Categories: اخبار نساجی

چرخ‌های صنایع نساجی ایران سخت می‌چرخد

در بازار داغ احیا صنایع مختلف، این روزها صنایع نساجی نیز در مسیر توسعه و رشد نیازمند نگرشی نو هستند. مسئولان معتقدند تنها راه نجات صنعت نساجی نوسازی و بهسازی است

نساجی، صنعتی مهم در میان صنایع کشور است که روزگاری پس از نفت یکی از مهمترین و ارزآورترین صنایع کشور محسوب می شد. در این رابطه انقلاب صنعتی نیز با ماشینی شدن تولید منسوجات آغاز شد و صنعت نساجی زمینه رشد سایر صنایع را فراهم آورد . نه تنها در کشورهای صنعتی بلکه در برخی کشورهای در حال توسعه نیز این صنعت که مرتبط با تامین نیازهای اولیه انسان است ، موتور توسعه صنعتی این کشورها محسوب می شود.

نظرات کارشناسان حوزه نساجی از وضعیت این صنعت متفاوت است.عده ای نساجی را صنعتی ورشکسته می دانند و معتقدند طی سالیان گذشته صنعت نساجی ایران روند نزولی داشته است.
رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت مازندران اما از روزهای خوب در آینده صنعت نساجی می گوید و اظهار می دارد:خوشبختانه با وجود همه مشکلات صنایع نساجی مازندران روی پای خود ایستاده اند.
محمد محمد پور عمران با اشاره به اینکه مشکلات فعالان نساجی مازندران نقدینگی،نوسازی و قاچاق است خاطر نشان می کند:تاکنون مشکلات ۳۰ واحد بزرگ نساجی بررسی شده و راهکارهایی برای این مشکلات اندیشیده ایم.
به گفته وی برندهای ایرانی خوبی در استان مازندران فعالند که در حال افزایش سهم خود در بازار کشور هستند .
محمد پور با بیان اینکه مشکل اصلی صنعت نساجی در مازندران قاچاق و فعالیت های برندهای خارجی غیر مجاز در این استان است خاطر نشان می کند:مازندران مقام اول ساماندهی برندهای غیر مجاز در صنعت نساجی را داراست و بخش عمده ای از این برندها مجبور به عرضه کالای ایرانی با تابلوی جدید و جایگزینی برندهای ایرانی شده اند و سایر واحدها نیز در حال بازرسی و راستی آزمایی هستند تا ریشه قاچاق در حوزه نساجی در مازندران خشکانده شود.

رئیس سازمان صنعت و معدن و تجارت اصفهان به دیوان اقتصاد می گوید: قدمت صنعت نساجی در استان اصفهان بسیار بالا وبه حدود یک قرن می رسد و صنعتگران فعال در این عرصه نیز با کوله باری از آموخته ها ی پدران خود چرخ های این صنعت را همچنان زنده و پابرجا نگه داشته و حاصل تجربیات خود را بر تار و پود پارچه ها نقش می بندند .
اسرافیل احمدیه می افزاید: قاچاق کالا از کانال های رسمی وغیر رسمی مهمترین مشکل صنایع نساجی اصفهان محسوب می شود و تصمیم جدی دولت در ارتباط با وضع قوانین لازم در جهت مبارزه با قاچاق کالا چه ازکانال های رسمی و چه غیر رسمی کمک شایانی به این صنعت می کند.
وی می افزاید: به منظور بهبود تقاضای بازار، کارخانجات نساجی در زمینه بازاریابی باید تدابیر ویژه ای اتخاذ کنند.کارخانجات نساجی نه تنها باید با سلیقه مشتریان خود آشنایی داشته باشند بلکه برای تولید کالاهای با کیفیت برنامه ریزی کنند.
وی با تاکید بر ضرورت حمایت از سرمایه گذاران صنعت نساجی تاکید می کند: فرسودگی ماشین آلات از جمله مشکلاتی است که صنایع نساجی استان از آن رنج می برند و برای ورود تجهیزات مطابق با تکنولوژی روز دنیا صنعت نساجی نیازمند همکاری دولت است. احمدیه اظهار می دارد: کارخانجات نساجی طی ۱۰ سال گذشته از سوی دولت هیچ گونه کمکی دریافت نکرده اند که این در جایگاه خود جای تامل دارد.
وی معتقد است دولت می تواند میزان قوانین و بوروکراسی های حاکم بر کارخانجات نساجی را کاهش دهد و در جهت حمایت و پشتیبانی از تولید در صنعت نساجی تدابیر ویژه ای اتخاذ کند.

آنچه مشهود است اشتراک بسیاری از مشکلات نساجی در سراسر کشور است.اگرچه در نقطه ای از کشور واحدی تولیدی خوش می درخشد و در نقطه ای دیگر چرخ تولید کارخانه ای دیگر از کار افتاده ، اما مشکلات در همه جای ایران یکسان است و تولیدکنندگان صنعت نساجی همه و همه با چند مشکل مشترک در حال نبرد هستند.دراین میان سوال اینجاست که رمز موفقیت عده ای از صنعتگران نساجی چیست؟

مدیر کل سابق صنایع نساجی وزارت صنعت ، معدن و تجارت که در حال حاضر به عنوان مشاور معاون وزیر صنعت کار خود را تغییر داده است می گوید:رمز ماندگاری صنایع نساجی موفق استفاده از دانش روز است.
گلنار نصرالهی به خبرنگار دیوان اقتصاد می گوید:صنایع نساجی که نتوانند خود را به دانش روز متصل کنند محکوم به نابودی هستند چراکه رمز پیروزی دراستفاده از تکنولوژی روز دنیاست.
وی با بیان اینکه پس از برجام شرایط خوبی برای احیا و نوسازی واحدهای نساجی کشور با استفاده از دانش روز به وجود آمده است تاکید می کند: نباید به صنعت نساجی به عنوان صنعتی رو به افول نگاه کنیم چراکه واقعیت این است که نساجی کشور در حال طی مراحل نوسازی است و باید تلاش کنیم تا واحدهای نساجی کشور با بهره گیری از ماشین آلات مدرن به مسیر اصلی خود که همان تولید با کیفیت و تسخیر بازارهای جهانی است بازگردند.
به گفته نصرالهی صنعت نساجی روند صعودی خود را آغاز کرده و اگر چند واحد معدود در نقاط مختلف کشور به دلایلی چون فرسودگی ماشین آلات یا سو مدیریت دچار مشکل هستند به معنی مشکل دار بودن همه این صنعت نیست. بلکه باید این واقعیت پذیرفته شود که صنعتگران نساجی روزهای خوبی را در آینده ای نه چندان دور تجربه خواهند کرد.
نکته حائز اهمیت دیگر در بحث صنایع نساجی متوسط رقم سرمایه گذاری مورد نیاز برای ایجاد سرانه اشتغال است که طبق آمار و بررسی های صورت گرفته ، برای صنعت نساجی حدود ۳۰ میلیون تومان و برای سایر صنایع حدود ۱۵۰ میلیون تومان برآورد شده که نشان می دهد این صنعت با سرمایه گذاری کمتر نسبت به سایر صنایع می تواند نقش موثری در ایجاد اشتغال داشته باشد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

موفقیت نمایشگاه دموتکس خاورمیانه: ارزیابی مثبت خانم آذلبار (ویدیو)

خانم آذلبار نماینده شرکت نمایشگاهی دموتکس در ایران نمایشگاه دموتکس خاورمیانه را که در تاریخ…

1 ساعت ago

دموتکس دبی بهترین موقعیت برای پیشرفت شرکت های ایرانی

آقای محمد شیفع رجالی مدیر عامل فرش کلاسیک در مصاحبه با مجله کهن فرمودند: نمایشگاه…

16 ساعت ago

سازماندهی نمایشگاه دموتکس دبی در چهارماه یک موفقیت بزرگ بود (ویدیو)

خانم سونیا ودا کاستلانو مدیر جهانی نمایشگاه های دموتکس در گفتگویی با مجله نساجی کهن…

21 ساعت ago

نمایشگاه دموتکس راهی برای صادرات فرش به اقصی نقاط جهان (ویدیو)

گفتگو با آقای حاج محمد داوود مدیرعامل فرش و گلیم بهارستان: آقای حاج محمد داوود…

23 ساعت ago

رکورد جدید فرش عظیم زاده در نمایشگاه دموتکس دبی ۲۰۲۴ (ویدیو)

شرکت فرش عظیم‌زاده یکی از شرکت‌های معروف و معتبر در زمینه تولید و فروش فرش…

2 روز ago

محصولی جدید از فرش اکباتان

فرش اکباتان در راستای هدف خود که همگام بودن با تکنولوژی روز دنیا می‌باشد ؛…

4 روز ago