 110 شرکت کننده در نمايشگاه حضور داشتند.

همچنين ساير کشورهاي منطقه خاورميانه از جمله امارات، عربستان، اردن، رژيم صهيونيستي، مصر و … جمعا بالغ بر 30 نماينده در نمايشگاه داشتند.

اما ايران با چند نماينده در اين رويداد حضور داشت؟؟ طبق اطلاعات رسمي وب سايت دموتکس تنها 36 شرکت ايراني در اين رويداد حضور دارند. حتي اگر کمي به خودمان ارفاق کنيم و همه شرکت هاي ايراني الاصلي که عطاي حضور در نمايشگاه دموتکس به عنوان يک ايراني را به لقايش بخشيده‌اند و از آلمان و ساير کشورها حضور دارند را هم به حساب ايران بزنيم هنوز فاصله معناداري با کشورهايي داريم که آنها را رقيب خود تصور مي‌کنيم.

همانطور که گفته شد نگاهي به اين آمارها نشان مي دهد متاسفانه با همه سر و صداهايي که گاه و بيگاه براي هنر- صنعت فرش دستباف و ماشيني در داخل کشور به راه مي‌افتد آنچنان که شايسته سبقه و امکانات موجود در کشور است جايگاهي در بازارهاي جهاني نداريم و اگر دولت در سياست هاي خود در قبال صنعت فرش ماشيني و دستباف تجديد نظر اساسي نکند هيچ گاه نمي‌توانيم به رقم هاي صادراتي کشورهاي پيشرو در اين صنعت دست يابيم.

[gravityform id="18" title="true" description="true"]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
×