Categories: اخبار نساجی

چرا قیمت املاک کلنگی افزایش یافت؟

 

اجرای طرح تفصیلی جدید تهران در ابتدای امسال باعث شد تا قیمت‌های پیشنهادی فروش در بازار مسکن با نوسان رو به رو شود و در عین حال اولین جرقه‌های صعود منحنی قیمت از بازار خرید و فروش املاک کلنگی شروع شد.

به گزارش بی باک، دنیای اقتصاد نوشت: اما در حال حاضر عده‌ای از بنگاهداران مسکن، طرح تفصیلی جدید را به عنوان «نمک بر زخم» که منظور از زخم بازار مسکن است، توصیف می‌کنند.

برخی از مشاوران املاک فعال در مناطق مختلف تهران بر این باورند که حدود چند هفته گذشته تغییر یکی از مفاد طرح تفصیلی جدید باعث شد تا بار دیگر نرخ‌ها در بازار مسکن دچار افزایش شوند.

طبق گفته این دسته از فعالان بازار مسکن کلنگی‌هایی که در فرعی‌هایی با گذر ۶ متر طولی واقع شده بودند برای نوسازی از مجوز ساخت آپارتمان ۳ طبقه برخوردار بودند، اما اکنون این قانون تغییر کرده و به تازگی مشخص شده است آن دسته از املاک کلنگی که در فرعی‌هایی با گذر ۶ متر قرار گرفته‌اند از مجوز ساخت آپارتمان ۴ طبقه بهره‌مند می‌شوند.

با این تفاسیر مالکان املاک کلنگی که متوجه افزایش سود سازنده‌ها در ازای اضافه شدن یک طبقه، شده‌اند قیمت‌های پیشنهادی فروش خود را افزایش داده‌اند.

یکی از مشاوران املاک وضعیت فعلی بازار مسکن را با رکود توصیف کرد و به «دنیای اقتصاد» گفت: این روزها نه تنها فروشنده‌ها، بلکه سازنده‌ها هم قصد فروش واحدهای خود را ندارند.

وی در ادامه افزود: مصرف‌کننده‌ها تصمیم دارند در ازای فروش واحد خود، واحدی بزرگ‌تر یا واحدی مشابه با متراژ واحد قبلی، اما با امکانات بیشتری را خریداری کنند، اما اکثر آنها با در نظر گرفتن شرایط کنونی بازار به این نتیجه رسیده‌اند که با فروش واحدشان متضرر خواهند شد زیرا ممکن است مجبور شوند واحدی بی‌کیفیت‌تر را خریداری کنند.

ارشادی همچنین تاکید کرد: همانطور که اشاره شد فقط مصرف‌کننده‌ها نیستند که تصمیم به فروش ندارند؛ چراکه اغلب سازنده‌ها هم به دلیل افزایش قیمت املاک کلنگی از عرضه واحدهای آماده تحویل خودداری می‌کنند.

این بنگاهدار مسکن تصریح کرد: طرح تفصیلی جدید کمتر از یک ماه گذشته با در نظر گرفتن امتیازی که سازنده‌ها را تشویق به ساخت‌وساز کرده بود، باعث شد تا املاک کلنگی با رشد قیمت مواجه شوند زیرا صاحبان املاک کلنگی با بالا بردن نرخ‌های پیشنهادی فروش سعی دارند در برخورداری از سود بیشتر با سازنده‌ها سهیم باشند!

وی، علاوه بر شرح رکود بازار خرید و فروش واحدهای مسکونی از رکود در بازار اجاره خبر داد و اظهار کرد: اگرچه اجاره‌بها در بازار اجاره با کاهش مواجه بوده است، اما هنوز مستاجران به دنبال ارزان‌ترین‌ها هستند، البته ارزان‌ترین‌هایی که از حداقل امکانات همچون پارکینگ و انباری برخوردار باشد.

ارشادی خاطرنشان کرد: رهن واحدی که تابستان ۳۰ میلیون تومان اعلام شده بود، حال با کاهش ۵ میلیون تومانی با رهن ۲۵ میلیون تومان به بازار عرضه شده است.

نرخ‌های پیشنهادی ستون نبض بازار در هر محله ممکن است به ضعیف‌ترین یا با کیفیت‌ترین واحد مسکونی مربوط شود که البته درجه کیفیت محله هم بر این امر تاثیر بسزایی دارد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شمارش معکوس برای نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول ۱۴۰۳!

نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول بار دیگر در تاریخ ۸ تا ۱۰ اسفند در مرکز همایش‌ها…

3 روز ago

صادرات فرش و موکت ایرانی با تمرکز بر بازار ترکیه (ویدیو)

در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…

4 روز ago

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

1 هفته ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

1 هفته ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

1 هفته ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

2 هفته ago