Categories: اخبار نساجی

چطور باوجود مونتاژ خودرو ،موتور هواپیما تولیدمیکنیم؟

 

 

در کشوری که برای ساخت خودرو ملی از موتورهای وارداتی استفاده می شود چگونه هواپیمای شخصی با موتور ایرانی ساخته می شود؟

بدون شک همه هفته گذشته خبر ساخت هواپیمای سبک در ایران توسط شرکت های ایرانی را شنیده اید. منوچهر منطقی در جمع خبرنگاران اعلام کرد که در حال حاضر با پرداخت پول ۲ خودرو می توان یک هواپیمای شخصی خریداری کرد و برای خلبانی نیز کافی است ۱۰ ساعت آموزش زیر نظر همین سازمان دیده تا گواهی پرواز نیز دریافت کنید.

در کشوری که برای ساخت خودرو ملی از موتورهای وارداتی استفاده می شود چگونه هواپیمای شخصی با موتور ایرانی ساخته می شود؟

منوچهر منطقی در گفت و گو با خبرنگار افکار نیوز به این سوال اینگونه پاسخ داد: ساخت موتور در حال حاضر در ایران و توسط شرکت های ایرانی ساخته می شود. علاوه بر موتورهای پیسستونی که برای هواپیماهای با سرنشین کم استفاده می شود، موتورهای توربوفن نیز در دستور کار این سازمان است و در حال آماده سازی این نمونه ها در داخل هستیم.

منطقی در پاسخ به اینکه چطور موتور هواپیما می سازیم در حالی که موتور خودرو ملی از کشورهای دیگر وارد می شود و هیچ موتور خودرو در داخل نداریم تاکید کرد: اینکه خودرو سازان اقدام به ساخت موتور ملی نمی کنند به این معنا نیست که توان ساخت آن و یا فناوری لازم را ندارند بلکه استراتژی آنها مونتاژ خودرو است و برنامه ای برای تولید موتور داخلی ندارند.

وی ادامه داد: از ابتدای انقلاب در بخش هواپیما در تحریم بودیم و به همین جهت ساخت موتور هواپیما در دستور کار بود و بخش زیادی از این مساله توسط بخش خصوصی پیگیری و اجرا شد اما در خصوص خودرو اراده ای برای ساخت موتور دیده نمی شود.

با توجه به این اظهارت باید پرسید چرا در این شرایط تحریمی، خودرو سازان هنوز ارادهای برای ساخت موتور خودرو ندارند و به راحتی خطوط تولید خود را تعطیل و یا با پرفیت پایین اداره می کنند؟

پاسخ این سوال را باید در سخنان الیاس طاهری، عضو کمیسیون صنایع و معادن جست و جو کرد. به گفته وی خودروسازان کاهش تولید خود را برای افزایش قیمت انجام داده اند.

به عبارت دیگر خودروسازان از فرست بدست آمده در شرایط تحریمی به جای آنکه خدمات بیشتر و کالای با کیفیت تر به مردم ارایه کنند، با کاهش تولید از آب گل آلود ماهی می گیرند و زمینه افزایش سود را برای خود فراهم می کنند.

یکی از دلایل اصلی که این مساله را اثبات می کند موضوع سهام های در اختیار خودروسازان است. بر اساس گفته نمایندگان مجلس ایران خودرو به تنهایی یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از سهام یک بانک را در اختیار دارد.
از سوی دیگر درخواست خودرو سازان برای افزایش قیمت محصولاتشان نشان می دهد که این گروه صنعتی تلاش دارد از وضعیت موجود برای افزایش سود خود اسفتاده کند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

12 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago