دموتکس نامی آشنا برای اهالی صنعت فرش و کفپوش جهان است. نامی که با تار و پود این صنعت اجین شده و یار و یاور تولیدکنندگان و فعالان این صنعت است. اما به راستی چرا دموتکس به این اندازه برای اهالی فرش و کفپوش مهم است؟
بادی که کشتی صنعت فرش و کفپوش را به حرکت در میآورد.
این تعبیری است که سایت رسمی دموتکس برای توصیف اهمیت دموتکس ۲۰۱۷ به کار برده است. تعبیر زیبایی که اگر کمی در آن دقیق شویم مفاهیم مهمی را در بر دارد. در واقع این باد که دموتکس خود را عامل وزیدن آن می داند همان توجه اساسی و پایه گذاری تمایلات، روند بازار و تعیین جهت حرکت بازار در سال پیش روست. می توان به زبان ساده گفت اگر بازارهای جهانی را دریایی پر خروش و تلاطم در نظر بگیریم برای موفقیت و رسیدن به ساحل امن موفقیت باید سوار بر کشتی شد که بادبان ها را در جهت موافق بادهای دموتکس باز کرده است. این تعبیر هر چند شاید در ابتدا بسیار سمبلیک به نظر رسد اما راه و مسیر را برای موفق شدن در بازار های جهانی نشان می دهد. برای سوار شدن بر این کشتی قدرتمند لوازم و پیش زمینه هایی لازم است که بسیاری از شرکت های فرش و کفپوش جهان از جمله تولید کنندگان ایرانی در حال تلاش برای رسیدن به این استاندارها هستند.
دموتکس ۲۰۱۷؛ پایانی خوش برای همه
دموتکس ۲۰۱۷ با افزایش تعداد شرکت کنندگان و نیز فضای کلی نمایشگاه و در عین حال افزایش تعداد بازدید کنندگان و شرکت کنندگان بین المللی همراه بود. دموتکس ۲۰۱۷ در مجموع پذیرای ۱۴۰۹ شرکت کننده از ۶۰ کشور جهان بود. نگاهی به آمار بازدید کنندگان دموتکس نیز بسیار جالب توجه است. امسال حدود ۷۰ درصد بازدید کنندگان از خارج از آلمان به نمایشگاه آمدند که حدود ۴۳ درصد از اتحادیه اروپا بودند. تعداد بازدیدکنندگانی که از خاورمیانه و شمال آفریقا به نمایشگاه آمدند رشد جالب ۹ درصدی را نشان میدهد. همچنین افزایش تعداد بازدید کنندگان از کشورهای آمریکا و انگلستان نیز جالب توجه بود. نمایشگاه امسال به عقیده بسیاری از شرکت کنندگان و برگزار کنندگان یکی از موفق ترین رویداد های دموتکس بوده است که منجر به ایجاد روابط تجاری گسترده ای در سراسر جهان و در همه بخش های صنعت فرش و کفپوش خواهد گردید.
دموتکس؛ خالی از محصول، پر از ایده
توجه دموتکس به طراحی و برگزاری رویدادهای متعدد در حاشیه نمایشگاه برای پررنگ تر کردن مد، فشن و فکر های نو این ایده را برای ما ایجاد میکند که دموتکس در آینده از محلی برای عرضه محصولات به سمت جایی برای ایده پردازی و خلاقیت بدل خواهد شد. هرچند دموتکس به دلیل ماهیت نمایشگاهی خود و حضور طیف وسیعی از تولید کنندگان همواره محلی برای ارائه تولیدات باقی خواهد ماند.
بهترینهای ۲۰۱۷ چه کسانی بودند؟
هرسال یکی از مهمترین رویدادهای جانبی دموتکس، مسابقه انتخاب بهترین های فرش از جنبه های مختلف است که به طور سنتی و در فضایی منحصر به فرد برگزار میشود. این مراسم که در روز ۱۵ ژانویه برگزار گردید برنده های خود را در ۸ بخش مختلف در سال ۲۰۱۷ معرفی نمود. مراحل انتخاب بدین شکل است که هیأت داوران از بین ۳۸۴ فرش ارسالی از ۲۱ کشور جهان ، ۲۴ نفر را به عنوان فینالیست انتخاب میکنند و از بین آنها ۸ برگزیده اصلی معرفی میشوند. متأسفانه در این لیست شرکت ایرانی وجود ندارد. در زیر نتیجه نهایی و ۸ فرش برتر را مشاهده مینمائید:
سفیران فرش ایران در نمایشگاه ۲۰۱۷ چه کسانی بودند ؟
در نمایشگاه امسال شرکت های ایرانی حضور داشتند و توانستند به عنوان سفیر فرش ایرانی هنر و صنعت ایران زمین را به نمایش در آورند که در زیر اسامی آنها را ذکر کرده ایم. در مجموع ایران در فضایی به وسعت ۴۰۰۰ متر در این نمایشگاه حضور داشت.
