Categories: اخبار نساجی

چرا نرخ دلار کاهش یافت

 

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: نوسانات نرخ ارز در فضای فعلی باید بین ۳۱۰۰ تا ۳۳۰۰ تومان باشد. کاهش نرخ ارز در روزهای اخیر متاثر از مسائل سیاسی مربوط به سفر رییس جمهور به نیویورک است و مجددا در بازار افزایش می‌یابد.

عوض محمدی پارسا در گفت‌وگو با ایسنا، کاهش نرخ ارز را کاذب دانست و با تاکید بر این‌که متوسط نرخ واقعی ارز ۳۲۰۰ تومان است، اظهار کرد: ۳۰ درصد از نوسانات نرخ ارز مربوط به فضای سیاسی کشور است.

وی ادامه داد: مسائل مطرح شده درباره سفر رییس جمهور به نیویورک نوعی فضای روانی مثبت را به وجود آورده که براساس آن در روزهای اخیر شاهد کاهش نرخ ارز بوده‌ایم.

پارسا با بیان این‌که به زودی نرخ ارز مجددا در نقطه واقعی خود قرار می‌گیرد گفت: در سال جاری نیاز ما به ارز کمتر شده زیرا در سال قبل به دلیل تحریم‌ها مواد اولیه و کالاهایی که به معیشت مردم مرتبط است وارد و ذخیره سازی شده است. علاوه بر این با ممنوعیت واردات برخی از کالاها نیاز ارزی کشور کاهش یافته است.

این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران مدعی شد که نوسانات نرخ ارز و کاهش آن طی روزهای اخیر به زودی از بازار عرضه و تقاضا متاثر شده و نرخ آن مجددا افزایش می‌یابد.

وی با تاکید بر این‌که نرخ ارز باید مجددا به ۳۲۰۰ تا ۳۳۰۰ تومان نزدیک شود در غیر این صورت به صادرات لطمه می زند بیان کرد: صادرکنندگان با فروش ارز صادراتی خود به واردکنندگان می‌توانند در ایجاد تعادل مجدد در بازار ارز کمک کنند.

پارسا در پاسخ به این سوال که آیا رقم صادرات سال جاری به ۶۰ میلیارد دلار می‌رسد یا خیر اظهار کرد: به هیچ وجه میزان صادرات به این رقم نخواهد رسید. مگر این که تحریم‌ها در شش ماه آینده کمتر شده و دولت روحانی تعاملات مثبتی را با تحریم کنندگان داشته باشند.

این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان این‌که بزرگترین آسیبی که تحریم‌ها به صادرات کشور وارد کرده مربوط به مسائل بانکی است تصریح کرد: لذا مشکلات بانکی باید هر چه سریع‌تر برطرف شده و در پی آن ریسک صادرات که طی سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است روند نزولی به خود گیرد.

وی در پایان با تاکید بر این‌که بالا بودن ریسک صادرات از عوامل اصلی کاهش رقم صادراتی ایران است، گفت: نوسان نرخ ارز همواره طبیعی بوده اما کمتر از ۳۱۰۰ تومان و بیشتر از ۳۳۰۰ تومان رقمی است که هم صادرات را تحت تاثیر قرار می‌دهد و هم بازار را.

به گزارش ایسنا، بهای دلار طی چند روز گذشته روند کاهشی را پیموده و در حال نزدیک شدن به ۳۰۰۰ تومان است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

صادرات فرش و موکت ایرانی با تمرکز بر بازار ترکیه (ویدیو)

در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…

13 ساعت ago

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

4 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

4 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

7 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

1 هفته ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

1 هفته ago