Categories: اخبار نساجی

چرا هتل های ایران گران است؟

این روز ها کسب و کار آنها که چادرهای سفری می فروشند از هتلدارها پر رونق تر است. کارمندهایی مثل من و شما یا بازنشسته هایی مانند پدر و مادرهایمان را چه به اقامت در هتل های لوکس؟!

امسال اگرچه بیشتر ایرانی ها حساب و کتاب کرده اند بخشی از تعطیلات نوروزی شان را در سفر بگذرانند، از همین حالا به نتیجه رسیده اند که حجم جیب هایشان با نرخ اقامت در هتل ها همخوانی ندارد. این بی اشتیاقی اقشار متوسط جامعه به سفر، در شرایطی رخ می دهد که خسرو ایرانپور، دبیر جامعه هتلداران تاکید می کند پس از افزایش نرخ هتل ها در اردیبهشت امسال تا همین حالا که این گزارش را می خوانید، هتل ها تغییری در نرخ شان نداده اند و برای نوروز قرار نیست قیمت هایشان را افزایش دهند.

او درباره گرانی نرخ هتل ها می گوید: مقایسه نرخ هتل های داخل و خارج منطقی نیست، چون خارجی ها کف قیمت را اعلام می کنند و داخلی ها سقف آن را.

توضیح ایرانپور به این معناست که هتل های خارجی معمولا حداقل قیمت هتل را به مشتری اطلاع می دهند و هتل های داخلی حداکثر آن را. او همچنین شرح می دهد که برخلاف هتلدارهای ایرانی، برای هتلدارهای خارجی معمولا نرخ اتاق، منبع اصلی درآمد نیست، بلکه آنها روی هزینه های جانبی حساب می کنند.

منابع درآمد جانبی که هتلدارهای خارجی از طریق آنها سودی کلان به دست می آورند و ارزانی اتاق هایشان را جبران می کنند از طریق برگزاری نمایشگاه ها، فروشگاه ها و جذب گردشگران به مراکز تفریحی وابسته به هتل تامین می شود.

از سوی دیگر، هرچند در ایران مردم کمتر از تورهای گردشگری استفاده می کنند در کشورهای دیگر معمولا روال بر این است که تورهای گردشگری اتاق های هتل را پیش از آوردن مسافر می خرند و از تخفیف ویژه ای که حتی قیمت یک اتاق را از حداقل واقعی اش هم کمتر می کند، بهره مند می شوند.

این همان نکته ای است که ایرانپور هم تایید می کند و می افزاید: ضریب اشغال هتل ها در نوروز بسیار بالاست، اما توجه داشته باشید که هتلدارها فقط مدتی کوتاه از سال را مشتری دارند و پس از آن دیگر خبری از مسافر نیست.

بیشتر به یک شوخی می ماند اگر کسی بگوید قیمت کالاهای مورد نیازش از اردیبهشت تا امروز هیچ تغییری نکرده، چون همه می دانند که در این ماه ها قیمت بسیاری از اقلام مصرفی رشد کرده و طبیعی است هتلدارها برای گرداندن هتل هایشان و ارائه خدمات به مشتری هایشان همچون صاحبان بسیاری از مشاغل دیگر از بازارهایی خرید می کنند که همه ما از گرانی قیمت اجناس شان گلایه داریم و حالا به یاد بیاورید که افزایش قیمت هتل ها در این مدت ممنوع بوده و هنوز هم ممنوع است و با این حساب آیا می شود انتظار داشت که هتل ها با وجود بالا بودن نرخ اقامت شان برای مردم عادی، ورشکسته شوند؟

ایرانپور این احتمال را رد نمی کند و هشدار می دهد: هتلدارها در چنین شرایطی ناچارند برای جبران مشکلات مالی ریزش نیرو داشته باشند و طبیعتا نمی توانند فارغ التحصیلان متخصص در این رشته را نیز به کار گیرند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

استقبال عالی از چهارمین دوره نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان(ویدیو)

چهارمین دوره نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان با بازخورد بسیار عالی و به صورت…

3 روز ago

نمایشگاه کاشان فرصتی برای کنار هم قرار گرفتن تولیدکنندگان صنعت فرش ماشینی(ویدیو)

کاشان به عنوان قطب صنعت فرش پتانسیل های خوبی در حوزه توسعه بازار هایی برای…

3 روز ago

کنارهم قرارگرفتن تولیدکنندگان راهی برای رشد وموفقیت صنعت نساجی(ویدیو)

شرکت کامل پتروتک شیمی یک شرکت دانش بنیان است که در زمینه تولید مواد اولیه…

3 روز ago

صنعت پوشاک و منسوجات، تجارت بین الملل و الگویابی صادرات به اروپا

ترجمه و اقتباس، تدوین و تحلیل: ابوالفضل قندچی/ دارای دکترای مهارتی (DBA) عصر جدید تجارت…

4 روز ago

هـدف شـرکت فـرجاد تـوان آسـیا کمک به صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی باید در سال های آینده قوی تر و موفق تر…

5 روز ago

بـرگزاری نـمایشگاه صنـایع وابـسته فـرش ماشینی موجب رونق این صنعت می شود(ویدیو)

چهارمین نمایشگاه بین المللی صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان بعد از ۳سال برگزار شد. این…

5 روز ago