وقتی اعداد و ارقام حرف می زنند
حضور ایران در دموتکس از نگاهی دیگر
شاید یکی از دلایل رشد روز افزون کشورهای پیشرفته حال حاضر دنیا نگاه دقیق و توجه به آمار و ارقام و اعداد باشد. اعدادی که بدون هیچ گونه تعارف و یا کم و کاست و به دور از هیاهوی مدیران و سازمانها و دولت ها با زبان بیزبانی آنچه را که در یک کشور، سازمان و … واقعا روی میدهد باز گو میکند.
نگاهی به اعداد و ارقام مربوط به شرکت کنندگان و سهم کشورهای صاحب نام در این بخش بیندازیم تا ببینیم واقعا در کجای کار قرارداریم.
هندوستان از جمله رقیب های فرش ایرانی در بخش دستباف و ماشینی از نوع تافتینگ و هندتافت است که همیشه دلیل موفقیت آنها در بازارهای جهانی از زبان مسئولان ما کارگر ارزان قیمت بیان شده و چیزی از اینکه آنها چطور فرش های خود را بازاریابی میکنند و به فروش میرسانند گفته نمیشود چرا که اگر سردمداران فرش ایران نیز همانند هندی ها فرش ایرانی را در نمایشگاه دموتکس معرفی میکردند امروز جایگاه ما در دنیا با دیگر کشورها فرق های اساسی داشت. هند در نمایشگاه دموتکس ۲۰۱۷ بالغ بر ۳۰۰ غرفه گذار دارد که تنها ۱۶۰ غرفه گذار در بخش فرش دستباف به آلمان آمدند. همچنین مابقی شرکت های هندی در بخش فرش های ماشینی، نخ فرش، فرش های تافتینگ، پادری ها و… حضور دارند. بد نیست سری به وب سایت دموتکس بزنید و تبلیغات گسترده فرش هندی در وب سایت رسمی دموتکس را ببینید و یا اگر به نمایشگاه می روید از تبلیغات محیطی هندی ها در فضای نمایشگاه غافل نشوید و این گونه است که هند میتواند با چندین سال حضور متوالی این چنینی سهم بیشتری از بازار را بگیرد.
ترکیه کشور دیگری که ما آنها را رقیب خود می دانیم! در نمایشگاه بالغ بر ۱۸۰ غرفه گذار دارد که اکثر قریب به اتفاق آنها در حوزه فرش ماشینی به نمایش محصولات خود می پردازند و به دنبال افزایش صادرات فرش ماشینی ترکیه به بالای ۳ میلیارد دلار هستند.
بلژیک یکی دیگر از کشورهای صاحب صنعت کفپوش در جهان است که با ۱۱۰ شرکت کننده در نمایشگاه حضور داشتند.
همچنین سایر کشورهای منطقه خاورمیانه از جمله امارات، عربستان، اردن، رژیم صهیونیستی، مصر و … جمعا بالغ بر ۳۰ نماینده در نمایشگاه داشتند.
اما ایران با چند نماینده در این رویداد حضور داشت؟؟ طبق اطلاعات رسمی وب سایت دموتکس تنها ۳۶ شرکت ایرانی در این رویداد حضور دارند. حتی اگر کمی به خودمان ارفاق کنیم و همه شرکت های ایرانی الاصلی که عطای حضور در نمایشگاه دموتکس به عنوان یک ایرانی را به لقایش بخشیدهاند و از آلمان و سایر کشورها حضور دارند را هم به حساب ایران بزنیم هنوز فاصله معناداری با کشورهایی داریم که آنها را رقیب خود تصور میکنیم.
همانطور که گفته شد نگاهی به این آمارها نشان می دهد متاسفانه با همه سر و صداهایی که گاه و بیگاه برای هنر- صنعت فرش دستباف و ماشینی در داخل کشور به راه میافتد آنچنان که شایسته سبقه و امکانات موجود در کشور است جایگاهی در بازارهای جهانی نداریم و اگر دولت در سیاست های خود در قبال صنعت فرش ماشینی و دستباف تجدید نظر اساسی نکند هیچ گاه نمیتوانیم به رقم های صادراتی کشورهای پیشرو در این صنعت دست یابیم.
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…
دكتر محمد ميرجليلي: مدير نمایشگاه نساجی و پوشاک استان یزد و مدیرعامل شركت مهندسي تحقيقاتي…